Annonce
Ringkøbing

Motionister skal hjælpes på vej: DGI satser på nyt korps til at styre trafikken

Blandt deltagerne i mødet hos DGI Vestjylland onsdag aften var blandt andre repræsentanter fra cykel- og løbeklubber. Arkivfoto: Morten Stricker
Politiet og Hjemmeværnet har andre opgaver at se til, og derfor må arrangører af blandt andet motionsløb selv i gang med at uddanne folk, der kan styre trafikken. 33 personer deltog onsdag aften i et informationsmøde hos DGI Vestjylland

Ringkøbing-Skjern: Hvem skal styre trafikken ved et motionsløb, når både politiet og Hjemmeværnet melder pas?

- Planen er at skabe et korps af frivillige fra klubber og foreninger.

Sådan siger Leif Lundstrøm, event- og idrætskonsulent hos DGI Vestjylland, der i aftes havde inviteret til informationsmøde om helt nye tider, når det gælder hjælp til trafikregulering.

Gennem de seneste mange år har arrangører af store motionsarrangementer nydt godt af at kunne trække på hjælp fra politiet og Hjemmeværnet, men nu er håndbremsen trukket. Det hænger blandt andet sammen med en ændret prioritering af opgaver og en ny lovbekendtgørelse om trafikregulering.

De 33 deltagere på mødet onsdag aften fik blandt andet et godt indblik i de udfordringer, der venter.

Ligeledes blev det pointeret, at det haster med at få frivillige uddannet, så de bliver klædt godt på til at trække en skriggul vest over hovedet.

- Nu skriver vi ud til foreningerne, og vi satser på at kunne tilbyde en uddannelse over to dage i starten af august, tilføjer Leif Lundstrøm.

Annonce

Nu skriver vi ud til foreningerne, og vi satser på at kunne tilbyde en uddannelse over to dage i starten af august

Leif Lundstrøm, event- og idrætskonsulent, DGI Vestjylland

Måske økonomisk gevinst

Ifølge event- og idrætskonsulenten hos DGI Vestjylland kan der være foreninger, der måske ønsker at få uddannet en håndfuld trafikofficials, som bliver i egne rækker. Men DGI ser altså gerne, at der bliver etableret et egentligt korps:

- Hvordan, vi lige får det formaliseret, det kræver lidt mere arbejde. Vi vil gerne have kommunerne med ind over, så det måske kan blive gebyrfrit at deltage på sådan et kursus, siger Leif Lundstrøm.

Han siger videre, at DGI er klar til at betale et obligatorisk kursus i førstehjælp for de kommende trafikofficials, mens Ringkjøbing Landbobank har budt sig til som sponsor af diverse udstyr til korpset.

Ifølge Leif Lundstrøm kan det også komme på tale, at de klubber og foreninger, der bidrager til sådan et korps, kan få en økonomisk gevinst ud af det - eksempelvis, hvis de hjælper med at holde styr på trafikken ved arrangementer af kommerciel karakter.

DGI Vestjylland dækker kommunerne Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer og Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Ørskovs mor ansat i stilling, som datteren fik trumfet igennem i byrådet

Læserbrev

Burde Danmarks Naturfredningsforening skifte navn til Danmarks NaturForureningsForening?

Læserbrev: Jeg synes, det er beskæmmende endnu en gang at se Danmarks Naturfredningsforening demonstrere sin magt, bare fordi de kan, og samtidig bruge naturbeskyttelseshensyn som undskyldning eller påskud. Sagen vedrørende 11 sommerhusområder på Holmsland Klit, hvor der af juridiske årsager skal dispenseres fra §3-restriktioner, når der skal bygges om, bygges til eller nybygges, er endnu et eksempel på DN's evige trang til at demonstrere magt uden skelen til, om det nødvendigvis gavner naturen. Jeg tror, alle med bare minimal indsigt i denne sag er enige om, at det er rent juristeri, når kommunerne ikke i tide fik lokalplanerne på plads i disse såkaldte "aftaleområder", inden den nuværende naturbeskyttelseslov trådte i kraft i starten af halvfemserne. Nu er de berørte grundejere så blevet gidsler i en sag, hvor DN åbenbart har trang til at demonstrere sin magt. Dette uagtet, at parterne i sagen er enige om, at ingen har begået denne juridiske fodfejl med forsæt. Men tilbage til naturen, som bør være DN's fokus i denne sag. Foregår der rent faktisk overgreb på uerstattelig og jomfruelig klit hede i disse områder? For overblikkets skyld skal vi huske på, at små 10 procent af Danmarks areal for nuværende er §3-område og herunder stort set al ubebygget areal på Holmsland Klit. Vi vader i bogstaveligste forstand i natur til knæene, uanset hvilken vej vi skal. Det er efterhånden almindeligt at DN er første hurdle, uanset hvad der skal laves. Om det er oprensning af en gammel grøft eller renovering af en sti eller bare udskiftning af et tørrestativ, så skal DN høres og være tilfreds. I denne sag snakker vi om 7-800 sommerhusgrunde, altså sandsynligvis knap 100 hektar. Det kan så vurderes i forhold til de cirka 25.000 hektar §3-arealer, der er alene i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det er da også forkasteligt, at vi som borgere skulle formaste os til at bruge en lille smule natur. Nu er DN heldigvis blevet enig med sig selv om, at hvis bare der er hyben nok på grunden, så vil man ikke bruge sin magt ... Så kære grundejere; få nu smidt nogle hyben i jorden, så er der ikke flere problemer med DN. Hyben er i øvrigt en invasiv plante, som stat, kommuner og private, herunder grundejerforeninger, bruger en masse energi og penge på at bekæmpe i klitterne.

Kultur

Børnetegning som altertavle og ingen Jesus på korset: Lettere amputeret kirke genåbner

Annonce