Annonce
Ringkøbing-Skjern

Museum om den kommende corona-genåbning: Adgang til kviktest bliver afgørende

Nr. Lyngvig fyr vil sammen med Bork Vikingehavn blive et af de første steder, hvor Ringkøbing-Skjern Museerne kan begynde at åbne for turister. Foto: Mads Dalegaard
Udendørs kultur-attraktioner i det vestjyske kan åbne for besøgende, hvis der ligger en dugfrisk kviktest.

RINGKØBING-SKJERN: En negativ corona-test, der er max. 72 timer gammel. Det bliver – udover billetten selvfølgelig – adgangskravet for at besøge de udendørsattraktioner, der er i Ringkøbing-Skjern og de andre kommuner i Vest- og Nordjylland.

For Ringkøbing-Skjern Museerne betyder det, at Bork Vikingehavn måske kan se frem til en snarlig åbning. Hvis ellers det er muligt at overholde den nye restriktion om en frisk og negativ coronatest for kulturlivet, som blev præsenteret på onsdagens pressemøde af regeringen.

- I ferierne kommer der rigtig mange turister hertil, selvom vi mangler de tyske turister. Og vi vil gerne kunne tilbyde dem at komme til Bork Vikingehavn og åbne cafeen for take away-kaffe ved Nr. Lyngvig Fyr, fortæller museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen.

Annonce

Kviktest i nærheden

Hun ser umiddelbart ikke de store udfordringer i at tjekke om gæsterne har en negativ coronatest. Hvis de altså har en.


Spørgsmålet er mere, om det er muligt at få en kviktest i nærområdet. Hvis gæsterne ikke kan få det, kan det ikke betale sig at holde åbent.

Mette Bjerrum Jensen, museumsdirektør, Ringkøbing-Skjern Museerne


- Det er ikke anderledes end at tjekke en billet købt online. Spørgsmålet er mere, om det er muligt at få en kviktest i nærområdet. Hvis gæsterne ikke kan få det, kan det ikke betale sig at holde åbent, siger Mette Bjerrum Jensen.

Hun mangler også yderligere viden om, hvorvidt gæsterne må gå ind i et vikingehus og eksempelvis bruge toiletterne, før hun kan tage en beslutning om, hvorvidt museerne kan tilbyde en god nok oplevelse til at åbne, eventuelt i forbindelse med påskeferien.

- Men hvis det kan håndteres positivt, åbner vi nok butikken ved Nr. Lyngvig Fyr i weekender og ferier og Bork Vikingehavn, siger hun.

Annonce

Ændret turistadfærd

Hos Naturkraft er der mindre optimisme.

- Hele den måde, som Naturkraft er tænkt på, er både en indendørs- og udendørs-oplevelse, så det vil være en helt ny øvelse for os, hvis det kun skal tænkes som udendørs, fortæller direktør Peter Sand.

Han er ligeledes bekymret for, om kundegrundlaget overhovedet er til stede, når de tyske turister mangler. Og selvom de skulle få lov til at komme i de vestjyske sommerhuse, tvivler han på, om de vil besøge attraktionerne.

- I efteråret, hvor der var udsolgte sommerhus til tyskerne, holdt de sig væk fra attraktionerne, og jeg kan forstille mig at den adfærd vil gentage sig, siger Peter Sand.

Annonce
Sport For abonnenter

Plus og minus til lokale fodboldhold: RIFs andethold overrasker med sejr over tophold, forventet sejr til Spjald og nederlag til to serie 3-mandskaber

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce