Annonce
Skjern Håndbold

Mulig drømmekamp - Skjern Håndbold kan trække Emil Nielsen og HBC Nantes i EHF Cup

Hvis Skjern Håndbold går videre til tredje runde af EHF Cup, kan de trække deres tidligere stjernemålmand Emil Nielsen og hans nye klub HBC Nantes. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Når Skjern Håndbold har slået Alåpla FC Hard på lørdag - og det gør de - så venter der en række storhold som mulige modstandere i tredje runde af EHF Cup.

Skjern: Med sejr på 26-25 i lørdags ude over østrigske Alpla FC Hard, forventer alle, at Skjern Håndbold på lørdag hjemme i Skjern Bank Arena sikrer sig adgang til tredje runde af EHF Cup.

Men at komme med i gruppespillet er en helt anden sag.

For i tredje runde kan Skjern trække stærke hold som Emil Nielsens HBC Nantes, tyske storklubber som Rhein-Neckar Löwen, SC Magdeburg, MT Melsungen og Füchse Berlin. Andre mulige modstandere er RK Nexe og HC Metalurg Skopje, lige som Skjern kan risikere at møde ligarivalerne fra BSV og TTH Holstebro.

- BSV og TTH Holstebro træder direkte ind i tredje runde, fordi de blev nummer tre og fire i grundspillet. Vi kom med allerede i anden runde, fordi vi kun blev nummer fem, så placeringerne i grundspillet er af stor betydning, fortæller Skjern Håndbolds Carsten Thygesen.

Skjern kan trække de andre danske hold i tredje runde. Der er ingen seedning. Hold fra samme nation kan dog ikke komme i pulje sammen senere i turneringen.

- Hvis vi skulle trække BSV, når der er lodtrækning tirsdag den 15. oktober, så vil det betyde, vi skal møde BSV fire gange inden for et par måneder. Tredje runde afvikles med første kamp i weekenden 16.-17. november med returkamp weekenden efter. Vi har hjemmebane i første kamp uanset hvem, vi skal møde. Vi skal også møde BSV i ligaen om små to uger, lige som vi har trukket BSV på udebane i pokalturneringen midt i december, fortæller Carsten Thygesen.

For oplevelsens skyld kunne det være fantastisk at få en kamp i tredje runde mod HBC Nantes, hvor målmand Emil Nielsen allerede fejrer store triumfer. Men hvis Skjern skal drømme om at gå videre til gruppespillet, er der andre modstandere, der vil være klart mere attraktive. Gruppespillet med fire puljer med fire hold i hver begynder først næste år med tre runder i februar og tre runder i marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Politisk opbakning til Sommerfuglen skyldes stedets kvaliteter

Læserbrev: Sommerfuglen er kommunes nye fritidstilbud til børn og unge med psykiske og fysiske funktionsnedsættelser. Kongstanken er at have ét lokalt fritidstilbud af høj pædagogisk kvalitet i stedet for at benytte aflastningspladser på forskellige institutioner i egen og andre kommuner. Jeg er citeret i Dagbladet søndag for at sige, at den politiske opbakning til Sommerfuglen skyldes behovet for at få stedet fyldt op. Det er en udtalelse, der taget ud af en sammenhæng. Den politiske opbakning til Sommerfuglen hænger helt og aldeles sammen med tilbuddets kvaliteter. Børn med funktionsnedsættelser har svært ved at finde fritidsaktiviteter, der kan rumme deres udfordringer, og det begrænser muligheden for at knytte venskaber. Børnene på Sommerfuglen går typisk på specialskole, og det betyder, at de fleste går i skole og skaber relationer uden for deres nærmiljø. Med Sommerfuglen prioriterer vi, helt i tråd med børne- og familiepolitikken, at give børn og unge med særlige behov mulighed for at dyrke fritidsinteresser og danne trygge og nære relationer med andre børn i kommunen. Relationer de kan bygge videre på gennem deres opvækst, så Sommerfuglen bidrager til ambitionen om at skabe gode overgange fra børneområdet til voksenområdet. Politisk har vi besluttet, at Sommerfuglen som udgangspunkt er kommunens tilbud, med mindre der er faglige begrundelser for noget andet. Det har vi, fordi det er et godt tilbud, og fordi målsætningen om at skabe relationer mellem børn og unge på tværs af kommunen fordrer, at de er sammen. Jeg forstår godt, at det kan være en stor mundfuld for børn, unge og forældre at skulle flytte fra et sted, de kender og er glade for. Men jeg ved også, at de børn og unge, der er begyndt i Sommerfuglen, er glade for og trygge ved det. Der er foretaget en faglig vurdering af, hvorvidt hvert enkelt barns behov kan rummes i Sommerfuglen. I de tilfælde hvor det modsatte er konklusionen, er der fortsat et alternativt tilbud. Jeg forstår også godt, at de institutioner, kommunen hidtil har købt pladser hos, er kede af at miste børn. Men i denne sammenhæng er vores opgave som kommune først og fremmest at give børn og unge med særlige behov de samme muligheder, som andre børn og unge i kommunen. Det er klart, at dialogen med de berørte familier og institutioner skal foregå på en god og respektfuld måde. Når vi hører, at det ikke er oplevelsen alle steder, er der naturligvis grund til at vurdere, om vi kunne have gjort det anderledes. Det er i øvrigt helt almindelig praksis.

Annonce