Annonce
Videbæk

MrBeef sælger kvalitetskød på nettet

Ole Østberg med et lækkert stykke oksekød. Kunden kan vælge at lade Ole Østberg skære det ud - eller selv gøre det. Foto: Jørgen Kirk

Ole Østberg har startet virksomheden MrBeef.dk i Videbæk, der er med på den nye trend - salg af kvalitetskød på nettet.

Videbæk: Den indre løve brøler, og mundvandet løber, når man klikker sig ind på webshoppen mrBeef.dk. Her mødes man af fotos af indbydende oksebøffer og stege, lækkert tilberedt med saften drivende ud på skærebrættet...

Det er kød med navne som Brisket flat luksus fra den amerikanske topproducent Greater Omaha. Det er monster steaks á 800 gram skåret af luksus Savanna ribeye fra den sydafrikanske producent Natures Reserve. Det er tomahawk steaks med ben og fedtkant skåret af det australske kødkvæg Aberdeen Black.

Bag MrBeff står Ole Østberg fra Ringkøbing, der er et kendt ansigt i fødevarebranchen, hvor han både som slagtermester og som konsulent inden for catering har høstet masser af erfaring.

Det er branchekendskabet og erfaringen, der siger ham, at tiden og markedet nu er parat til en webshop for kvalitetskød.

- Den største vækst inden for netsalg sker på salget af fødevarer. Samtidig er der blandt danske forbrugere en stigende efterspørgsel på kvalitetsvarer. Folk er blevet mere kritiske med deres mad og er villige til at bruge lidt flere penge på kvalitet. Folk vil også gerne handle med de lokale fødevareproducenter, og de vil gerne have fødevarer med en god historie, hvor dyrevelfærden er vigtig, siger Ole Østberg.

Annonce
Kødkvæget kornfodres inden slagtningen - det giver smagen.

Varieret karriere

Efterspørgsel på kvalitetskød og forbrugernes tillid til webhandel er ingredienserne, der tilsammen skaber grundlaget for MrBeef-webshoppen. Her køber folk kødet og får det fragtet til døren, vakuumpakket, med is og i flamingokasse, klar til brug eller til fryseren.

Webshoppen holder rent fysisk til i kommunens Foodcenter Videbæk på Fabriksvej, hvor Ole Østerberg har lejet sig ind. I øvrigt som nabo til Slager Sørensen med hvem han har et godt samarbejde. Ole Østerberg lader sine grillpølser og spegepølser fremstille i Slagter Sørensens pølsemageri.

44-årige Ole Østberg har en 25-årig og meget varieret karriere i fødevarebranchen. Han blev uddannet slagter hos Brugsen i Skjern, var derefter to år hos Livgarden, og blev så ansat som slagtermester i Keld Hansens supermarked i Søndervig. Dernæst gik turen til Norge i et par år, og så tilbage til Søndervig og jobbet som slagtermester hos Keld Hansen. Fem år som restauratør i Søndervig blev det også til, inden han blev ansat som konsulent hos AB Catering i Holstebro. Derefter blev han ansat hos Dencon Food i Haderslev, som et storimportør af argentinsk oksekød. Så fulgte fire år, hvor Ole Østberg beskæftigede sig med webudvikling inden for sommerhusbranchen og fødevarebranchen. De erfaringer, han gjorde sig her, udnytter han nu i MrBeef.

MrBeef har særlige krydderiblandinger, som er efterspurgt af grillfolket.

Tillid betyder alt

- Jeg er et kendt ansigt i branchen, og der er tillid til mig hos agenterne. Det betyder alt, når man køber kød hjem, siger Ole Østberg.

- Mit speciale er udenlandsk kød, amerikanske og australsk black angus. Det har jeg også arbejdet mest med i grossistverdenen. Større partier køber jeg i Holland og Tyskland, der er centrene for importen af kød fra USA, Australien og Sydafrika. Samtidig har jeg agenter i Danmark.

Det er højprofileret kvalitetskød, Ole Østberg sælger på MrBeef. Også kalvekød har han taget i sortimentet, og i øjeblikket taler han med Danish Crown om at få krogmodnet svinekød ind. Han ville også gerne forhandle danskproduceret oksekød, men der er ganske enkelt ikke ret meget på markedet. Producenterne laver sjældent mere, end de selv kan afsætte til kunderne.

Hemmeligheden bag det gode kød fra USA, Australien og Sydafrika er, at dyrene går ude - indtil nogle måder inden slagtningen. Her bliver de fodret med korn, og kornsmagen sætter sig i fedtet, som giver bøffen dens smag.

Det er noget særligt at sælge kød over nettet - i modsætning til at drive en rigtige slagterforretning.

- At handle kød på nettet er en tillidssag. Jeg skal levere et bedre stykke kød end butikkerne, for det handler om, at folk får en god oplevelse, hver gang de køber hos mig. Hvis ikke det lever op til forventningerne, køber de ikke hos mig igen. Og i dag er det sådan, at de sociale medier gør, at ingen handlende kan slippe af sted med at levere noget, der ikke er i orden. Derfor gør jeg mig virkelig umage for, at folk får den kvalitetsoplevelse de betaler for, når de køber kød hos mig.

MrBeef sælger også grill og spegepølser, som er fremstillet i Slagter Sørensens pølsemageri.

Leverer to gange ugentligt

En typisk arbejdsuge for Ole Østberg går mandag med samtaler med leverandører om formiddagen og vedligeholdelse af webshoppen resten af dagen. En webshop kræver, at man konstant er over den. Kunderne skal hele tiden kunne komme i kontakt med ejeren. Enten på mail eller telefon.

Tirsdag printer han ordrerne ud, booker fragt og skærer og pakker kødet, som så afhentes af PostNord om eftermiddagen. Kunderne har så deres kød om onsdagen. Samme rutine gentages så resten af ugen. Ordrer afskibes torsdag, så kunderne har kødet fredag.

Han har flere planer for webshoppen. Allerede nu kan man købe vin på shoppen, og så gøres der en del ud af krydderier. Ole Østberg sælger særlige blandinger, der er efterspurgt hos grillfolket. Også højkvalitetsknive sælger han, lige som han også vil tage sous vide madkogere ind, som er det helt hotte hos kødentusiasterne.

Det er også planen at tilbyde særlige firmaaftaler, der gør, at medarbejderne kan få leveret ordrerne på arbejdspladsen. Hvis der kan sendes flere kasser af sted til den samme adresse, bliver det nemlig billigere.

Ole Østberg har været i gang i otte måneder og har oplevet en fornuftig og kontrolleret vækst.

- Jeg håber på i maj eller juni at ansætte en svend. 80 procent af mit arbejde er på webshoppen, så jeg får brug for en mand mere til behandling af kødet, siger Ole Østberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

De små snublesten - og det brændende spørgsmål til dig, der skændede gravstenene

Når du læser disse linjer, er jeg på vej mod Berlin. Engang Hitlers heilende nazi-inferno af en by. Senere en delt by, hvor murens iskolde zigzag-ar adskilte familier og venner. I dag en hjertelig og åben by, som - parallelt med alt det sprudlende og sjove - hele tiden minder verden om fortidens grusomheder. Berlin er byen, hvor mange tusinde Stolpersteine, snuble-sten, sætter små messing-mindesmærker i fortovene. Hver eneste sten er et minde over ét af de myrdede ofre for nazisterne. Messingstenene ligger foran de huse, hvor ofrene boede. På dem står der meget lidt og forfærdeligt meget: Et navn. En fødselsdato. En deportationsdato. Stedet for mordet: Auschwitz, Neuengamme, Sachsenhausen eller hvad dødsfabrikkerne ellers hed. Også på andre måder minder Berlin og Tyskland hele tiden sig selv og os andre om det, der aldrig må glemmes og aldrig må gentages. Som i den 19.000 kvadratmeter store 'skov' af betonsøjler, der er rejst tæt ved Brandenburger Tor til minde om de myrdede jøder. Som på Gleis 17 på S-bahnstation Grünewald - perronen, hvorfra nazisterne deporterede deres ofre direkte til udryddelseslejrene. Som i det jødiske museum, hvor arkitektur og udstilling i forening gør den besøgende svimmel og kvalm. Som gennem sporene efter Berlinmuren; spor, som man igen kun ser, hvis man kigger ned på fortovet netop der, hvor zigzag-arret er markeret. Over gadeplan er Øst- og Vestberlin i dag mange steder svære at skelne fra hinanden. Det samme er vi mennesker, når vi kigger ordentligt på hinanden. Er du jøde, asatroende eller grundtvigianer? Buddhist? Missionsk? Muslim? Katolik? Ateist? Hvad du end tror eller ikke tror på; uanset din hudfarve og din herkomst - så er du et menneske. Du skal behandles som ét, ligesom du skal behandle andre som netop det, de er: Mennesker. Tysklands mange 'Denkmahls' holder erindringens sår åbne for de, der tør røre ved dem. Når jeg om lidt går rundt i Berlin, vil jeg som altid kigge ned mod snublestenene i respekt for dem, der blev myrdet. Når jeg ser op igen, ville jeg gerne - ansigt til ansigt - møde ét af de mennesker, der valgte at markere Krystalnatten ved at skænde jødiske gravsten med maling og klistre nazistiske jødestjerner på postkasser. Dybest set har jeg bare ét spørgsmål: Hvorfor?

Annonce