Videbæk

Naboer reddede kvinde ud fra tørretumblerbrand

Brandvæsnet fra Videbæk rykkede ud til tørretumblerbrand. Foto: Mads Dalegaard

FJELSTERVANG: Intet nyt kan sagtens være godt nyt, som en gammel vending siger. Det er tilfældet, efter at der torsdag eftermiddag opstod brand i en tørretumbler på Langgade i Fjelstervang, som sendte husets beboer, en 63-årig kvinde, på sygehuset med røgforgiftning.

- Vi har intet hørt fra sygehuset, fortæller lokalpolitiet i Ringkøbing.

Da politiet kun får meldinger fra sundhedsvæsnet, såfremt der er noget alvorligt at berette, er intet nyt netop godt nyt.

Den 63-årig kvinde forsøgte selv at slukke branden og opholdt sig derfor i røgen i længere tid. Naboerne kom dog ilende til og fik både reddet kvinden ud af huset og slået alarm til brandvæsnet. Mens Videbæk brandvæsen slukkede ilden, blev kvinden sendt med helikopter til Skejby Sygehus for at blive behandlet for røgforgiftning.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

Pas på den 300. bilist

Det er en af den slags førstepladser, vi helst vil være foruden. Men vi kommer ikke uden om det: Vestjyske bilister er landets mest drikfældige. I alt fald hvis man måler på antallet af spritbilister, som bliver fanget i politiets kontroller. Tallene er temmelig skræmmende: Politiet har i løbet af et år stoppet 13.259 tilfældige biler, og i dem sad 44 spritbilister; det vil sige, at der i gennemsnit sad en spritbilist en ud af trehundrede biler. Prøv lige at tænke lidt over det … Hvor mange biler passerer du, når du eksempelvis kører på vejen mellem Ringkøbing og Herning eller Skjern og Holstebro? Rigtig mange! Og for hver gang, du passerer nummer 299, møder du en spritbilist. Ikke nogen rar tanke! Især ikke når man tager i betragtning, at skræmmende mange ulykker involverer sprit. De seneste tal viser, at der, i perioden 2013-2017, blev dræbt 140 mennesker i trafikken i Danmark og 829 personer kom alvorligt til skade i ulykker med spirituspåvirket fører af et motoriseret køretøj. Hvorfor kører vestjyderne markant mere spritkørsel end andre danskere? Måske handler det i virkeligheden om noget så banalt, at vestjyske spritbilister tror, de kan slippe af sted med det, fordi vi bor i et tyndt befolket hjørne af landet med langt mellem politipatruljerne. Men rent faktisk ved vi det ikke. Derfor er det også godt, at politiet nu vil bruge den store mængde data, man har indsamlet, til at kortlægge spritbilisternes adfærd - ikke mindst, hvem de er, hvor gamle de er, og hvor og hvornår, de begiver sig ud på vejene. På den måde vil politiet kunne sætte ind med både forebyggende kampagner og spritkontroller. Men vi andre - det store flertal, der ikke kører spritkørsel, og ikke kunne drømme om at gøre det - kan også gøre noget. Vi kan først og fremmest gøre det socialt uacceptabelt at sætte sig bag rattet i påvirket tilstand, hvad enten det er til hverdag eller fest. Ser vi en person slingre ud mod bilen, kan vi stoppe vedkommende, bede ham eller hende aflevere nøglen, og sørge for, at de kommer godt hjem på anden vis. Vi har et ansvar for, at der ikke er nogen derude, der møder den 300. bilist.

Annonce