Annonce
Ringkøbing-Skjern

Mr. Beef løb med prisen som årets iværksætter

Ole Østberg (tv) får overrakt årets iværksætterpris af erhvervsrådets formand, Kim Rune Brarup, mens erhvervsdirektør Jørn Mikkelsen ser til. Foto:Jørgen Kirk
Anden gang var lykkens gang for Ole Østberg, der har haft succes med at sælge kød via nettet; han blev præmieret på generalforsamlingen i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd.

SKJERN: Det blev Ole Østberg, bedre kendt som "Mr. Beef", der løb med den prestigeøse pris som Årets Iværksætter.

Prisen uddeles hvert år i forbindelse med generalforsamlingen i Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd, og feltet var igen i år særdeles stærkt:

Ud over Mr. Beef bestod det af Biogas Teknik A/S og Kommandobroen by Grantland.

- Mr. Beef vinder prisen som årets iværksætter for den flotte vækst og udvikling, virksomheden har været igennem, siden den første pakke blev solgt i april 2016, sagde erhvervsrådsformand Kim Rune Brarup.

- Mr. Beef er eksemplet på en veleksekveret e-handels-strategi, der underbygger de gode forudsætninger, vi har i kommunen for at drive e-handels-virksomhed - og det endda på trods af, at der har været holdt igen markedsføringsmæssigt.

- At have succes med online fødevaresalg kræver i dag, at man er dygtigere end de fysiske butikker, for kunderne stiller store krav, og kundeservicen skal være i top.

- Ole Østberg har med Mr. Beef bevist, at markedet nu er klar til at købe kvalitetskød online, og der er stadig et stort potentiale for både indtræden på nye markeder og udvikling af nye forretningskoncepter.

Flankeret af erhvervsdirektør Hans Jørn Mikkelsen (tv) og formand Kim Rune Brarup, modtager iværksætterne generalforsamlingens hyldest. Fra venstre Bjørn Lundsgaard og Ole Østberg fra Mr. Beef, servicechef Thomas Damgaard, Biogas Teknik, og Michael Grantland, Kommandobroen By Grantland. Foto:Jørgen Kirk
Annonce

Glad vinder

Ole Østberg, der var mødt op til prisuddelingen sammen med Bjørn Lundsgaard, var selvfølgelig glad for hæderen, da Dagbladet talte med ham efter præmieringen.

- Det betyder noget for os - både for ærens skyld og for den lokale markedsføring, sagde Ole Østberg.

- Det har været tre hårde år, før vi er nået hertil, og vi har brugt tusindvis af timer. Det er jo mit andet forsøg, og denne gang har tiden været mere moden end første gang.

Han understregede dog over for bladet, at uden det netværk af kontakter, han har i udlandet - kødet indkøbes i Australien og USA - var det ikke gået.

- Det kan kun lykkes, hvis man kender de rigtige mennesker, fastslog han.

Ole Østberg er fuld af optimisme. I år regner han med en omsætning på 10-12 millioner og næste år 20 millioner.

Med hæderen fulgte også en check på 15.000 kroner.

- Nogle af pengene skal nok gå til en flaske god rødvin til Bjørn og jeg, sagde Ole Østberg.

- Og så skal der betales nogle regninger, tilføjede Bjørn Lundsgaard med et smil …

Annonce

Snæver afgørelse

Afgørelsen havde været snæver, fastslog Kim Rune Brarup:

- Michael Granntland og hans hustru Louise driver med stor succes Restaurant Kommandobroen By Grantland i Hvide Sande. På kort tid har de med deres tilgang til mad, råvarer og service virkelig formået at sætte Hvide Sande på det gastronomiske landkort, sagde han.

- De har vist, at en klar vision, strategi og evnen til at eksekvere, giver pote.

- Espen Johansen har med Biogas Teknik A/S skabt en virksomhed, der gennem fokus på salg, service og reparation leverer komplette rustfri reaktortanke til biogasbranchen.

- Biogas Teknik har siden, firmaet fik skandinavisk eneforhandling af tyske rustfri biogastanke oplevet en stor vækst, og vækster 50 procent på deres servicedel; således er ordrebøgerne for 2019 og over halvdelen af 2020 allerede fyldte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce