Videbæk

Mysteriet om den mistænkelige bil er opklaret

Den "mistænkelige" bil kører rundt i Videbæk og Herborg om natten i weekenderne. Men det er såmænd bare et avisbud, der kommer med Dagbladet. Foto: Jørgen Kirk

En kvik mekaniker fra Troldhede lagde to og to sammen - og fik et godt grin.

VIDEBÆK/HERBORG: Michael Smedegaard fra Troldhede Autoteknik fik sig et godt grin sammen med en af sine faste kunder forleden dag. Tudor Capritr, der kommer fra Rumænien, kom nemlig forbi med sin varevogn.

- Jeg havde læst Dagbladets artikel om den mistænkelige bil, og da jeg så Tudors nummerplade, så tænkte jeg med det samme, at det var ham, fortæller Michael Smedegaard.

Artiklen fortæller, at både Esben Rahbek Kaasgaard fra Herborg og en ung mand fra Videbæk natten til søndag spottede en sølvgrå minivan. Og en mystisk bil med to udlændinge, der render fra hus til hus og kører på små private veje om natten vækker opmærksomhed i en tid, hvor der sker mange indbrud, og hvor politiet har opfordret borgere til at være opmærksomme.

Så Esben Rahbek Kaasgaard ringede til politiet og oplyste det af nummerpladen, han kunne huske, nemlig AD 63, mens den unge mand lavede et opslag på Facebook-gruppen "6920 Videbæk" om selvsamme bil. Politiet sendte en efterlysning ud, men fandt dog ikke bilen.

Og i dagene efter blev artiklen i Dagbladet om den mistænkelig bil flittig læst.

"Jeg spurgte Tudor, om han havde været i Herborg og Videbæk natten til søndag. Det havde han, og så oversatte jeg artiklen for ham. Det fik vi et godt grin over." Michael Smedegaard, Troldhede Autoteknik

Michael Smedegaard laver reparationer på flere af de avisbiler, som kører med Dagbladet og han genkendte nummerpladen på Tudor Capritrs varevogn. Foto: Jørgen Kirk

Nyt at køre om søndagen

Men det var Michael Smedegaard, der fik regnestykket til at gå op. For Tudor Capritr kører med Dagbladets nye søndagsavis, som jo bliver leveret til butikker og abonnenter natten til søndag. Og nummerpladen på hans hvide Renault-varevogn begynder lige præcis med AD 63.

- Så jeg spurgte Tudor, om han havde været i Herborg og Videbæk natten til søndag. Det havde han, og så oversatte jeg artiklen for ham. Det fik vi et godt grin over, fortæller Michael Smedegaard.

Tudor Capritr, der helst taler på engelsk, griner også over miseren, da Dagbladet taler med ham:

- Jeg har kørt på ruten siden januar, først i en sort varevogn og nu i en hvid. Men det er først for nyligt, at jeg er begyndt at køre natten til søndag, fordi søndagsavisen er kommet, så der er folk nok ikke vant til at se mig, forklarer Tudor Capritr.

Normalt kører han alene, men for tiden har han en anden rumæner med i bilen.

- Jeg har fået en ansat, som jeg er ved at lære op. Han skal kende ruten og vide, hvor aviserne skal afleveres, så vi ikke får klager. Når vi skal aflevere ved SuperBrugsen og andre butikker om natten, skal vi bagved butikkerne for at lægge aviserne i en boks, fortæller han.

Godt at være opmærksomme

Esben Rahbek Kaasgaard er glad for, at mysteriet er opklaret.

- Ja, jeg har hørt det, siger han med et smil.

- Jeg fortalte bare politiet, hvad jeg så, og det var helt udramatisk. Så kan politiet gøre med det, hvad de vil. Men fordi vi er opmærksomme lokalt, så finder vi jo ud af, hvad det handler om, fortæller Esben Rahbek Kaasgaard og tilføjer, at han husker et andet eksempel, hvor en varevogn kom om natten og skabte bekymring.

- Det kom også i "6920 Videbæk"-gruppen, hvor der så var en, der fortalte, at det var fordi, de fik leveret mad fra Aarstiderne. Så det er godt, at vi er opmærksomme på sådan noget, siger han.

Den betragtning er politiet ganske enig i. Hellere et tip for meget end for lidt.

Guld værd

Især når man ved, at der for tiden er en gruppe udenlandske tyve på spil på landejendomme i det midt- og vestjyske.

- Vi er altid glade for, at folk er opmærksomme på noget, som ikke plejer at være der i lokalsamfundet, fordi vi ofte får spor i sagerne, som fører til opklaring. Det er især guld værd, at folk observerer, om der foregår noget mistænkeligt, når vi er på udkig efter udenlandske kriminelle, fortæller vicepolitikommissær Poul Fink, der står for den mobile tyverigruppe ved Midt- og Vestjyllands Politi.

I øvrigt kan Dagbladet slutteligt oplyse, at politiet har slettet efterlysningen af Tudor Capritrs delvise nummerplade, og at Tudor Capritrs nyansatte avisbud, der skal bringe nyhederne til vores læsere, kommer til at køre i en hvid Citröen Jumper.

Bare hvis der skulle være nogen, der undrer sig...

0/0
Videbæk

Madstedet Spjald fortsætter i Grønbjerg Forsamlingshus

Videbæk

Maste-sagen: Vad og Søndergaard fra Herborg tager en ny tur til Christiansborg

Videbæk

Børn og ældre mødtes til sundhed og sjov

Videbæk

Sundhedsfokus en hel uge i Fjelstervang

Videbæk

Konfirmation i Herborg Kirke søndag d. 28. april klokken 10.00