Annonce
Hvide Sande

Murerlærling hyldet af Putin ved VM: Nikolaj vender hjem fra Rusland med fornem hæder

Ved WorldSkills 2019 i Rusland har 20-årige Nikolaj Skydsgaard Hansen fra Videbæk været oppe mod 31 konkurrenter inden for murerfaget. Foto: SkillsDenmark
Tirsdag aften blev der afholdt præmieoverrækkelse og afslutningsceremoni ved WorldSkills 2019 i den russiske by Kazan, hvor Ringkøbing-Skjern Kommune har været repræsenteret ved to unge håndværkertalenter.

Videbæk/Hvide Sande/Rusland: Det er med æren i behold, at 21-årige Linda Katrine Holst Kjeldsen og den et år yngre Nikolaj Skydsgaard Hansen nu gør sig klar til at rejse hjem fra WorldSkills 2019 i Kazan.

I den russiske by ved Volga-floden har lærlingen fra Hvide Sande Bageri og murerlærlingen fra HNN Byggefirma i Videbæk ydet deres bedste inden for deres respektive håndværk, men en placering i top-tre blev det dog ikke til for hverken Linda eller Nikolaj.

Sidstnævnte har imidlertid god grund til at skyde brystet frem, for den dygtige murerlærling blev ved afslutningsceremonien tirsdag aften hædret med en såkaldt 'Medaillon of Excellence' - en medalje, som gives til håndværkertalenter, der under WorldSkills 2019 har opnået et højt antal point; uden dog at komme på podiet:

- Jeg er rigtig glad for min placering som nummer ni og den pris, jeg fik, siger Nikolaj Hansen.

Han havde hele 31 konkurrenter med et godt tag på mørtel og mursten, mens Linda Kjeldsen - der bor i Tistrup ved Varde - i bagerfaget var i skarp konkurrence med 20 andre deltagere.

Alt i alt deltog flere end 1300 unge fra 63 nationer i VM-stævnet, der officielt blev åbnet fredag aften i sidste uge.

Omkring årsskiftet bliver Linda Katrine Holst Kjeldsen færdiguddannet hos Hvide Sande Bageri. På billedet her koncentrerer den 21-årige vestjyde sig om VM-udfordringerne i Rusland. Foto: SkillsDenmark

Putin var blandt talerne

Det er første gang i mange år, at et dansk håndværker-landshold vender hjem fra et VM eller et EM uden en eneste placering i top-tre, og det kalder på nye initiativer, siger SkillsDenmarks formand, Jesper Juul Sørensen:

- De unge mennesker har gjort en kæmpe indsats både før og under konkurrencerne. Når det alligevel ikke var nok til at få medaljer, siger det os, at vi skal sætte det som et selvstændigt mål at finde ud af, hvad der karakteriser medaljevinderene i 2019, så det kan lære os, hvad der skal til for, at de danske deltagere kan træde det sidste skridt op på medaljeskamlen. Vi må sætte gang i en indsats, der skaffer mere tid og flere midler til træning af vores VM og EM-deltagere, siger Jesper Juul Sørensen og tilføjer:

- Vi kan konstatere, at især VM-medaljer er blevet dyrere, og at vi i stigende grad er oppe mod nationer, der bruger væsentligt flere ressourcer på træning. Vi har en bred trup i vores landshold med masser af talent, men vi bliver nødt til nu at forske i, hvad der mere skal til.

De 14 danske WorldSkills-deltagere fik sig en unik oplevelse at rejse hjem på, da Ruslands præsident, Vladimir Putin, tirsdag aften var blandt talerne på det prægtige stadion i Kazan.

Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Udsatte unge cyklede til Frankrig og fandt vejen til et bedre liv: - Hele mit liv har forandret sig

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 4680 er smittet med corona - antallet af indlagte falder med 12

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing

Klar besked til 800 festdeltagere efter to coronasmittede: Bliv testet så hurtigt som muligt

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Boligforening indgår aftale om specialpris: 1700 beboere tilbydes at skifte el-selskab

Ringkøbing-Skjern

Snart er der hjælp til vaccine-presset: Læger må vaccinere mod corona i egen praksis

Ringkøbing-Skjern

Vindernumre i Lions Julelotteri 2021

Prisvindende kok taler af erfaring: - Alle kan lære at spise østers

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ups: Byrådet var tæt på at give viceborgmester Søren Elbæk en vild lønforhøjelse

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Vestjylland

1200 læger afleverer underskrifter med støtte til kollegaer: - Håndteringen af sygeplejerskernes overenskomstforhandlinger har været en katastrofe

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Ringkøbing

Mistanke om corona-varianten Omikron på Ringkjøbing Gymnasium – 1. g’erne er sendt hjem

Ringkøbing For abonnenter

Gymnasiefest udviklede sig til politianmeldelse om vold: 18-årig fik en skalle på toilettet

Tarm

Tyveknægte løb fra Brugsen med fyldt indkøbskurv - nu sidder de i spjældet og venter på udvisning

Annonce