Hvide Sande

Mursten lokker ingen unge til Søndervig

Chris Risager (til venstre) og Mohammad Al-wasiti har drevet Poppen Dancebar i Søndervig gennem fire år. Nu er det endegyldigt slut, for bygningen skal jævnes med jorden i løbet af vinterferien. Arkivfoto

Indehaveren af Poppen Dancebar synes, der bliver tænkt for meget i mursten, og det vil betyde færre unge mennesker i Søndervig både om sommeren og om vinteren.

Søndervig: Lørdag aften og natten til søndag er der afdansningsbal i Søndervig, og det er et af de mere triste af slagsen.

Det er nemlig den aften, hvor Poppen Dancebar har åbent for sidste gang, og det er samtidig sidste gang, der vil være mulighed for at gå på diskotek på den adresse i Søndervig, hvor det næsten landskendte diskotek Brændingen blev åbnet for et kvart århundrede siden.

Torsdag i næste uge rykker de store maskiner ind, og arbejdet med at jævne bygningen med jorden går i gang. Når det bliver sommer i 2020, vil der i stedet være etableret omkring 20 ferielejligheder på Lodbergsvej.

Den udvikling er Chris Risager, der gennem fire år sammen med Mohammad Al-wasiti har drevet Poppen Dancebar, aldeles ærgerlig over.

- En halvgammel mand som mig skal såmænd nok klare den uden et diskotek eller spillested i Søndervig. Det, der gør mig trist, er, at de 500 unge mennesker, der kommer til Søndervig hver weekend for hygge sig, ikke længere har et samlingssted, lyder det fra Chris Risager, der samtidig synes, det er ærgerligt, at tilbud for de unge mennesker åbenbart ikke er tænkt ind i Søndervigs fremtid.

- Jeg synes, der bliver tænkt for meget i mursten, og helt ærligt tror jeg altså, at det vil blive svært at lokke fremtidens unge til Søndervig med en masse mursten. Jeg tror, det vil blive svært for forældre at få unge mennesker med til Søndervig, hvis der kun er Vesterhavet, bowlingbaner og mursten. Det kunne gå for 20 år siden, men de unge kræver andet og mere i dag, lyder det fra Chris Risager.

Han og Mohammad Al-wasiti har i flere måneder arbejdet intenst på at finde et nyt sted i Søndervig til Poppen Dancebar, men det har ikke været muligt i Søndervig at finde de 350 kvadratmeter, der skal til, før myndighederne giver tilladelse til at have 300 gæster indenfor på én gang.

- Jeg synes, det er en trist måde at slutte en flot epoke af på. Især når der året rundt har været omkring 500 unge gæster i løbet af en weekend, og det er vel at mærke gæster, der kommer fra en radius på 50 kilometer, fortæller Chris Risager

0/0
Hvide Sande

Hvide Sande Havn leverer nyt millionoverskud

112

Uheld i påsketrafikken: Tre kørt til observation

Kultur

Vores Smag: Bondegårdsæg med smag af vestkysten

Ringkøbing

- Hvis man står stille og roligt nede i bageriet, kan du høre, at de skriger inde over køl og frost

112

Vidner søges: Tre nødblus sendte helikopter i luften

Hvide Sande

Æggesafari, ravsafari og havnerundfart

112

Tørt græs og lyng brød i brand nær hus