Annonce
Debat

Myndighedstyranni: Det er uværdigt

Annonce

Læserbrev: Jeg er mig bevidst, at jeg, uanset hvem der har regeringsflertallet, lever i et af verdens bedste lande. Men jeg har også mit på ”det tørre”.

Men sådan er det ikke for alle. Der findes i tusindvis af mennesker omkring os, som ikke lever på samfundets solside.

Jeg har i de sidste par år mødt nogle af dem på min vej i Ringkøbing-Skjern Kommune. De har massive sociale, økonomiske og helbredsmæssige problemer. De er udsat for en aldeles uværdig behandling, der ikke lader noget tilbage fra de gamle mennesker, der på østdanske plejehjem har måttet gå rundt med afføring i bukserne i et døgn.

Det er mennesker, der gerne vil leve deres liv, men uden ordentlig hjælp fra fællesskabet kan deres tragiske erfaringer føre til, at de finder et træ, der er højt nok og et reb, der er solidt nok.

De møder låste døre og svært tilgængelige EDB-systemer. De bliver ikke troet på, og de skal dokumentere alverdens ting. De møder igen og igen nye unge sagsbehandlere. Deres møder med det offentlige bliver aflyst på stribe. Sagsbehandlingstiderne er urimeligt lange, og den kommunale opsplitning i særskilte fagforvaltninger bidrager bestemt ikke til sammenhæng eller helhedssyn. De venter og venter og synker alt imens længere og længere ned mod bunden.

Hvis de ikke var syge, før deres vanskelige liv krævede, at de mødte det kommunale system, Udbetaling Danmark med flere, så er de blevet det undervejs. Det er i høj grad et udtryk for manglende forståelse og empati. Det er utilgængelighed og ”systemet før mennesket”. Det er ”myndighedstyranni”, og i sidste ende et politisk ansvar.

Det er ikke værdigt for et samfund, der bygger på kristne værdier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Dagbladet har fået aktindsigt: Læs 140 høringssvar om planlagt lukning af X-bus

Annonce