Annonce
Skjern

Nærmest kø på Astrupvej, da Sædding Efterskole inviterede til drive by-udgave af Efterskolernes Dag

Mathilde Nybroe (til højre) og hendes veninder må være gode til at fange bilisternes opmærksomhed, for oppe ad vejen til højre var der nærmest kø ved Sædding Efterskole. Foto Poul Osmundsen.
Hvad går man, når coronaen lukker for én af årets højdepunkter - nemlig den dag, da efterskolerne holder åbent hus på Efterskolernes Dag? Sædding Efterskole fandt formlen til både at holde Covid19-afstand og vise skolen frem.
Annonce

RÆKKER MØLLE: "Stans", står der med store bogstaver, kradset ned i asfalten med kridt i krydset Sæddingvej-Astrupvej.

- Ja, vi ved godt, der mangler et "d". Men det må godt være stavet anderledes, så folk lige standser op, siger Mathilde Nybroe, der sammen med tre veninder fra den nærliggende Sædding Efterskole har fyldt krydset med opråb, henvisninger og pile for at få folk til at køre op ad Astrupvej.

Længere op ad vejen bølger Dannebro smukt i rødt og hvidt mod alt det gyldentgrønne og septemberblå på denne løvfaldssommer-eftermiddag.

En glad velkomst til drive by-udgaven af Efterskolernes Dag. Foto Poul Osmundsen.

Blå røg og duft af bål bølger blidt hen over vejen, og oppe ved indkørslen til Sædding Efterskole er der nærmest trafikprop; Mathilde og hendes kammerater har åbenbart held med sig!

Søndag eftermiddag er der nemlig Efterskolernes Dag. En anderledes dag end dem alle de tidligere år, for 2020-udgaven af Efterskolernes Dag er selvfølgelig præget af coronaen.

Der var goodie bags til alle gæsterne. Foto Poul Osmundsen.

Også på Sædding Efterskole har man med blødende hjerte måttet aflyse at få forældre til nuværende og kommende elever på besøg for at få skolen forevist. Men så har man i stedet fundet på noget andet, fortæller lærer Berit Kronborg.

Annonce

Drive by-dag

- Vi plejer at dele goodie bags ud, og vi havde lavet 150 med popcorn, slik og så videre. Da vi så i mandags valgte at aflyse åbent hus på grund af coronaen, besluttede vi i stedet at lave en drive by-udgave af Efterskolernes Dag, siger hun.


Da vi i mandags valgte at aflyse åbent hus på grund af coronaen, besluttede vi i stedet at lave en drive by-udgave af Efterskolernes Dag.

Berit Kronborg, lærer på Sædding Efterskole.


- Folk skal komme kørende i deres biler, køre ind på området uden at forlade bilen, og så får de en goodie bag og kaffe eller sodavand og kage rakt ind ad vinduet. Imens viser eleverne forskellige steder i haven og på boldbanen nogle af de aktiviteter, vi har her på Sædding Efterskole.

Kø ved indkørslen til Sædding Efterskole. Foto Poul Osmundsen.

- Nu er vi selvfølgelig spændte på, hvor mange der kommer, tilføjer hun.

Berit Kronborg behøver dog ikke bekymre sig. Lige fra klokken 14 strømmer bilerne til, og største udfordring er nærmest at dirigere afvikle trafikken - hvilket heldigvis lykkes uden større problemer.

Annonce

En god ide

Eleverne synes også, ideen er sjov - ikke mindst Hanne Linde, Sine Fynsk og Seline Clausen, der virkelig har scoret loppetjansen:

En loppetjans i hængekøjen. De kan også slappe af på Sædding Efterskole! Foto Poul Osmundsen.

De og en flok veninder skal illustrere, at på Sædding Efteskole forstår man også at slappe af i den aktive hverdag, så de slænger sig i hængekøjer i haven eller sidder på tæpper, mens de strikker, læser, hører musik eller bare sludrer sammen.

Andre steder spilles der strandvolley, bages snobrød og spilles fodbold - for bare at nævne nogle få af aktiviteterne.

Forældrene til både nuværende og kommende ideer er også glade for at kunne besøg skolen - selv om de må nøjes med at beskue den fra bilvinduerne.

Selv om gæsterne ikke måtte forlade bilerne, kunne de stadig blive informeret om skolens tilbud. Foto Poul Osmundsen.

- Vi har en dreng, der går i 10. klasse, og en pige der skal gå her, så vi er her også for at bakke skolen op, siger Mette og Martin Rasmussen fra Skjern, der har Nanna og Emma siddende på bagsædet.

- Vi synes, det er en sjov og anderledes idé, og det gør ikke noget, vi skal blive siddende i bilen, siger Martin.

Farverige aktiviteter i skolens have. Foto Poul Osmundsen.

Lige bag ved holder Hanna og Chrisjan Esmarch Lund med børnene Hjalte og Gry på bagsædet.

- Vi har ingen børn, der går her nu, men vi er selv gamle elever på skolen, så vi ville forbi for at støtte den. Det er en super idé med en drive by-dag, siger Chrisjan.

- Jeg har faktisk 25 års jubilæum i år, men det er desværre aflyst. Så må jeg jo være her i dag, siger Hanna.

"Smoke gets in your eyes"... der ristes snobrød. Foto Poul Osmundsen.

Sådan er der åbenbart mange, der har det, for trafikken til og fra skolen fortsætter.

Måske det er det "Stans", Mathilde og veninderne har skrevet på vejen, der gør tricket...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce