Tarm

Motionsløb i knæ: lukker efter 13 år

13. udgave af Skjern Å Running Challenge ser ud til at blive den sidste, for den nuværende bestyrelse for motionsløbet ønsker ikke at lave et nyt løb i 2019. Arkivfoto: Mads Dalegaard

Tusindvis af løbere har igennem de sidste 13 år løbet Skjern Å Running Challenge, men nu er slut, medmindre nye kræfter vil genoplive motionsløbet.

Skjern/Tarm: Der har været op til 2000 deltagere, når forårsløbet Skjern Å Running Challenge er blevet holdt. Men nu skal de lokale motionsløbere finde andre steder at konkurrere. For Skjern Å Running Challenge stiller løbeskoene på hylden.

Sidste år var der kun 600 deltagere, og selvom det var nok til et overskud, skabte deltagertallet bange anelser.

- Jeg tror, vi alle var klar til at arrangere løbet næste år, men vi er nervøse for, hvad der sker fremover, hvis deltagertallet falder igen. Vi stopper, mens der er pæne sorte tal, for vi gider heller ikke at gøre det bare for at lave et nul. Vi gør det jo for at lave tilskud til foreningerne, siger formand for arrangørerne Per Østergaard.

De sidste par år har færre og færre da også snøret skoene for at tage en løbetur mellem Tarm og Skjern. Hvor motionsløbet på sit højeste har haft 2000 deltagere, var der i 2017 947 deltagere og altså omkring 600 deltagere i 2018. Det var nok til et overskud, men ikke nok til, arrangørforeninger TFGF-Håndbold, TGTF-Gymnastik, Skjern Løbeklub, Skjern-Tarm Soroptimister og Hjemmeværnets Idrætsforening føler sig sikre på, at man i 2019 vil kunne skabe nyt overskud.

Håber på nationalpark

Især dette års udgave var udfordret af andre konkurrerende løb som Kronprins Frederiks fødselsdagsløb, Royal Run, samt løb som Color Run, DHL-stafetten eller motorvejsløb, der støttes af kommuner og Vejdirektoratet.

- Vi skal som løb have noget mere at byde ind med. Det bliver sværere at tiltrække folk udefra, for den lokale opbakning kan vi ikke klage over. Der er 600 jo meget, siger Per Østergaard.

Han fortæller, at nye kræfter er mere end velkomne til at tage stafetten op for at videreføre løbet. Hvis den nuværende bestyrelse skulle lokkes til at genoptage løbet, vil der skulle ske noget markant, som kan øge opmærksomheden om Skjern Å.

- Det år, der åbner en nationalpark, vil der være så meget branding i det, at det kunne være sjovt at lave løbet igen, siger Per Østergaard.

0/0
Tarm

Sådan var Lina, Lene og Tina

Tarm

Stort billedgalleri: 350 sang med Lars Løkke og Kristian Jensen

Tarm

På udflugt med Seniorgården i Tarm

112

Knallerist drønede ind i helleanlæg

Tarm For abonnenter

I kirkegårdens stille ro er der godt at bo

Kultur

Kulturhus nåede målet med lokal pengejagt: Send penge, så vi kan begynde på millionbyggeri

112

Mand havde røget hash før han kørte bil

Tarm

Statsminister trak fuldt hus til højskolesang og afslørede hvorfor valgkampen er så lang

Tarm

Handel gik i vasken: Hoven Plejehjem bliver alligevel ikke bosted for udviklingshæmmede