Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mundbindet forsvinder, men coronapasset bliver: En god nyhed for brilleaber, men direktør vil hellere af med coronapas

Vi kan vinke farvel til mundbind fra på mandag - lige med undtagelse af passagerere i den offentlige trafik, der står op. Og det er godt for alle os brilleaber. Foto: Morten Stricker
Mens pendlere og bagerkunder tager godt imod den politiske beslutning om at droppe krav om mundbind, så ville Naturkraft-direktør hellere have sagt farvel til coronapasset.

Ringkøbing-Skjern: Hun har været rigtig træt af de blå éngangs-mundbind.

Signe Jansen fra Skjern har nemlig briller, og de dugger godt og grundigt, hver gang hun har taget et mundbind på for at gå ind i en forrretning. Derfor er hun gået over til et gennemsigtigt mundvisir.

- Det er godt nok ikke godkendt. Men jeg bruger det alligevel - undtagen når jeg skal testes, eller da jeg blev vaccineret. Så for os med briller er det en rigtig god nyhed, at vi slipper for at bruge mundbind. Det glæder jeg mig til, siger hun.

Annonce

Festhumør på morgenkvisten

Fra morgenstunden var Dagbladet på gaden i Ringkøbing for at tage temperaturen på nattens politiske aftale, der betyder, at kravet om mundbind ophører på mandag - lige med undtagelse af de stående i den kollektive trafik.

Og Signe Jakobsen er langt fra alene om at glæde sig. Hos Mathilde Jønsson fra Ringkøbing og Anne Mette  Mathiasen fra Videbæk giver det ligefrem anledning til at finde festhumøret frem, at mundbindene nu forsvinder i gadebilledet

- Jeg skal til grisefest i weekenden. Den vil jeg bruge til at fejre, at det er slut med mundbind. Det glæder jeg mig virkelig over, siger hun.

Naturkraft-direktør Peter Sand er knap så begejstret.


Jeg ville langt hellere have været af med coronapasset. For at sige det ligeud, så er det en stopklods for attraktionerne - samtidig med at der heller ikke er tyskere i området.

Peter Sand, direktør Naturkraft


- Det er fint nok, at mundbindskravet forsvinder. Jeg ville langt hellere have været af med coronapasset. For at sige det ligeud, så er det en stopklods for attraktionerne - samtidig med at der heller ikke er tyskere i området.  De siger det alle steder, at coronapasset lægger en kraftig dæmper på aktiviteten - og det er et problem, siger han.

Annonce

Coronapas giver færre gæster

Hos Naturkraft er målgruppen - familier med børn endnu ikke blevet vaccineret. Derfor skal de testes, inden de kan indløse billet til oplevelsesparken. Og det vil smitte af på besøgstallet, lyder meldingen fra Peter Sand.

Naturkraft-direktør Peter Sand er ked af coronapasset, fordi det er en forhindring for at trække gæster til attraktionen i Ringkøbing - og der går lang tid, inden børnefamilierne er vaccineret. Foto: Mikael Dynnes Holmbo

Der er dog en lempelse på vej. Fra 1. juli vil en negativ PCR-test være gyldig i fire døgn mod kun tre i dag. Derfor vil familier på ferie - og alle andre - slippe med færre test, hvis de vil på restaurant eller skal besøge en attraktion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

S-byrådsmedlemmer bag opsigtsvækkende forslag: Pil testmøllerne i Lem Kær ned efter seks år

Annonce