Annonce
Tarm

Nørklere hygger sig med nødhjælp

Grethe Clausen og Ebba Laursen ser til, mens Mette Højlund viser en trøje, som én af nørklerne lige har afleveret. PR foto

Ådum: Et besøg hos de frivillige Røde Kors-nørklere i fællesstuen på Hjemmet er en god oplevelse. Med glæde viser de deres strikketøj frem, som de har arbejdet videre på, siden sidst de mødtes. Hver anden onsdag drikker de kaffe sammen og hygger sig så med håndarbejdet, mens snakken går godt omkring den fælles indsats.

Det er imponerende, hvad nørklerne strikker, hækler og syr både med opfindsomhed og fuld udnyttelse af stof- og garnrester, som foræres til arbejdet.

Efter sommerferien pakkede de, hvad der var klar, og det blev sendt til Kliplev Samlecentral. Herfra sendes tøjet videre og fordeles til børn i verdens fattigste områder.

For nylig fik nørklerne en foræring af garnrester. Garnet ligger i bundter, som skal vindes op. Det er nogen i gang med, mens andre strikker til en specialopgave, som nørklegruppen har fået på tæpper, huer og sokker til hjemløse i Danmark. De har allerede sendt fem tæpper af sted.

Mette Højlund leder gruppen i Ådum, og flere er velkommen til at være med. Der er materialer at strikke og sy af og opgaver nok. Det giver fælles glæde og inspiration at kunne gøre en forskel med meningsfyldt arbejde.

/ Bodil

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

112

22-årig taget med 26.700 kroner og bunker af narko: Pengene kommer fra salg af jule-mandler

Annonce