Annonce
Hvide Sande

Naboer klager over placering af nyt lægehus

Ved at flytte sin praksis til en placering på Nørregade i Hvide Sande håber læge Flemming Gade, at det bliver muligt at skabe en klinik, som er langt mere tidssvarende end den nuværende på Toldbodgade. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

To husejere i Hvide Sande er utilfredse med planerne om at etablere et nyt lægehus på adressen Nørregade 64. Kommunen tager indsigelsen med ro.

Annonce

Hvide Sande: Palle Fjord Simonsen og Brian Bischoff Lydersen frygter, at deres huse med nummer 59 og 61 på Nørregade i Hvide Sande falder i værdi, hvis der bliver etableret en ny lægepraksis på den anden side af vejen.

- Det tager vores udsigt - specielt for Brian, siger Palle Fjord Simonsen.

På baggrund af en kommunal nabohøring har de to mænd gjort indsigelse mod praktiserende læge Flemming Gades projekt. Det viser i skitseform en eksisterende bygning på Nørregade 64, hvor der efter planen skal bygges en ny fløj på hver side. I den nuværende bygning skal der på førstesalen indrettes en lejlighed til brug for nye læger og vikarer.

- Det ser som sådan pænt ud på tegningerne, men det er for højt, og det ligger for tæt på vejen, fastslår Palle Fjord Simonsen.

I indsigelsen til kommunen udtrykker han og Brian Bischoff Lydersen også frygt for, "at støjniveauet vil blive væsentligt forøget."

Det ser som sådan pænt ud på tegningerne, men det er for højt, og det ligger for tæt på vejen

Palle Fjord Simonsen, Nørregade 59, Hvide Sande
Annonce

Spild af tid at klage

De to husejere peger også på, "at der for år tilbage blev lukket flere veje ud mod Nørregade" af hensyn til afvikling af trafikken. Palle Fjord Simonsen og Brian Bischoff Lydersen finder det derfor uhensigtsmæssigt med kørsel til og fra et nyt lægehus på et sted, hvor Nørregade har en svag kurve.

- Vi kan klage, men det er jo egentlig spild af energi, for her ude trumfer de det bare igennem, hvis de vil have det. De er da ligeglade med, at det tager vores udsigt, understreger Palle Fjord Simonsen med direkte adresse til de folkevalgte politikere i byrådet.

I den sagsfremstilling, som medlemmerne af teknik- og miljøudvalget vurderede på et møde tirsdag eftermiddag, hedder det blandt andet, at grunden er så stor, at der - i tilfælde af et andet byggeprojekt end læge Flemming Gades - kunne opføres to selvstændige boliger, og "disse ville alt andet lige også forringe udsigten for genboerne."

Videre gøres det klart, at det trafikalt er en god idé at flytte lægehuset fra den centrale Toldbodgade ved havnen til nordenden af Hvide Sande. Ifølge kommunen ligger Nørregade 64 i ydersiden af et sving, hvilket "vil sikre gode oversigtsforhold i begge retninger."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Det mener borgerne om mundbind-reglen: - Folk var begyndt at sløse

Ringkøbing-Skjern

Nu ryger de sidste to minkfarme: Niels Chr. Poulsen er nabo til det første coronatilfælde i Holstebro

Annonce