Annonce
Hvide Sande

Museerne åbner kun Lyngvig Fyr: Umuligt at blive klar med kun én dags varsel

Ringkøbing-Skjern Museum ville gerne have åbnet alle attraktioner på samme tid, men med én dags varsel om lov til at åbne, er det ganske enkelt umuligt. Derfor er det kun Lyngvig Fyr, der kan besøges i den kommende weekend. Foto: Ringkøbing-Skjern Museum
Lyngvig Fyr er i første omgang kun åben i to dage, for med de lukkede grænser vil der ikke være gæster nok til, at det er økonomisk ansvarligt at holde åbent.

Ringkøbing-Skjern: Det var noget af en overraskelse for Ringkøbing-Skjern Museum, da det sent onsdag aften blev meldt ud, at landets museer kan åbne straks.

Nyheden blev modtaget med stor glæde på Ringkøbing-Skjern Museum, og museet er næsten klar til at åbne, men også kun næsten.

Langt de fleste medarbejdere har været hjemsendt siden 12. marts for at kunne få støtte fra de økonomiske hjælpepakker.

Det betyder, at museet ikke er klar til at slå alle dørene op. Rent faktisk er det i første omgang kun Lyngvig Fyr, der bliver lukket op for gæster. Der er ifølge museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen ganske enkelt brug for mere end én dags varsel til at komme helt op i gear.

- Jeg er virkelig glad for, at politikerne endelig har givet grønt lys til, at vi kan åbne vores museer. De sidste uger har vi været i fuld gang med at tilpasse museet til myndighedernes retningslinjer, så vi mangler kun de sidste detaljer, før vi kan åbne på en forsvarlig måde for gæster og personale. Ja, og så mangler vi selvfølgelig også, at grænsen bliver åbnet for de tyske gæster, der udgør over halvdelen af vores gæster i en normal sæson. Så længe grænsen er lukket, bliver det ikke en god forretning at åbne vores museer - men vi gør det selvfølgelig alligevel så hurtigt, vi kan, for vi savner vores gæster,udtaler museumsdirektør Mette Bjerrum Jensen i en pressemeddelelse fra Ringkøbing-Skjern Museum.

Lørdag 23. maj mellem klokken 10-17 åbnes dørene til Lyngvig Fyr. For at tilgodese myndighedernes retningslinjer er der allerede foretaget justeringer af stedet, og flere vil følge.

Der vil også være åbent søndag 24. maj, men så vil fyret lukke igen, for med de lukkede grænser vil der ikke være gæster nok til, at det er økonomisk ansvarligt at holde åbent.

De øvrige besøgssteder forventes at åbne op til pinse. Det drejer sig om Bork Vikingehavn, Abelines Gaard, Bundsbæk Mølle, Ringkøbing Museum, Kaj Munks Præstegård og Provstgårds Jagthus.

Da der er meget, der skal være på plads, før besøgsstederne kan åbne, kan der ske dagsaktuelle ændringer, lyder det fra Ringkøbing-Skjern Museum.

Ligeledes kan det blive nødvendigt at holde enkelte besøgssteder lukkede i en ekstraordinær periode. Derfor opfordres alle, der ønsker at besøge museet, til at holde sig orienteret på museets hjemmeside og sociale medier, inden man begiver sig af sted hjemmefra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Gran på vejen gav hjernerystelse

Danmark For abonnenter

Henrik forlod hamsterhjulet og flyttede til en ø: Tjener en fjerdedel og har aldrig været lykkeligere

Annonce