Annonce
Skjern Håndbold

Mulig drømmekamp - Skjern Håndbold kan trække Emil Nielsen og HBC Nantes i EHF Cup

Hvis Skjern Håndbold går videre til tredje runde af EHF Cup, kan de trække deres tidligere stjernemålmand Emil Nielsen og hans nye klub HBC Nantes. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Når Skjern Håndbold har slået Alåpla FC Hard på lørdag - og det gør de - så venter der en række storhold som mulige modstandere i tredje runde af EHF Cup.

Skjern: Med sejr på 26-25 i lørdags ude over østrigske Alpla FC Hard, forventer alle, at Skjern Håndbold på lørdag hjemme i Skjern Bank Arena sikrer sig adgang til tredje runde af EHF Cup.

Men at komme med i gruppespillet er en helt anden sag.

For i tredje runde kan Skjern trække stærke hold som Emil Nielsens HBC Nantes, tyske storklubber som Rhein-Neckar Löwen, SC Magdeburg, MT Melsungen og Füchse Berlin. Andre mulige modstandere er RK Nexe og HC Metalurg Skopje, lige som Skjern kan risikere at møde ligarivalerne fra BSV og TTH Holstebro.

- BSV og TTH Holstebro træder direkte ind i tredje runde, fordi de blev nummer tre og fire i grundspillet. Vi kom med allerede i anden runde, fordi vi kun blev nummer fem, så placeringerne i grundspillet er af stor betydning, fortæller Skjern Håndbolds Carsten Thygesen.

Skjern kan trække de andre danske hold i tredje runde. Der er ingen seedning. Hold fra samme nation kan dog ikke komme i pulje sammen senere i turneringen.

- Hvis vi skulle trække BSV, når der er lodtrækning tirsdag den 15. oktober, så vil det betyde, vi skal møde BSV fire gange inden for et par måneder. Tredje runde afvikles med første kamp i weekenden 16.-17. november med returkamp weekenden efter. Vi har hjemmebane i første kamp uanset hvem, vi skal møde. Vi skal også møde BSV i ligaen om små to uger, lige som vi har trukket BSV på udebane i pokalturneringen midt i december, fortæller Carsten Thygesen.

For oplevelsens skyld kunne det være fantastisk at få en kamp i tredje runde mod HBC Nantes, hvor målmand Emil Nielsen allerede fejrer store triumfer. Men hvis Skjern skal drømme om at gå videre til gruppespillet, er der andre modstandere, der vil være klart mere attraktive. Gruppespillet med fire puljer med fire hold i hver begynder først næste år med tre runder i februar og tre runder i marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Klar til afgang: Et hyldest-pift med togfløjten

Et højt og triumferende hyldestpift med togfløjten. Det er, hvad Skjern Bank og firmaet Hansen & Larsen har fortjent for deres beslutning om i fællesskab at skænke den gamle remise i Skjern til de lokale folk, der går med spændende planer for et ungdomshus i bygningen. Egentlig bør Hansen & Larsen have to pift, for det var dem, der tilbage i 2016 sikrede remisen mod truende nedrivning ved at købe den af Banedanmark. »Banen er en stor del af historien om Skjerns udvikling, så vi har købt den med øje for, at den skal bevares. Remisen skal gerne indeholde noget, der kan gavne befolkningen,« lød det dengang fra Brian Meldgaard, der er medindehaver af Hansen & Larsen. Meget tyder nu på, at det er lige sådan, det kommer til at gå. Efter en flerårig periode, hvor der var stille om den gamle remise, begyndte der sidste år at ske noget. Gentænk Skjern kom på banen, bogstavelig talt, og køreplanen hang godt sammen: En velbesøgt koncertaften blev efterfulgt af en succesrig fondsansøgning, og dermed var projektet sat godt og grundigt på skinner. Med den netop offentliggjorte donation af bygningen er der masser af lys for enden af tunnellen. De 850.000 kroner fra Realdania - i parentes bemærket 100.000 kroner mere, end de frivillige havde søgt om - skal bruges til at sætte facaden i stand. Næste mål er indvendig restaurering af den mere end 100-årige bygning, og her vil det uden tvivl hjælpe gevaldigt på fondenes lyst til at øse penge ud, når det er en forening med egen bygning, som søger midler. Med andre ord har lokale kræfter med en solid fælles indsats sikret håbet om, at Spillestedet Remisen kan slå dørene op indenfor en ikke alt for fjern fremtid. Der er lang vej og meget arbejde endnu, før Remisen kan fløjte klar til afgang - men mon ikke den hidtidige og meget fornemme opbakning vil give endnu flere skjernboer blod på tanden til at give en hånd eller en skilling med for at få projektet til at lykkes? Det må man håbe! Herfra letter vi i hvert fald på lokofører-kasketten i respekt for en flot indsats.

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Videbæk For abonnenter

Skoler og børnehaver i øst: Vi får ikke nok midler til inklusion

Annonce