Annonce
Vestjylland

Mus på hotellet: Holder lukket indtil tirsdag

Jimmy Pilgaard Jensen, der forpagter Ulfborg Gæstgivergård, har lukket stedet ned efter fund af musespor. Arkivfoto: Jan Briks
Tirsdag blev Ulfborg Gæstgivergård lukket ned efter spor efter mus.

Ulfborg: Netto i Ulfborg blev fredag den 18. oktober lukket på grund af frygt for skadedyr. Søndagen efter kunne butikken åbne igen. Musen var fanget.

Men to dage senere var den gal igen. Et andet sted i byen. Denne gang hos Ulfborg Gæstgivergård.

- Levnedsmiddelkontrollen kom tirsdag, fordi de havde fået et anonymt tip, forklarer Jimmy Pilgaard Jensen, der sidste år overtog som forpagter på stedet.

Han fik herefter travlt med at ringe til både en skadedyrsbekæmper og lukke stedet ned.

- Han finder så noget nede bag en stor scene, vi har hernede. Han har lagt mel ud hernede, og der er sat fælder op overalt. Men scenen er langt fra køkkenet, og her er der altså ikke fundet spor, understreger Jimmy Pilgaard Jensen.

Annonce

Lukket indtil tirsdag

Han har i forbindelse med muse-mistanken valgt at holde helt lukket indtil tirsdag i næste uge.

- Vi kunne godt have åbnet i dag. Men det skal bare været totalt i orden, før vi åbner, siger han, da avisen fanger ham fredag.

Lukningen er dog ikke noget, som er helt billigt for hotellet og restauranten.

- Det koster vel 100.000 kroner at holde lukket sådan en uge. Det er ikke småpenge, siger han.

Med til historien hører sig, at der tirsdag skulle have været 80 gæster forbi til spisning og dans. Det arrangement måtte forpagteren aflyse.

Fredag formiddag er der endnu ingen mus blevet fanget på gæstgivergården.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

EU. Fiskeriet skal med i Brexit-aftalen

Læserbrev: I disse dage dominerer Brexit-forhandlingerne EU. Og det kan få store konsekvenser for danske virksomheder, særligt det danske fiskeri, hvis ikke der landes en aftale. Derfor er det vigtigt, at vi på tværs af partiskel står sammen om at få en aftale med briterne, der tager højde for fiskeriet. Forleden besøgte vi Thyborøn Havn. Et besøg der affødte to vigtige erkendelser. Først og fremmest, at der skal meget til at slå de vestjyske fiskere og havnearbejdere ud af kurs. Der er fuld gang i fiskeriet og handlen i Thyborøn. Men også at truslen fra Brexit hænger som en mørk sky over havnen. Truslen er ikke ny. Om nogen, er vores danske fiskere blandt dem, der følger Brexit-cirkusset allernærmest, og det er med god grund. De danske fiskere fanger omkring 40 procent af deres fisk i britisk farvand, og omkring 30 procent af deres indkomst stammer fra selv samme områder. Uanset om Brexit bliver hårdt eller blødt, vil Storbritannien få status af at være tredjeland i forhold til EU. Hvis ikke vi lander en Brexit-aftale, der tager højde for fiskerierhvervet, vil det få fatale konsekvenser ikke blot for fiskerne fra Thyborøn, men for alle danske fiskere og de følgeerhverv, som fiskeriet skaber. En rapport fra Aalborg Universitet viser, at vi med det værst tænkelige scenarie alene i fiskeribranchen vil miste knap 1000 jobs samt næsten en milliard kroner i indtægter. Det vil være katastrofalt for særligt nord- og vestjyske havnebyer som Thyborøn. Dog er der plads til forsigtig optimisme. Selv for to vestjyder som os. EU står nemlig sammen på tværs af lande og partiskel. For nylig vedtog vi en aftale i Europa-Parlamentet, der forlænger den nuværende ordning, så briterne fortsat kan fiske i EU's farvand. Det betyder også, at vi kan fiske i deres farvand næste år, selvom det skulle blive et hårdt Brexit. EU er klar til at lave en aftale for fiskerne, hvis briterne er. Briterne har selv meget at tabe ved en Brexit-aftale, der ikke tager højde for fiskerierhvervet. Får vi ikke adgang til britisk farvand, får briterne heller ikke adgang til at sælge fisk til resten af Europa. EU kan virke fjernt og bureaukratisk. Men Brexit får virkelige konsekvenser for virkelige mennesker. Som vestjyske repræsentanter i EU vil vi gøre alt, der står i vores magt, for at sikre en Brexit-aftale, der beskytter vores danske fiskere.

Annonce