x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mundbind udsolgt i Tarm og Skjern

Flere vestjyder har sikret sig mundbind inden en forestående udlandsrejse. Apotekerne i Tarm og Skjern melder om alt udsolgt. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Frygten for coronavirus har tømt apotekerne i Tarm og Skjerns lager af mundbind. Der er dog ingen panik i Vestjylland endnu, forsikrer to apotekere.

Ringkøbing-Skjern: Apotekerne i Tarm og Skjern har måtte melde alt udsolgt af mundbind.

Det fortæller apoteker Louise Grysbæk, der har måtte lange flere mundbind over disken end normalt.

- Der er større efterspørgsel på dem lige nu end normalt. Det er der ingen tvivl om. Normalt får vi 100 mundbind hjem, og så har vi til et par år. Sådan er det så ikke lige for tiden. Der sælger vi måske 100 på en uge eller et par dage, siger hun.

Man skal dog ikke forvente at se asiatiske tilstande i det vestjyske, for langt de fleste købere er folk, der skal udenlands.

- Det er især folk, der skal ud at rejse, der køber mundbind. Nu har vi fået vores første tilfælde i Danmark, og det er ikke noget, vi har kunnet mærke endnu, men vi har også kun haft åbent i en time, siger hun.

Apotekeren forventer at have flere mundbind hjem i løbet af denne eller den kommende uge.

Annonce

Sunde og fornuftige folk

I Ringkøbing er coronapanikken dog til at overse, fortæller Henning Lukasen, der er apoteker hos Ringkøbing Løve Apotek.

- Det er sunde og fornuftige folk, der er i Vestjylland. Der er ikke panik herude endnu, siger han.

Der har været nogle få bekymrede borgere, der har spurgt ind til, hvordan de skal forholde sig, men ikke flere end i den almindelige influenzasæson, fortæller apotekeren.

- Der er nogle, der ringer og spørger og kommer ind forbi for at høre ind til det. Dem fortæller vi stille og roligt, at der ingen grund er til at blæse det op, hvis de ikke skal et sted hen, hvor der er nogle smittede. Som det ser ud nu, er det jo ikke værre end influenza, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce