Annonce
Ringkøbing

Næsten på hjemmebane: Karl Kristian vender tilbage til Generator

24-årige Karl Kristian Thuesen (forrest i midten) er i godt selskab med Lasse Lykke Nielsen, Jeppe Gottlieb, Leon Danielsen, Malthe Dahl Bennedsen og Mikkel Hebsgaard Lauritsen, når der fredag 7. februar er inviteret til koncert på spillestedet Generator i Ringkøbing. Pressefoto
Karl Kristian fra Hvide Sande har sit band med, når sangeren og sangskriveren fredag 7. februar giver koncert på spillestedet Generator i Ringkøbing.

Ringkøbing: Det var en tøvende Karl Kristian, der i 2014 stillede sig foran en mikrofon på Generator i Ringkøbing, hvor spirende talenter nu og da får plads på scenen.

Fredag 7. februar bliver det en noget mere erfaren og sikker Karl Kristian, der gæster spillestedet, hvor sangeren og sangskriveren får et fem mand stort band i ryggen.

Anton Bjerg, daglig leder på Generator, giver gerne den 24-årige kunstner fra Hvide Sande medvind med på vejen:

- Karl Kristian spejler sin musik og tekster i det jordnære. Med inspiration fra åndsfæller og ikoner som Johnny Madsen og Allan Olsen skriver Karl Kristian sig direkte ind i en folkekær tradition af troubadourer, som formår at formidle små åbenbaringer gennem dagligdagens trummerum.

Med sig i bagagen har Karl Kristian sit debutalbum, 'Før jeg sover ind', der blev udgivet i midten af august sidste år:

- Med Karl Kristian er de danske digte igen at finde i populærmusikken, tilføjer Anton Bjerg.

Hvis man køber sin billet i forsalg, koster det blot 75 kroner at få sig en ståplads og en musikalsk live-oplevelse på den første fredag i februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce