Annonce
Videbæk

Museum for Arne Haugen Sørensen opføres i Videbæk

Kunstner Arne Haugen Sørensen på eftermiddagens pressemøde i Videbæk. Foto: Jørgen Kirk

Kunstneren Arne Haugen Sørensen forærer over 70 værker til fonden bag Vestjyllands Kunstpavillon, der nu opfører en bygning, hvor værkerne skal udstilles.

Annonce

På et pressemøde onsdag eftermiddag er det blevet afsløret, at den 83-årige meget anerkendte kunstner Arne Haugen Sørensen gennem længere tid har ført forhandlinger med Fonden for Vestjyllands Kunstpavillon. Forhandlingerne har ført til, at Arne Haugen Sørensen donerer over 70 værker fra sin private samling til fonden. Værkerne vurderes at have en værdi på et tocifret millionbeløb.

Kunstværkerne skal danne grundstammen i et kommende Arne Haugen Sørensen Museum, der opføres i tilknytning til Vestjylland Kunstpavillon i Videbæk Anlæg.

Den nye bygning bliver en tro kopi af den bestående, som er tegnet af den verdenskendte, nu afdøde arkitekt Henning Larsen, og som blev indviet i 2012. Henning Larsens tegnestue tegner også den nye bygning, som forventes at kunne tages i brug i august 2017.

Ringkøbing-Skjern Kommune har vedtaget at give fire millioner til projektet og SKAK-fonden giver en million. Bygningen forventes at ville koste omkring 8,5 millioner kroner at opføre, så der søges i øjeblikket fonde om det resterende beløb.

Annonce

Åbenbaring

Kontakten mellem Vestjyllands Kunstpavillon og den i Spanien bosatte Arne Haugen Sørensen blev skabt i efteråret 2014, da han sammen med sin kone, der også er kunstner, udstillede i Videbæk.

På pressemødet sagde Arne Haugen Sørensen:

»At få et eget museum er ikke mange kunstnere forundt, så jeg er ufatteligt glad og taknemmelig. Det er mit håb, at museet må blive til glæde for mange mennesker og for Videbæk, der har taget initiativ til museet. Det føltes som en åbenbaring første gang, jeg kom forbi den smukke bygning i Videbæk. Her var stedet, hvor vi kunne lave den udstilling, vi altid har drømt om. Det blev virkelighed i 2014. Siden har vi knyttet os tættere til stedet og dets 'skæve' beboere, og nu står vi her og bekendtgør, at man vil udbygge pavillonen til at rumme mine værker. Det er som at komme hjem.«

Arne Haugen Sørensen slog fast, at grundstammen i museet bliver hans »bedste værker«, som han har beholdt for sig selv og ikke solgt på gallerier. Han håber desuden, at private vil donere værker og museer udlåne værker til det nye museum.

Annonce

Totalt mørklagt

Planerne om det nye museum har været totalt mørklagt. Blandt politikerne har det kun optrådt på lukkede møder.

Borgmester Iver Enevoldsen sagde på pressemødet:

»Første gang jeg hørte om planerne, blev jeg orienteret af Jan Holm Rasmussen og Erling Damgaard (formand for fonden og formand for foreningen, red). Jeg kunne forstå, at de var tændte på planen, og de fik også mig overbevist. Vi fik sat turbo på, så vi kan få det på plads. Det passer fint med at åbne museet i 2017, hvor Aarhus er kulturhovedstad, hvilket vi markerer i regionen fra øst til vest. Her har Ringkøbing-Skjern noget, vi kan markere i den anlending.«

Iver Enevoldsen kaldte det en flot donation og Vestjyllands Kunstpavillon for et stort aktiv for kommunen.

»Vi efterpørger tit oplevelsestilbud til vores egne borger og turister, og med realiseringen af dette projekt vil mange tage en tur til Videbæk og Kunstpavillonen. Så der er ingen tivivl, om, at vi vil støtte med fire millioner og lægge jord til den nye bygning. Det vil løfte det kulturelle tilbud i Ringkøbing-Skjern Kommune,« sagde borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Kræmmer-Winnie er tilfreds med politi-undskyldning: Men hun forstår stadig ikke, at markedet skulle lukkes

Annonce