Tarm

Nærhed vinder nye medlemskaber i landbruget

Morten Karlsen og hans kone Kaya er nye medlemmer af Vestjysk Landboforening og glade for det. Pr-foto

Vestjysk Landboforening oplever en stigning i medlemstallet.

Outrup: I de senere år har Vestjysk Landboforening oplevet tilgang i medlemstallet især blandt yngre nyetablerede landmænd. En af dem er 35-årige Morten Karlsen fra Outrup. Han er ny mand i gårdejerlauet og gammel landmand indeni. Han er opvokset og uddannet i erhvervet.

I april 2016 brugte han og konen 20 millioner og sprang ud i en malkekvægproduktion med robot og 210 jerseykøer med 150 hektar jord, hvoraf de 50 hektar er lejet. For Morten Karlsen er det helt afgørende, at han mærker, at landbrugets organisationer bakker op om erhvervet og fagligheden.

- Det betyder rigtig meget, at formanden kommer ud i vores område. Helt ud hvor vi er, og at han ved, hvad der rør sig. Det føles godt, at medlemmerne bliver bakket op, og at de lytter til os, siger Morten Karlsen i en pressemeddelelse fra Vestjysk Landboforening.

De ser os i øst

I oktober havde Vestjysk Landboforening arrangeret en udflugt til Brancheorganisationen Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København for en stor del af de nyetablerede landmænd i Vestjylland. Her gjorde det indtryk, at landbrugets hovedsæde arbejder for at tale til forbrugerne og gå imod fake news.

- Det gør ondt i sjælen, når forskellige grupper beskylder os for alt muligt forkert. Faktum er, at jeg hver morgen står jeg op og glæder mig til at komme ud til mine dyr. Jeg passer dem godt, og jeg leverer gode sunde afgrøder og kvalitetsmælk, som resten af verden er vilde med at købe, siger Morten Karlsen i pressemeddelelsen.

0/0
Tarm

Sådan var Lina, Lene og Tina

Tarm

Stort billedgalleri: 350 sang med Lars Løkke og Kristian Jensen

Tarm

På udflugt med Seniorgården i Tarm

112

Knallerist drønede ind i helleanlæg

Tarm For abonnenter

I kirkegårdens stille ro er der godt at bo

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

112

Mand havde røget hash før han kørte bil

Tarm

Statsminister trak fuldt hus til højskolesang og afslørede hvorfor valgkampen er så lang

Tarm

Handel gik i vasken: Hoven Plejehjem bliver alligevel ikke bosted for udviklingshæmmede