Annonce
Hvide Sande

Nævn afviser klage: Nabo til kystmøller er ikke mere berørt end en hundelufter

Torslow har panoramaudsigt over Vesterhavet fra sin stue. Han ser ikke frem til at få møller fem kilometer fra sine vinduer. Foto: Jørgen Kirk

Selv om Finn Torslow får kystmøller fem kilometer fra sit panoramavindue, så bliver han ikke "væsentligt eller individuelt berørt" af møllerne, og derfor kan han ikke klage. Uforståeligt, mener husejeren fra Klegod.

Klegod: Finn Torslow blev temmelig overrasket, da han tidligere på ugen modtog en 39 sider lang skrivelse fra Energiklagenævnet.

Brevet indeholdt nemlig en blank afvisning af hans klage over placeringen af de kystnære møller fem kilometer fra hans liebhaverejendom på en klittop i Klegod. Torslow bliver ifølge nævnet ikke mere berørt af mølleprojektet end sine naboer, hundeluftere eller turister i området. Og derfor er han ikke klageberettiget.

Svaret på klagen har været næsten et år undervejs.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg har den bedste grund på Holmsland Klit. Jeg får møllerne fem kilometer fra mit hus, og så har jeg ikke ret til at klage. Jeg har ikke snakket med min advokat om afgørelsen endnu, men for mig at se er Energiklagenævnets afgørelse uforståelig jura, siger han.

Finn Torslow er ikke den første husejer, der er blevet afvist på grund af manglende klageberettigelse, og han bliver formentlig ikke den sidste.

I alt havde 297 husejere klaget over møllernes placering, da fristen udløb for ti måneder siden. Foreløbigt har kun to grundejerforeninger fået anerkendt deres ret til at klage, fordi de ifølge deres vedtægter skal beskytte naturen i området.

Finn Torslow har ikke mulighed for at klage over Energiklagenævnets afvisning. Det havde han nu heller ikke tænkt sig at gøre.

- Jeg har rent ud sagt opgivet den del. Jeg har allerede betalt flere dyre advokatregninger - jeg har brugt 70.000 kroner, og jeg har ikke lyst til at blive ved med at betale regninger, siger han.

Husejeren fra Klegod har til gengæld ikke opgivet at få værditabserstatning i forbindelse med mølleprojektet. Om det lykkes for Finn Torslow, vil vise sig, når han og de 550 andre husejere i løbet af næste år får besøg af taksationskommissionen, som skal vurdere, hvilken betydning møllerne får for deres ejendomsværdi.

Torslow er overbevist om, at hans hus bliver væsentligt mindre værd, når de 20 møller begynder at snurre. I sommer hyrede han liebhaverejendomsmægler Pernille Sams til at vurdere sin ejendom. Hun var ikke i tvivl om, at prisen bliver næsten halveret, og at husene i området vil falde mellem 20 og 40 procent.

Den udlægning var ejendomsmægler Alfred Berg fra Ringkøbing meget uenig i. Han kaldte kollegaens vurdering for gisninger.

- Ingen kan sige, hvad det vil medføre at gener. Når man har noget konkret, kan man sige, at det er et værditab. De gisninger kan vi ikke bruge til ret meget nu, lød det den gang fra Alfred Berg i Dagbladet.

Tilbage sidder Finn Torslow i Klegod med følelsen af magtesløshed. Han har svært ved at tro, at det kan lykkes at få flyttet de kystnære møller, og derfor vil havudsigten i løbet af et par år blive ødelagt. Og det vil med 100 procents sikkerhed spolere det gode humør, når Finn Torslow kigger ud af vinduet fra sin stue.

Annonce
Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Sofus fra 5. klasse på Højmark Skole: - Det er meget vigtigere for mig at komme til håndbold igen end at komme tilbage i skolen

Coronavirus

Forsinket vaccineplan chokerer rejsebranchen: 'Vil det så ske igen - og til det værre?'

Annonce