Annonce
Navne

Museumsdirektør: Fisk og fritter ved havet - sammen med Ghita Nørby

Direktøren for Ringkøbing-Skjern Museum, Mette Bjerrum Jensen, lytter gerne til popmusik med navne som Marie Key, Ed Sheeran og Lukas Graham. Foto: Jørgen Kirk
Det var med særdeles gode erfaringer fra det succesfulde Tirpitz-museum i Blåvand i bagagen, at Mette Bjerrum Jensen i november sidste år tiltrådte som direktør for Ringkøbing-Skjern Museum. Hvis hun får en gæst på besøg, vil Mette Bjerrum Jensen gerne arrangere en udflugt til Lyngvig Fyr og Bork Vikingehavn.

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, hvor ingenting er planlagt.

Jeg er B-menneske med meget stort B, og jeg nyder en søndag, hvor der er tid til en time med en god roman i sengen, før jeg står op til en café latte og røræg.

Vejret skal helst være godt nok til, at en tur med hunden ikke føles som en pligt men en fornøjelse, og der må gerne være en del hygge indlagt i løbet af eftermiddagen og aftenen med lidt kage til kaffen, en nem aftensmad - eller en anledning til at gå ud at spise - og slutte med en krimi eller en tv-serie i fjernsynet.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE udsigten fra Lyngvig Fyr!

Hvis det er midt i august, er en god handel på vikingemarkedet på Bork Vikingehavn helt klart et must, og hvis det er en person med interesse for den mere tankevækkende historie, vil jeg tage vedkommende med på Kaj Munks Præstegård.

Og så kan jeg vel også godt indrømme, at mange af mine gæster har været slæbt med på Tirpitz og til den nærmest ukendte perle Nymindegab Museum de seneste mange år.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR 4. januar i Vedersø, hvor jeg sammen med flere end 100 andre var med til at markere 75 års dagen for Gestapos henrettelse af Kaj Munk. Det var ikke kun januarkulden, der fik mig til at ryste under frakken - men også de mange tanker, mindehøjtideligheden satte igang omkring de holdninger, vi hver især må gøre os og stå ved; også, når de i sidste ende kan koste så dyrt som éns liv. Det er jo desværre stadig - og måske altid - en aktuel problemstilling.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, SÅ SKAL DET VÆRE, når jeg har drukket så mange drinks, at den gode smag og min elendige sangstemme er glemt, og derfor vil det nok realistisk være 90'er pop eller et ABBA-nummer, selvom jeg ikke hører nogle af delene til hverdag.

Jeg hører stadig pop - men gerne nye numre, og aktuelt skruer jeg højt op for Marie Key, Ed Sheeran og Lukas Graham.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG helst besøge nogle, jeg kender.

Jeg har aldrig været i Thailand, men har lige nu et par venner, der bor i Bangkok. De billeder, der kommer fra deres søndagsudflugter, er fantastiske.

Jeg har for nyligt genlært at flyve, så jeg er igen begyndt at drømme om en dag at komme til Island, og min mand har tændt lysten til et roadtrip i USA.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Ghita Nørby. Hvis hun kan 'mærke mig' efter sådan en snak, vil det jo være et adelsmærke.

Jeg har været fan af hendes skuespil, siden jeg var teenager og vil give hende fuldstændig ret i, at vi skal prøve at være ærlige og lægge vores facader fra os, hvis en samtale skal give mening.

Middagen måtte i øvrigt gerne foregå over en gang fish & chips på den café, der ligger i yderste klitrække i Henne - det er mit favoritmåltid på mit favoritsted, som jeg indtager så ofte, som jeg kan finde anledning til det.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at høre, hvordan påsken er gået på museets 13 besøgssteder. Forhåbentlig har vejret været fantastisk og besøgstallet højt. Hvor andre museer i landet klager, når det er for godt vejr, så er det absolut en fordel for et besøg i Bork Vikingehavn eller Lyngvig Fyr, at tågen og regnen holder sig i baggrunden.

Privat skal jeg høre mere om min ældste søns kommende ungdomsuddannelse på HTX i Esbjerg og være vært for en spis-sammen gruppe i min yngste søns klasse - men det er faktisk hemmeligt, så måske burde jeg ikke få det på tryk i avisen....

Annonce
Jeg har været fan af hendes skuespil, siden jeg var teenager, og vil give hende fuldstændig ret i, at vi skal prøve at være ærlige og lægge vores facader fra os, hvis en samtale skal give mening.

Mette Bjerrum Jensen, direktør, Ringkøbing-Skjern Museum

Mette Bjerrum Jensen

ALDER: 43 år

PRIVAT: Gift med Claus Kjeld Jensen, der er direktør for Vardemuseerne. Mor til to børn på 12 og 16 år - samt bonusmor til to voksne kvinder

PROFESSION: Direktør for Ringkøbing-Skjern Museum

HJEMBY: Vrøgum ved Oksbøl

Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce