Annonce
Ringkøbing

Musikere skal have mere øveplads: Vil støtte lokale talenter

Anton Bjerg, leder af spillestedet Generator, håber på støttekroner til tre ekstra øvelokaler og nyt indgangsparti. Foto: Johan Gadegaard
Rift om øverummene får spillestedet til at ønske flere med plads til 20 musikere fremover. Har søgt Realdania om støtte

RINGKØBING: Flere lokale musiktalenter får fremover chancen for at øve sig på spillestedet Generator. Forudsat, at stedets ønske om at gå fra tre til fem øvelokaler med mulighed for endnu et realiseres sammen med et nyt indgangsparti. Et projekt til samlet set to mio. kr., hvoraf der er søgt støtte via Realdaniakampagnen Underværker om halvdelen.

- Lige nu har vi plads til 10 musikere, men vores øvelokaler, som man kan leje, er allerede fuldt booket. Men med to ekstra øvelokaler, der skal bygges sammen med de eksisterende i vores nuværende lager, kan der fremover være 20, siger spillestedsleder Anton Bjerg og fortsætter:

- Øvelokalerne er helt klart vores førsteprioritet. Vi har et rigt musikliv her i byen, og vi vil gerne støtte det lokale musikliv og musikere og give dem gode rammer. For måske er det her, at morgendagens stjerner kommer fra.

Annonce


Øvelokalerne er helt klart vores førsteprioritet. Vi har et rigt musikliv her i byen, og vi vil gerne støtte det lokale musikliv og musikere og give dem gode rammer. For måske er det her, at morgendagens stjerner kommer fra.

Anton Bjerg


Udover flere øvelokaler skal Generator på Kastengevej også have et nyt indgangsparti. For gennem årene har spillestedet fået flere og flere koncertgæster.

- Vi har ikke nummerede pladser. Man får plads efter først til mølle princippet. I stedet for, at der er nogen, som skal stå uden for og vente, får vi fremover et nyt indgangsparti, en slags overdækket foyer med garderobe, forklarer Anton Bjerg.

Café for sig

I garderoben bliver der billetsalg og ankomstområde, mens caféen får sit eget område. Hidtil har den ligget tæt ved garderoben.

- Caféen bliver et hyggeligt område, hvor man for eksempel kan nyde en øl efter en koncert, uden at folk samtidig skal hente overtøj, fortæller Anton Bjerg.

Flere øvelokaler og nyt indgangsparti løber samlet op i to mio. kr., men hvor mange af Generators ønsker, der kan føres ud i livet afhænger dels af støtten fra Realdania, dels af mulighederne for selvfinansiering. Økonomien skal være helt på plads, før næste skridt tages, understreger Anthon Bjerg. Generator har fået mange positive tilkendegivelser til projektet via Underværkerkampagnen, som yder økonomisk og anden støtte vejledning til projekter drevet af frivillige. Præcis som det er tilfældet med Generator.

- Vi regner med en byggeperiode på omkring et halvt år. Men præcis hvornår, at vi er i mål med projektet, er for tidligt at sige, lyder det fra Anton Bjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Over tusind kroner for en tur på sygehuset: Ældre frygter kæmperegninger for flexture til Gødstrup

Annonce