Ringkøbing

Nønne kommer til byen med ældre kroppe

Koreograf og teaterleder Nønne Mai Svalholm har siden 2015 været optaget af at skabe værker inspireret af et tema om at gentænke begrebet aldring. Arkivfoto: Jørgen Kirk
I slutningen af maj vises forestillingen 'Ultima' to gange på Teatret OM i Ringkøbing.

Ringkøbing: Der venter publikum en noget alternativ oplevelse, når forestillingen 'Ultima' søndag 26. maj og mandag 27. maj bliver fremført på Teatret OM i Ringkøbing.

Bag stykket står koreograf Nønne Mai Svalholm, der siden 2015 har skabt flere danseforestillinger med deltagelse af helt almindelige danskere på den anden side af de 60.

'Ultima' giver et råt, brutalt, stærkt og autentisk billede af, hvad det vil sige at være menneske - med håb, drømme, passion og frygt.

- Der er ingen krav til specielle forudsætninger. Man skal egentlig bare have lyst. Jeg kan se et potentiale i alle kroppe, siger Nønne Mai Svalholm, der for tiden har et særligt godt øje til vestjyder.

I samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune står den østjyske koreograf således bag en workshop med omkring 15 deltagere, som hver mandag mødes på Mejeriet i Tarm.

De og Nønne Mai Svalholm har blikket rettet mod 31. maj, hvor der er planlagt en performance på Aros i Aarhus i forbindelse med åbningen af festivalen 'Genopdag.'

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Nu kan du blive voksenspejder: Et glas rosé til råbåndsknobene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer