Annonce
Ringkøbing Håndbold

Nærmest som en finale - Ringkøbing Håndbold skal slå Vendsyssel i topkamp

Camilla Faartoft glæder sig vildt til at spille topkamp for Ringkøbing Håndbold mod Vendsyssel, for den slags kampe er bare fede. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hvis Ringkøbing Håndbold taber topkampen hjemme mod Vendsyssel søndag eftermiddag, kan Ringkøbing formentlig godt vinke farvel til direkte oprykning til ligaen i denne sæson.
Annonce

Ringkøbing: Meget står på spil for Ringkøbing Håndbold, når de søndag eftermiddag løber på banen i Green Sports Arena til topkamp i 1. division damer mod Vendsyssel.

Hvis Ringkøbing taber den kamp, kan de formentlig godt vinke farvel til direkte oprykning til ligaen. Med et nederlag vil Ringkøbing være hele fire point efter Vendsyssel her knap halvvejs i turneringen, så Ringkøbing er under tungt pres.

- Det er da fedt. Det er fedt at skulle spille en kamp, som alle ved, bare er enormt vigtig. På hjemmebane mod en stærk modstander. Det glæder vi os alle sammen til. Jo vi er spændte, og der vil nok være ekstra nerver på. Men sådan vil det også være for Vendsyssel, så det er bare fedt, fortæller topscorer for Ringkøbing Håndbold Camilla Faartoft.

Hun regner med, at små ting vil blive afgørende.

- Uanset hvad vi laver, så skal vi være skarpe til at lave det. Vi skal spille klogt, og vi skal forsøge at lave meget få fejl. Og så skal vi være klar i forsvaret. Forsvaret er vores styrke, og det skal simpelthen fungere i den kamp, fortæller Camilla Faartoft.

Netop forsvaret og samarbejdet med målvogterne var der meget fokus på til træning torsdag.

- Vendsyssel har fire spillere, der bare kan score ud af ingenting. Det er som om, de bare kommer lettere til scoringer i etableret angrebsspil end andre hold. Så vi har forberedt os grundigt på de ting, Vendsyssel plejer at lave. Vi har også set på vort angrebsspil. Selvfølgelig har vi det. Vendsyssel har lukket færre mål ind end os, men vi tror på, vi har fundet nogle svagheder, fortæller Ringkøbing Håndbolds træner Jesper Holmris.

Han vil godt kalde kampen en lille finale om oprykning.

- Meget kan selvfølgelig ske over 12 kampe efter nytår. Men hvis vi er fire point efter, så er der lang vej. Så må vi sikkert ikke fejle mere i denne sæson. Vinder vi, så er alt åbent, siger Jesper Holmris.

Ringkøbing skulle faktisk have spillet en kamp mere inden jul, men den kamp er flyttet, fordi Camilla Faartoft er udtaget til en træningslejr med U20-landsholdet med afrejse næste fredag. Turen går til La Santa i en uge, og det er led i forberedelser til U20 VM til sommer og altså ingen badeferie på nogen måde.

Den slutrunde regner Camilla Faartoft med at skulle deltage i. Den stærke bagspiller har spillet mere end 30 kampe på U20-landsholdet, og VM bliver tredje slutrunde med holdet.

- Vi har sjettepladser til både VM og EM. Denne gang har vi snakket om, at det bare skal være bedre, siger Camilla Faartoft.

I samme ombæring falder snakken på det igangværende VM i Japan, hvor Danmark før sidste kamp i indledende gruppe mod Frankrig risikerer at ryge ud.

- Ja det er helt mærkeligt, at man står og er bange for, at VM reelt kan være slut fredag, siger Camilla Faartoft, og kalder det en fiasko, hvis det bliver tilfældet.

Hun håber at kunne snige sig til at se lidt af kampen, selv om hun er i skole i 3. g på HHX i Ikast, hvor hun altså bliver student til sommer. Hvad der skal ske på længere sigt, ved hun ikke.

- Men som så mange andre tager jeg et sabbatår. Ved siden af håndbolden vil jeg forsøge at finde et arbejde, der kan passe med håndbolden. Jeg tager det stille og roligt. Det er på den måde, det fungerer bedst for mig, fortæller Camilla Faartoft.

Der er flere, der har sagt til hende, at håndbold i 1. division ikke passer godt sammen med kampe på U20-landsholdet. 1. division passer slet ikke sammen med landshold på længere sigt som senior.

- Jeg snakkede da med min landstræner om det, inden jeg skiftede til Ringkøbing Håndbold. Han syntes, det skifte var ok, så længe jeg fik en masse spilletid som senior. Og jeg ved med mig selv, at jeg har brug for at spille en masse for at udvikle mig. Det er langt bedre på et tophold i 1. division, end hvis jeg skulle have været i en ligatrup, hvor træningsmiljøet nok ville være noget bedre, men hvor jeg så ville komme til at sidde det meste af tiden på bænken. Og jeg er altså ikke for god til at spille 1. division, siger 19-årige Camilla Faartoft.

Hun har kontrakt halvandet år endnu.

- Det passer mig fint. Jeg er glad for Ringkøbing Håndbold. Tingene kunne kun blive bedre, hvis vi rykker op i ligaen, siger Camilla Faartoft.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Corona-mistanke: Faster/Hanning har fået en spiller testet for corona, og da svaret ikke var kommet, blev deres kamp i serie 3 udsat

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Annonce