Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mundbind udsolgt i Tarm og Skjern

Flere vestjyder har sikret sig mundbind inden en forestående udlandsrejse. Apotekerne i Tarm og Skjern melder om alt udsolgt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Frygten for coronavirus har tømt apotekerne i Tarm og Skjerns lager af mundbind. Der er dog ingen panik i Vestjylland endnu, forsikrer to apotekere.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Apotekerne i Tarm og Skjern har måtte melde alt udsolgt af mundbind.

Det fortæller apoteker Louise Grysbæk, der har måtte lange flere mundbind over disken end normalt.

- Der er større efterspørgsel på dem lige nu end normalt. Det er der ingen tvivl om. Normalt får vi 100 mundbind hjem, og så har vi til et par år. Sådan er det så ikke lige for tiden. Der sælger vi måske 100 på en uge eller et par dage, siger hun.

Man skal dog ikke forvente at se asiatiske tilstande i det vestjyske, for langt de fleste købere er folk, der skal udenlands.

- Det er især folk, der skal ud at rejse, der køber mundbind. Nu har vi fået vores første tilfælde i Danmark, og det er ikke noget, vi har kunnet mærke endnu, men vi har også kun haft åbent i en time, siger hun.

Apotekeren forventer at have flere mundbind hjem i løbet af denne eller den kommende uge.

Annonce

Sunde og fornuftige folk

I Ringkøbing er coronapanikken dog til at overse, fortæller Henning Lukasen, der er apoteker hos Ringkøbing Løve Apotek.

- Det er sunde og fornuftige folk, der er i Vestjylland. Der er ikke panik herude endnu, siger han.

Der har været nogle få bekymrede borgere, der har spurgt ind til, hvordan de skal forholde sig, men ikke flere end i den almindelige influenzasæson, fortæller apotekeren.

- Der er nogle, der ringer og spørger og kommer ind forbi for at høre ind til det. Dem fortæller vi stille og roligt, at der ingen grund er til at blæse det op, hvis de ikke skal et sted hen, hvor der er nogle smittede. Som det ser ud nu, er det jo ikke værre end influenza, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce