Annonce
Skjern

Mystisk overfald: Politiet efterlyser cykel med grønne skærme

Overfaldet skete på V. Marupvej nær G. Ringkøbingvej, hvor et vidne også så cyklen med grønne skærme. GoogleMaps.
Endnu et vidne har set cyklen efter et overfald på en 16-årig dreng på V. Marupvej.

SKJERN: Da en 16-årig dreng fra Skjern blev overfaldet på V. Marupsvej ved Skjern i september, fortalte drengen til politiet, at overfaldsmanden havde en cykel med grønne skærme og muligvis også et grønt styr.

- Vi har talt med et vidne, der også så en cykel med grønne skærme nær V. Marupsvej omkring tidspunktet for overfaldet, fortæller efterforsker Thomas Sander fra lokalpolitiet i Herning.

Overfaldet skete lørdag 21. september omkring kl. 13.00, hvor den 16-årige cyklede ad V. Marupvej. Han så en mand på omkring 20-25 år, der holdt i vejkanten med den sorte citybike med grønne skærme. Manden bad om hjælp og den 16-årige parkerede sin egen cykel for at hjælpe.

Men hvad der så skete, er uvist. Drengen mistede bevidstheden, muligvis efter et slag, og vågnede op i et lille stykke skov nær ved et par timer senere.

Annonce

Cyklen er set i Skjern

- Vidnet så cyklen, hvor V. Marupvej møder Gl. Ringkøbingvej og han fortæller, at det var en mand med en hættetrøje, der cyklede på den, fortæller Thomas Sander.

Vidnet har ligeledes fortalt, at han måske har set cyklen med de grønne skærme i Skjern ved en tidligere lejlighed.

- Derfor vil vi gerne høre om nogen skulle kende noget til en cykel med grønne skærme og muligvis med et grønt styr. Så må de gerne kontakte os, siger Thomas Sander.

Politiet kan kontaktes på tlf. 114, hvis man har oplysninger i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samskabelse er vejen frem i rundkørslen

Vi kommer ikke uden om det … Det offentlige har ikke råd til at betale for alle de ønsker, borgerne har til forbedringer og forskønnelser af vore fælles omgivelser. Men så er det jo godt, når borgerne kan tage sagen i egen hånd … Tag bare rundkørslen i Astrup ved Femvejen lige uden for byen; af lokale kaldt "Danmarks grimmeste" af slagsen. Om det passer, vil være et oplagt emne til en rundbordsdiskussion. Men køn var den i alt fald ikke, overgroet som den var med ukrudt. Kommunen havde dog ikke pengene til at gøre noget ved den. Men så tog folk i Astrup sagen i egen hånd. En flok frivillige påtog sig opgaven med at omdanne den til "Danmarks smukkeste rundkørsel". Det skete ved, at folk lagde kræfterne sammen: Per Kjær, der driver maskinstationen, stillede maskine til rådighed. Landmand Vagn Lindy Petersen i Skjern havde noget jord til at ligge efter en staldudvidelse, som kunne bruges, så onsdag blev der flyttet 400 kubikmeter jord. Svæveflyvepladsen i Ejstrup bidrog med et træ, som Kristian Ahle selv gravede op. Nu mangler de frivillige bare at få plantet rododendron i fem farver, så er "Femvejens Andels Rundkørsel", som den - måske ikke helt mundret - er kommet til at hedde, klar til at springe ud det kommende forår i al sin glans. Det hører med til historien, at rododendronerne selvfølgelig udbydes på andele, og at anlægsgartner Ole Christensen står for indkøb af planterne. Kommunens rolle i hele historien har i dette tilfælde været lydhørhed over for de lokale ønsker, og hurtig tilladelse til, at de frivillige kunne gå i gang. I andre tilfælde ser man i stigende grad, at der er tale om egentlig samskabelse; altså at kommunen og lokalsamfundene i fællesskab bidrager til at løse opgaver, som kommunen ikke har råd til alene at løse - for eksempel etablering af cykelstier. Man kan selvfølgelig mene, at opgaverne bør betales fuldt ud af kommunen. Men ofte vil det være ensbetydende med, at de ikke løses - eller i bedste fald først om mange år - og så er det da bedre, at parterne i fælles forståelse skaber noget sammen. Ellers havde Astrup næppe været på vej til at få "Danmarks smukkeste rundkørsel".

Annonce