Annonce
Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Nørre Vosborgs Sensommermarked er vokset fra 30 – 40 stande til godt 100 stande på fire år. De besøgende kommer fra hele Jylland og Fyn for at opleve sensommeren på Nørre Vosborg. PR-foto
Det første år var der 30–40 boder og cirka 2500 gæster. I år er der cirka 100 boder, og man forventer 10.000–15.000 besøgende på Nørre Vosborg.

Nørre Vosborg: Siden første marked for fire år siden har Sensommermarked på Nørre Vosborg vokset sig over dobbelt så stort. I år fylder omkring 100 stande og boder den gamle herregård i Vemb lørdag 31. august og søndag 1. september.

Sensommermarked på Nørre Vosborg er efterhånden en fast tradition. De seneste fire år har boder og stande med mad og drikke, interiør, kunsthåndværk og andet godt til livet fyldt plæner og bygninger på Nørre Vosborg i Vemb. Og i år bliver det endnu større.

- Sensommermarkedet er vokset meget siden begyndelsen for fire år siden og er gået hen og blevet en kæmpesucces. Det første år var der 30–40 boder, og omkring 2500 besøgte os. I år har vi cirka 100 boder, og vi forventer 10.000–15.000 besøgende, siger Thomas Holme direktør for Hotel Nørre Vosborg.

De første år fyldte mad og drikke mest på Sensommermarkedet, men efterhånden har også kunsthåndværk, interiør og livsstilsprodukter sneget sig ind.

Alt godt til livet

- Temaet er blevet "Alt godt til livet". Du kan smage lækre specialiteter fra for eksempel Vedersø Vildt, øl og saft fra Staarup Haandbryg og tørret frugt fra Det sunde slik. Og du kan se smuk keramik fra Julie Damhus, luksus havemøbler fra Lapatio og slowfashion fra Agger Design – og mange, mange andre ting. Jeg synes, udstillerne harmonerer rigtigt fint med det, som Nørre Vosborg står for - kvalitet og nydelse, understreger Thomas Holme.

Nørre Vosborgs Sensommermarked har åbent lørdag 31. august kl. 10–17 og søndag 1. september kl. 10–16.

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Leder For abonnenter

For lidt og for meget: Pas på vores unge mennesker

Bare kom i gang! Tag dig sammen! Jeg har da aldrig taget skade af... Men på den anden side: Skal jeg ikke lige gøre det for dig? Pas nu godt på dig selv - og husk, at du altid kan spørge mig om hjælp. Det er da også alt for hårdt for dig, at ... For lidt og for meget fordærver som bekendt alt. Det gælder også for de unges fritidsarbejde. Fire rektorer på uddannelsesinstitutioner i Ringkøbing-Skjern har her i avisen hejst et advarende flag: De og deres lærere oplever, at mange unge arbejder alt for meget. Eleverne bliver trætte og deprimerede, når kalenderen byder på skoledage fra 8 til 15, efterfulgt af arbejde fra 16 til 22. Læg dertil, at der gerne skulle være tid til også at lave sine lektier - så hænger døgnet ikke ret godt sammen længere. På Facebook var nogle af kommentatorerne til rektorernes opråb ude med en opfordring til de unge om bare at tage sig sammen. Beskyldninger om curling og klassikeren 'i min tid ...' blev trukket af stalden - for set i bakspejlet har man selvsagt altid oplevet det, der var meget værre. Men er det curling at opfordre forældre og arbejdsgivere til ikke at presse de unge til for mange og for lange vagter? Jeg synes det ikke. Lige så godt, det er, at de unge i Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt landets mest arbejdsomme, når det gælder fritidsjob ved siden af skolen - lige så skidt vil det være for både vores samfund og for de unge selv, hvis de knokler på i en grad, så de glemmer at gøre nok ved den uddannelse, som trods alt er deres hovedbeskæftigelse. Det er vigtigt og rigtigt, at vores børn og unge lærer, at ansvarlighed og arbejdsomhed betaler sig. Fritidsjob baner vejen for uddannelse og 'rigtige' voksenjob. Men for lidt og for meget fordærver alt - så kære forældre: Hold lige lidt snor i, at der er en fornuftig balance mellem skole og fritid. Kære virksomheder: Find fleksible løsninger for jeres unge ansatte, så de både kan passe jobbet og skolen. Og kære, kloge Facebook-kommentatorer: Hvis man pudser sine generationsbriller og kigger rigtig godt efter, er nutidens ungdom måske ikke så meget værre og mere forkælede, end vi selv var ...

Læserbrev

Læserbrev fra fire lokale rektorer: De unge er pressede - pas på dem

Ringkøbing For abonnenter

Økonom bakker rektorer op: Skolearbejdet er hovedbeskæftigelsen

Annonce