Kultur

Musikskole-leder fratrådt stillingen - kommunen skal finde ny leder

Thorkild B. Nielsen står ikke længere i spidsen for Musikskolen Ringkøbing-Skjern, og en afløser er endnu ikke fundet. Arkivfoto.
Thorkild B. Nielsen er efter to et halvt år stoppet som leder af Musikskolen Ringkøbing-Skjern.

RINGKØBING-SKJERN: Lederen af Musikskolen Ringkøbing-Skjern, Thorkild B. Nielsen, er efter to et halvt år stoppet på posten.

- Han er fratrådt efter gensidig aftale, siger fagchef for Land, By og Kultur, Lone Rossen.

Hun har i øvrigt ikke kommentarer til sagen.

Thorkild B. Nielsen havde heller ingen kommentarer til forløbet, ud over at han kunne bekræfte fratrædelsen, da Dagbladet ringede til ham.

Thorkild B. Nielsen, der uddannet pianist, blev ansat som musikskoleleder i starten af 2017. Han bosatte sig sammen med sin hustru og deres børn i Ringkøbing, da han blev ansat.

Han kom fra en stilling som souschef ved musikskolen i Svendborg og har tidligere været afdelingsleder på Holstebro Musikskole.

Til Dagbladet sagde han blandt andet følgende, da han blev ansat:

"Ringkøbing-Skjern Kommune er en stor kommune, men det er også en spændende kommune, hvor der sker rigtig mange ting, som musikskolen skal være med til at understøtte, ikke bare inden for musiklivet. Der sker allerede en hel masse indenfor for eksempel ballet, men jeg kunne godt tænke mig at udvide samarbejdet med aktører indenfor drama og billedkunst. Musikskolen skal ikke "kun" være for musik men for hele kulturlivet".

Efter hvad Dagbladet erfarer, blev alle musikskoleelever informeret om Thorkild B. Nielsens afgang via mail.

Lene Rossen fastslår, at hun håber, at kommunen så hurtigt som muligt kan få ansat en ny musikskoleleder.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Qvist vil have Vesterhav Syd-høringssvar i byrådet

Kultur

Ny udstilling og nye bøger: Kunsten sætter tanker i værk

112

Hærværk: Bil fik skåret dæk op og blev sprayet med hvid maling

Læserbrev

Teatret OM: Kulturkraft med hjerne og hjerte

Læserbrev: Det er på alle måder en gave til ”Naturens Rige”, at Teatret OM er kommunens egnsteater. Det kan vi være særdeles stolte af og taknemmelige for. Teatrets virke er lokal, national og international kulturkraft med både hjerne og hjerte. I min optik er det præcis de mentale vitaminer, som både kultur og natur i Ringkøbing-Skjern Kommune kan bruge som grobund for kunstens utallige muligheder. Kort og godt mentalhygiejne til folket af højeste karat. Teatret OM har nu i en uge vist sit værd i forbindelse med markeringen af teatrets 30 års jubilæum. Temaet for ugen har været ”UR-NAT 2019”. Ganske genialt er der byttet lidt rundt på bogstaverne i NATUR! Med et overflødighedshorn af højdepunkter rundt i kommunen, har der blandt andet været parader, gadeteater, gøgl, musik, koncerter og stylte artisteri i verdensklasse. Da der fredag eftermiddag var ”kulturflod” fra torvet i Ringkøbing til havnen, var der tæt på 1000, der fik et vitamintilskud af oplevelser, som man kan leve længe på. Kulturchef Per Høgh gav teatret og flodbølgen en række rosende ord med på vejen. Herlig uhøjtidelig var han i sin tale på torvet. Dette gjaldt også formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg, da han i tirsdags i Vestjyllands Kunstpavillon i Videbæk, stod bag den officielle åbning af ”UR-NAT 2019”. Med ham ved roret for dette udvalg er der bestemt masser af håb for kulturens trivsel i kommunen. I sin tale var Viborg ikke en søvndyssende politiker, men et ærligt og autentisk menneske, der brænder for den livsglæde, Teatret OM står for. Et egnsteater som ledes af et team af stærke og stolte kvinder, som faktisk ikke findes lige i ”Naturens Rige”!

Ringkøbing-Skjern

K-formand har haft samtaler med nye kandidater

Videbæk For abonnenter

Borgere går i aktion: Vil have bedre internet

112

Brand hos Nordsø Fisk: Flammerne brændte hul i taget

Annonce