Annonce
Vestjylland

Vanvidsbilist kørte 110 km/t gennem byområde: Motorcykel konfiskeret og ejer idømt fængselsstraf

En 44-årig mand fra Skjern skal i fængsel efter at have kørt vanvidskørsel og dermed have bragt andres liv i fare. Arkivfoto: Michael Bager
Retten i Holstebro har mandag idømt en 44-årig mand fra Skjern seks måneders fængsel for vanvidskørsel.

HOLSTEBRO: Mandag var den første midt- og vestjyske sag om vanvidskørsel for retten efter strafskærpelsen om vanvidskørsel trådte i kraft tidligere på året.

Her blev en 44-årig mand fra Skjern ved Retten i Holstebro dømt for i slutningen af april blandt andet at have kørt vanvidskørsel på sin motorcykel på en strækning mellem Vemb og Bækmarksbro.

Den 44-årige havde ifølge egen forklaring været på vej fra Skjern til Lemvig for at hente nogle dele til sin motorcykel, da vanvidskørslen fandt sted.

Annonce

Først havde han undladt at standse, da politiet bad ham om det, og efterfølgende havde han kørt 110 km/t i et byområde ved Bækmarksbro, hvor grænsen er 50 km/t og 161 km/t i et område nær Vemb med en hastighedsbegrænsning på 80 km/t.

Gennem Bækmarksbro by valgte han ifølge politiet at køre venstre om et helleanlæg og overhale biler, så de modkørende hurtigt måtte trække ind til siden, og han derved havde været til fare for andre.

- Det er mere held end forstand, at det ikke gik mere galt, lød det fra anklager Anna Søndergaard tilbage i april, da manden var i retten første gang.

Husker ikke noget

Selv huskede den 43-årige dog ikke meget fra episoden.

- Jeg kan ikke huske noget om det, forklarede den 43-årige mand i retten tilbage i april.

- Jeg kan huske, at jeg styrtede. Men resten kan jeg ikke huske.

Kan du huske, at politiet med blink og horn forsøger at få dig til at stoppe, ville anklageren vide.

- Det ved jeg ikke. Jeg gik i panik. Jeg ville ikke have, at de konfiskerede min motorcykel, forklarede den 43-årige med tårerne trillende ned af kinderne:

- Det var for dumt. Det ved jeg godt. Jeg er virkelig ked af det.

Her fungerer vandvidspakken

Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder

Uagtsom forvoldelse af betydelig skade på nogens legeme eller helbred under særligt skærpende omstændigheder.

Særlig hensynsløs kørsel.

Spirituskørsel med en promille over 2.

Kørsel med hastighedsoverskridelse på mere end 100 procent ved kørsel over 100 kilometer i timen.

Kørsel med en hastighed på 200 kilometer i timen eller derover.

Især ved de sidste to punkter er der væsentlige ændringer i forhold til straffen. Nu mister man førerretten i mindst tre år, politiet beslaglægger bilen (også selvom bilen er lånt eller leaset), og man risikerer fængsel.

Vanvidskørslen endte på Hedegårdsvej nær Wilhelmsborg Kro, hvor den 44-årige mistede herredømmet over motorcyklen og styrtede i sky af sand og støv. Herefter blev han fanget af politiet og motorcyklen beslaglagt.

Kort efter var han så for retten første gang, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger, og nu er der faldet endelig dom i sagen, der omhandlede i alt 13 forhold.

Ud over de flere tilfælde af store hastighedsovertrædelser, omhandlede den også et forhold om at have udsat andre medtrafikanter for fare og kørsel uden førerret.

Annonce

Erkendte sig skyldig

Den tiltalte erkendte sig skyldig i 11 af de 13 forhold, og ved Retten i Holstebro blev han således idømt en samlet fængselsstraf på seks måneder, hvilket er i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand. Manden blev derudover frakendt førerretten i 10 år.

- At sætte sit eget og andres liv på spil ved at udvise så stor hensynsløshed og mangel på ansvarlighed er en alvorlig sag. Derfor er jeg også tilfreds med, at dommen i store træk svarer til det påståede, siger Malene Bruun Kristensen, anklagerfuldmægtig hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi, i en pressemeddelelse.

Tidligere på året trådte en ny lovgivning i kraft, der har givet politiet mulighed for at beslaglægge køretøjer, der benyttes til vanvidskørsel – eksempelvis kørsel med en hastighed over 100 km/t og som overstiger den tilladte grænse med mere end 100 procent.

Derfor blev mandens motorcykel også konfiskeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Ringkøbing

Politi efterlyser fedladen værktøjstyv: Blev fanget på byggecenters videokamera

Annonce