Annonce
Kultur

Musikalsk festfyrværkeri på VGT

Tenor Thomas Peter Koppel og pianist Carol Conrad. Pressefoto
Skjern-Tarm Musikforening skyder nytåret ind på Vestjysk Gymnasium i Tarm med OperetteKompagniet og Anna-Carina Sundstedt.

Tarm: "Der venter et musikalsk festfyrværkeri, når OperetteKompagniet vender tilbage til Skjern-Tarm Musikforening og skyder nytåret ind! Det foregår søndag den 19. januar kl. 16.00 på Vestjysk Gymnasium i Tarm - og bestyrelsen vil, som det sig hør og bør, også i år servere sprudlende bobler for publikum i pausen.

Det skriver Skjern-Tarm Musikforening i en pressemeddelelse.

OperetteKompagniet stiftedes i 2015 af tenor Thomas Peter Koppel og pianist Carol Conrad med den målsætning at udbrede den skønne trefjerdedelstakt herhjemme - at slå et slag for en teaterform, der i en lang periode havde ligget i klemme mellem operaens og musicalens store popularitet. Faktisk var Danmark tidligere et operetteland med stort O - tænk bare på Kaj Normann Andersen og filmparret Hans Kurt og Else Marie, for slet ikke at glemme nationaloperetten Farinelli, for sådan én har vi også!

Carol og Thomas mødtes tilbage i 1994 i forbindelse med Det Ny Teaters genåbningsforestilling, Flagermusen - og har altså nu rundet et samarbejdsjubilæum på 25 år. Sidste år turnerede de netop med Flagermusen i deres eget kompagnis regi, ligesom de tidligere har været på landevejen med Csárdásfyrstinden og Den Glade Enke. I indeværende sæson gælder det Det' lunt i Nat - Danske Operetteperler, et show der hylder den danske kulturarv, der som bekendt indeholder en misundelsesværdig sangskat.

Special Guest ved Nytårskoncerten i Tarm er sopranen Anna-Carina Sundstedt, der adskillige gange tidligere har figureret på plakaten sammen med ovennævnte duo. Anna-Carina er svensk/dansk og optræder løbende med landsdelsorkestrene såvel herhjemme som i vort store naboland. Hun har flere operaroller på samvittigheden, og så ligger lied- og romanceprogrammer også hendes hjerte nær. Mon ikke Anna-Carina vil give prøver på et par sange med gloser fra sit andet andet modersmål ved eftermiddagens koncert i det vestjyske?

Trekløveret lover hits fra alle genrer, når det kaster sig ud i alt fra opera over operette til den spanske zarzuela. Carol Conrad fortolker musik af landsmanden Scott Joplin, som kun hun kan gøre det på disse breddegrader og Thomas Peter Koppel har lovet os Sangen om Larsen, skrevet af morfaderen, den beømte komponist, Herman D. Koppel.

Og selvfølgelig vil Strauss, Lehár og Kálmán, de 3 store mestre indenfor operettens univers, alle være repræsenteret, ligesom vor egen Emil Reesen. Puccini, fællessang og selveste Operettehymnen kan man også glæde sig til, ligesom der mellem koncertens numre fortælles lystigt om handlinger og anekdoter.

Publikum kan godt se frem til en eftermiddag med skønsang, flotte kjoler og ikke mindst den underholdende musik, der åbner for et nyt kalnderår på festligste vis. Så: Vær velkommen.

Koncerten arrangeres i samarbejde med VGT's Venner.

Annonce
Special Guest ved Nytårskoncerten i Tarm er sopranen Anna-Carina Sundstedt. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Forslagene efter Hilde-sagen: En dyr omgang tidsspilde

Siden nyopererede Hilde-Kristin Reed Mogensen Kristi Himmelfartsdag sidste år lagde en selfie op på Facebook, er hendes navn blevet til et begreb. Hilde-sagen får de fleste læsere af Dagbladet til at tænke på benhård tolkning af sygedagpengeregler og på jobafklaring på kanten af sygesengen. Dagen før sin operation fik Hilde besked fra kommunen om, at hun få dage efter ville komme i et såkaldt jobafklaringsforløb og få frataget sine sygedagpenge til fordel for den lavere ressourceforløbsydelse. Sygedagpengeperioden på 22 uger var udløbet, og kommunen fandt ikke grundlag for at forlænge perioden. En shitstorm, en lang række artikler i Dagbladet samt et par kommunale kovendinger senere er Hilde i dag færdig med sin efterbehandling og håber at være kommet fri af kræften. Hun er også lige så stille på vej tilbage til sit job som dyrlæge i Tim. Samtidig er kommunen færdig med sin 'efterbehandling' af denne og andre sygedagpengesager, og det har nu ført til en henvendelse til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard med forslag til ændringer af lovgivningen. Sygedagpengeperioden bør, mener kommunen, forlænges fra 22 til for eksempel 30 uger. Det vil selvfølgelig give den syge mere tid til at blive rask - men det er værd at minde kommunen om, at uanset om fristen er det ene eller det andet antal uger, så er en henvendelse som den, Hilde fik dagen før en alvorlig kræftoperation, helt hen i vejret. Men honnør for udspillet! Knap så højt løfter vi på hatten over de andre forslag fra kommunen. At det skulle gøre nogen forskel, om man kalder det jobafklaringsforløb eller jobudviklingsforløb, skal man vist have den store diplomuddannelse i bureaukrat-dansk for at forstå visdommen i. Det er nu en gang indholdet og ikke den sproglige indpakning, som betyder noget. Tilsvarende lyder forslaget om en landsdækkende kampagne, der skal fremhæve meningen med og værdien af jobafklaringsforløb, ærlig talt som en dyr omgang tidsspilde. Et godt råd: Brug i stedet kræfterne og pengene på at administrere både menneskeligt og fornuftigt i forhold til de muligheder, loven giver. Det kunne for eksempel have sparet Hilde for en opslidende kamp med myndighederne.

Annonce