Annonce
Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, lytter gerne til popmusik med navne som Marie Key, Ed Sheeran og Lukas Graham. Foto: Jørgen Kirk
Det var med særdeles gode erfaringer fra det succesfulde Tirpitz-museum i Blåvand i bagagen, at Mette Bjerrum Jensen i november sidste år tiltrådte som direktør for Ringkøbing-Skjern Museum. Hvis hun får en gæst på besøg, vil Mette Bjerrum Jensen gerne arrangere en udflugt til Lyngvig Fyr og Bork Vikingehavn.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor ingenting er planlagt.

Jeg er B-menneske med meget stort B, og jeg nyder en søndag, hvor der er tid til en time med en god roman i sengen, før jeg står op til en café latte og røræg.

Vejret skal helst være godt nok til, at en tur med hunden ikke føles som en pligt men en fornøjelse, og der må gerne være en del hygge indlagt i løbet af eftermiddagen og aftenen med lidt kage til kaffen, en nem aftensmad - eller en anledning til at gå ud at spise - og slutte med en krimi eller en tv-serie i fjernsynet.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE udsigten fra Lyngvig Fyr!

Hvis det er midt i august, er en god handel på vikingemarkedet på Bork Vikingehavn helt klart et must, og hvis det er en person med interesse for den mere tankevækkende historie, vil jeg tage vedkommende med på Kaj Munks Præstegård.

Og så kan jeg vel også godt indrømme, at mange af mine gæster har været slæbt med på Tirpitz og til den nærmest ukendte perle Nymindegab Museum de seneste mange år.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR 4. januar i Vedersø, hvor jeg sammen med flere end 100 andre var med til at markere 75 års dagen for Gestapos henrettelse af Kaj Munk. Det var ikke kun januarkulden, der fik mig til at ryste under frakken - men også de mange tanker, mindehøjtideligheden satte igang omkring de holdninger, vi hver især må gøre os og stå ved; også, når de i sidste ende kan koste så dyrt som éns liv. Det er jo desværre stadig - og måske altid - en aktuel problemstilling.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE, når jeg har drukket så mange drinks, at den gode smag og min elendige sangstemme er glemt, og derfor vil det nok realistisk være 90'er pop eller et ABBA-nummer, selvom jeg ikke hører nogle af delene til hverdag.

Jeg hører stadig pop - men gerne nye numre, og aktuelt skruer jeg højt op for Marie Key, Ed Sheeran og Lukas Graham.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG helst besøge nogle, jeg kender.

Jeg har aldrig været i Thailand, men har lige nu et par venner, der bor i Bangkok. De billeder, der kommer fra deres søndagsudflugter, er fantastiske.

Jeg har for nyligt genlært at flyve, så jeg er igen begyndt at drømme om en dag at komme til Island, og min mand har tændt lysten til et roadtrip i USA.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Ghita Nørby. Hvis hun kan 'mærke mig' efter sådan en snak, vil det jo være et adelsmærke.

Jeg har været fan af hendes skuespil, siden jeg var teenager og vil give hende fuldstændig ret i, at vi skal prøve at være ærlige og lægge vores facader fra os, hvis en samtale skal give mening.

Middagen måtte i øvrigt gerne foregå over en gang fish & chips på den café, der ligger i yderste klitrække i Henne - det er mit favoritmåltid på mit favoritsted, som jeg indtager så ofte, som jeg kan finde anledning til det.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at høre, hvordan påsken er gået på museets 13 besøgssteder. Forhåbentlig har vejret været fantastisk og besøgstallet højt. Hvor andre museer i landet klager, når det er for godt vejr, så er det absolut en fordel for et besøg i Bork Vikingehavn eller Lyngvig Fyr, at tågen og regnen holder sig i baggrunden.

Privat skal jeg høre mere om min ældste søns kommende ungdomsuddannelse på HTX i Esbjerg og være vært for en spis-sammen gruppe i min yngste søns klasse - men det er faktisk hemmeligt, så måske burde jeg ikke få det på tryk i avisen....

Annonce
Jeg har været fan af hendes skuespil, siden jeg var teenager, og vil give hende fuldstændig ret i, at vi skal prøve at være ærlige og lægge vores facader fra os, hvis en samtale skal give mening.

Mette Bjerrum Jensen, direktør, Ringkøbing-Skjern Museum

Mette Bjerrum Jensen

ALDER: 43 år

PRIVAT: Gift med Claus Kjeld Jensen, der er direktør for Vardemuseerne. Mor til to børn på 12 og 16 år - samt bonusmor til to voksne kvinder

PROFESSION: Direktør for Ringkøbing-Skjern Museum

HJEMBY: Vrøgum ved Oksbøl

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Danske Handicaporganisationer tager kraftigt afstand fra resultatløn

I de seneste dage har vi kunnet læse om et resultatlønsprojekt i Ringkøbing-Skjern Kommune. Sagen er startet med en artikel om det samme emne i Altinget, hvor der er omtalt 24 kommuner, som sammen med et konsulentfirma har indledt nogle processer, hvor konsulentfirmaet eftersøger muligheder for ændringer i fagområderne. Firmaet bliver enten aflønnet med en konkret timesats eller en procentdel af en given gevinst for kommunen. Det er denne sidste aflønningsform, som er under kritik. Og det er den, som blandt andet Ringkøbing-Skjern Kommune har benyttet. Der er intet i vejen med, at kommunen arbejder med at gøre tingene bedre og billigere. Det er et fornuftigt og måske også hensigtsmæssigt synspunkt afhængigt af, hvilke fagområder der arbejdes med. Men præstationsaflønning (resultatløn) er ikke i orden. Navnlig ikke, når der arbejdes med fagområder, der arbejder med vore aller svageste medborgere. Denne aflønningsform vil nemt inspirere konsulentfirmaet til at gå efter gevinsten og dermed presse kommunen til at bevæge sig på kanten af lovgivningen og rimeligheden. Ringkøbing-Skjern Kommune hævder, at det ville firmaet aldrig kunne finde på! Hvor ved kommunen det fra? Hvordan har det i øvrigt været muligt at forelægge 25 konkrete sager for konsulenterne uden at komme i konflikt med persondataforordningen? Og er borgerne hørt, og har de givet samtykke? Social- og Sundhedsudvalget har nu også afvist denne aflønningsform. Man kan undres over, at politikerne og topledelsen i kommunens administration slet ikke kendte til aftalen forinden. Nogen, udover fagchefen, må have kendt til aftalen. Er der i øvrigt andre fagområder i Ringkøbing-Skjern Kommune, som har ”købt” ideen? Danske Handicaporganisationer (DH) i Ringkøbing-Skjern vil kraftigt tilslutte sig afvisningen af resultatløn i forhold til vore svageste borgere. Om cirka to år er der igen byrådsvalg. Til den tid er det vigtigt at det anbefales, at der ikke stemmes på politikere, der ikke står bag afvisningen. DH vil forfølge ordentlighed også i sådanne sager.

Annonce