Annonce
Navne

Når snart 80-årige Egon Clausen bliver gammel vil han ikke være sur

Egon Clausen. Foto: Den2radio
Egon Clausen, der stammer er Hemmet, fylder 80 år den 23. november. Han har skrevet en ønskeliste til det at blive 80 år. Han vil ikke være sur.
Annonce

Hemmet: "Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke være sur. Det har jeg da heller ingen grund til at være. Jeg kom til verden i 1940 i en ensomt beliggende hedegård i den yderste udkant af Hemmet sogn, der var en udkant i Nørre-Horne Herred, der var en udkant i Ringkøbing Amt der var en udkant i Danmark. Nu fejrer jeg min 80 års fødselsdag med en sammenkomst i Dansk Forfatterforening, hvor jeg har virket i mange dejlige år."

Sådan skriver Egon Clausen, der i dag bor i Charlottenlund, om sin forestående 80 års fødselsdag den 23. november.

Egon Clausen blev uddannet som lærer og har været redaktør af førende pædagogiske tidsskrifter.

I årene fra 1970 til 2005 var han ansat som programmedarbejder og redaktør på P1 i Danmarks Radio.

Efter DR blev han formand for gruppen af Faglitterære forfattere i Dansk forfatterforening og medlem af hovedbestyrelsen samme sted. Han har endvidere været medlem af forretningsudvalget i Dansk Kunstnerråd og sidder nu i Repræsentantskabet for Statens Kunstfond.

Sideløbende har han udgivet en stribe bøger, hvoraf de fleste er udkommet på Gyldendal. Blandt andet Erindringsbogen ”Under dine vingers skygge”.


Jeg er stadigvæk fyldt af energi og bruger mange kræfter på at opretholde illusionen om min egen betydning.

Egon Clausen


"Jeg har desuden skrevet mange kronikker og kommentarer i dagspressen, og har blandt andet haft en fast aftale om kronikker i Jyllands-Posten. Jeg har holdt masser af foredrag over det ganske land, og i et samarbejde med Jaruplund højskole i Sydslesvig har jeg arrangeret en del ugekurser om historiske emner. Jeg skriver stadigvæk og er aktiv i onlinemediet Den2radio", skriver Egon Clausen.

"Jeg er stadigvæk fyldt af energi og bruger mange kræfter på at opretholde illusionen om min egen betydning. Jeg har også lavet en ønskeliste om det at blive firs år. Den ser ud som følger:

Når jeg bliver gammel, vil jeg gerne være

- fyldt af indsigt uden at være hoven,

- fyldt af erfaring uden at være kynisk.

- fyldt af humor uden at være pjattet.

- fyldt af fortrøstning uden at resignere.

- fyldt af minder uden at være bitter

- fyldt af taknemmelighed uden at være sentimental.

Kort sagt: Når jeg bliver gammel, vil jeg ikke være sur."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Landbobanken sænker grænsen for negativ rente: Fra nytår betaler du minus 0,6 procent på al kontant opsparing over 100.000 kroner

Skjern

Gudstjenestet flyttet fra kirke til hal

Annonce