Annonce
Vestjylland

Musiker synger om 100.000 kroner

Marius Grønkjær med guitaren, som følger ham rundt på scenerne. Arkivfoto
Marius Grønkjær er i finalen på underholdningsprogrammet "All Together Now", der sendes på Kanal 5 på lørdag

Thyborøn: Når finalen i sangunderholdningsprogrammet "All Together Now" sendes på Kanal 5 på lørdag, kan man blandt andet glæde sig til at se Marius Grønkjær fra Thyborøn konkurrere om at vinde førstepræmien på 100.000 kroner. Det kommer til at foregå på en stor scene foran et 100 mand stort dommerpanel, der blandt andet består af kendte navne som Joey Moe, Brødrene Olsen, Pernille Højmark, Maria Montell, Mike Tramp og Anna David.

Det er ikke første gang, den 39-årige Marius Grønkjær forsøger sig foran et stort publikum. Han blev landskendt i 2006, hvor han fik en andenplads i TV2's underholdningsprogram "Scenen er din", og i 2014 deltog han i TV2 Charlies "Ekstra Nummer".

Denne gang er det talentshowet "All Together Now", der havde premiere på Kanal 5 midt i august, hvor han nu er nået frem til selve finalen.

Marius Grønkjær er født og opvokset i Thyborøn, men bor i dag i Holstebro og arbejder som lærer og støttepædagog på Margrethe Reedtz Skolen i Ryde. Han har mere end 20 års erfaring som musiker og sanger og er en efterspurgt entertainer ved forskellige arrangementer.
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce