Annonce
Ringkøbing-Skjern

Musikskolen går digitalt: Nu kan du lære at komponere på computeren

Benedikt Holm Lange fra Kloster indspiller eget materiale. Foto : Musikskolen.
Mange bruger computeren, når de skal komponere et nyt stykke musik. Derfor går Musikskolen Ringkøbing-Skjern i gang med at tilbyde holdundervisning i digital musik.

RINGKØBING-SKJERN: Engang skulle man lære at spille på et musikinstrument for at kunne komponere, men selvom man aldrig har haft en klarinet i hænderne, kan man i dag sidde og komponere med et helt symfoniorkester. Computeren er blevet det helt nye musikinstrument, og det er en udvikling, som Musikskolen Ringkøbing-Skjern nu tager bestik af.

Musikskolen opretter nemlig hold, hvor eleverne skal lære at komponere digitalt. Konstitueret leder af musikskolen, Tove Andersen fortæller, at man kan se blandt eleverne, at der er nogle, der er gået i gang på egen hånd, og da musikskolen nu har fået en klaverlærer, der kan arbejde med digital komponering, så skal det have en chance.

- Sidste år havde vi et forløb blandt vores talentelever, hvor vi prøvede det af, og det fungerede godt. Nu udvider vi det til alle elever, og man kan sagtens spille på computeren, uden at kunne spille på et instrument, fortæller Tove Andersen.

I denne uge begynder de første på musikskolen i Ringkøbing, og efter nytår begynder undervisningen i Skjern. Skolen afventer nogle flere tilmeldinger, og håber også at det kan trække elever til udefra. Det foregår som holdundervisning, og eleverne skal være minimum 12 år for at være med.

Annonce

Plads til begge dele

Som med alt andet, der er digitaliseret gennem de seneste år, er det store spørgsmål, om det kommer til at koste noget på andre områder. For er der grund til at lære at spille et instrument, hvis det eneste man behøver er en computer?

- Jeg mener at der er plads til begge dele, for det er to forskellige verdener. Vi har tidligere set, at da Guitar Hero kom frem, fik folk lyst til at kunne det, der ligger bag, og så lærte de at spille guitar, og det er godt for dem, der er stærke på deres eget instrument, så jeg er kun glad for at vi kan udvide undervisningen, forklarer Tove Andersen.

Computeren er i dag blevet så fast en bestanddel af musikverdenen, at komponister bag store hits stort set udelukkende bruger den, når et nyt stykke musik skal ud i verden.

Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Norddjurs

Sejlere kæmpede for livet i otte timer på vej mod Bønnerup Havn: - Ingen vidste hvor vi var

Annonce