Annonce
Skjern

Mystisk overfald: Politiet efterlyser cykel med grønne skærme

Overfaldet skete på V. Marupvej nær G. Ringkøbingvej, hvor et vidne også så cyklen med grønne skærme. GoogleMaps.
Endnu et vidne har set cyklen efter et overfald på en 16-årig dreng på V. Marupvej.

SKJERN: Da en 16-årig dreng fra Skjern blev overfaldet på V. Marupsvej ved Skjern i september, fortalte drengen til politiet, at overfaldsmanden havde en cykel med grønne skærme og muligvis også et grønt styr.

- Vi har talt med et vidne, der også så en cykel med grønne skærme nær V. Marupsvej omkring tidspunktet for overfaldet, fortæller efterforsker Thomas Sander fra lokalpolitiet i Herning.

Overfaldet skete lørdag 21. september omkring kl. 13.00, hvor den 16-årige cyklede ad V. Marupvej. Han så en mand på omkring 20-25 år, der holdt i vejkanten med den sorte citybike med grønne skærme. Manden bad om hjælp og den 16-årige parkerede sin egen cykel for at hjælpe.

Men hvad der så skete, er uvist. Drengen mistede bevidstheden, muligvis efter et slag, og vågnede op i et lille stykke skov nær ved et par timer senere.

Annonce

Cyklen er set i Skjern

- Vidnet så cyklen, hvor V. Marupvej møder Gl. Ringkøbingvej og han fortæller, at det var en mand med en hættetrøje, der cyklede på den, fortæller Thomas Sander.

Vidnet har ligeledes fortalt, at han måske har set cyklen med de grønne skærme i Skjern ved en tidligere lejlighed.

- Derfor vil vi gerne høre om nogen skulle kende noget til en cykel med grønne skærme og muligvis med et grønt styr. Så må de gerne kontakte os, siger Thomas Sander.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce