Annonce
Ringkøbing

Opdateret: Lærer er sigtet for voldtægt af 17-årig elev

Politi fik tre dage til et underbygge mistanken mod den 53-årige lærer, der er sigtet for voldtægt af en 17-årig elev. Foto: Michael Bager
Den 17-årige ventede en uge med at anmelde overgreb til politiet.

Opdateret: Den oprindelige stedsangivelse i første version af artiklen var forkert og er rettet i det følgende. Dagbladet beklager

RINGKØBING: Den 53-årige lærer, der søndag blev fængslet i tre dage for voldtægt af en elev, underviser på en ungdomsuddannelse.

Manden er sigtet for at have haft anden kønslig omgang end samleje med og for voldtægt af en 17-årige pige, der er elev på den ungdomsuddannelse, hvor han arbejder. Pigen anmeldte voldtægten fredag 30. april, men ifølge sigtelsen, der blev læst op ved grundlovsforhøret, skete overgrebet en uge forinden, fredag 23. april.

Annonce

Her skulle manden på et tidspunkt mellem kl. 17.30 og 23.00 have fastholdt pigen på en sofa i hendes bolig i Ringkøbing, hvor han først krænkede hendes blufærdighed og efterfølgende gennemførte et samleje, selvom pigen ikke havde givet samtykke til det.

Det sene anmeldelsestidspunkt giver en udfordring for politiet i forhold til at samle fysiske beviser.

- Men det er ikke usædvanligt, at vi ser, at der kan gå flere dage, før en voldtægt bliver anmeldt, da ofrene kan være i tvivl om, hvad de skal gøre, fortæller politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning, der skal stå for den videre efterforskning af sagen.

Nægter skyld

Manden, som kommer fra Nykøbing Mors, er sigtet for voldtægt efter straffelovens §216 om voldtægt, jævnfør §223, som handler om samleje med en person under 18 år, som man er betroet til undervisning eller opdragelse.

Politiet anholdt den 53-årige lærer lørdag 1. maj, hvorefter han søndag ved retten i Viborg blev fremstillet i et grundlovsforhør, som foregik bag lukkede døre. Manden, der ikke har bopæl i Ringkøbing, nægter sig skyldig i anklagerne mod ham.

Dommeren valgte ikke at varetægtsfængsle manden i fire uger, da mistanken om, at han har begået overgrebet, ikke var stærk nok. Læreren blev dog ikke løsladt, men fik forlænget anholdelsen i tre dage, så politiet har arbejdsro til at fortsatte efterforskningen og underbygge mistanken.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Onsdagens coronatal: Rekordmange smittede, antallet har ikke været så højt på et døgn siden nytårsaftensdag

Annonce