Annonce
Ringkøbing

Motionister skal hjælpes på vej: DGI satser på nyt korps til at styre trafikken

Blandt deltagerne i mødet hos DGI Vestjylland onsdag aften var blandt andre repræsentanter fra cykel- og løbeklubber. Arkivfoto: Morten Stricker
Politiet og Hjemmeværnet har andre opgaver at se til, og derfor må arrangører af blandt andet motionsløb selv i gang med at uddanne folk, der kan styre trafikken. 33 personer deltog onsdag aften i et informationsmøde hos DGI Vestjylland
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Hvem skal styre trafikken ved et motionsløb, når både politiet og Hjemmeværnet melder pas?

- Planen er at skabe et korps af frivillige fra klubber og foreninger.

Sådan siger Leif Lundstrøm, event- og idrætskonsulent hos DGI Vestjylland, der i aftes havde inviteret til informationsmøde om helt nye tider, når det gælder hjælp til trafikregulering.

Gennem de seneste mange år har arrangører af store motionsarrangementer nydt godt af at kunne trække på hjælp fra politiet og Hjemmeværnet, men nu er håndbremsen trukket. Det hænger blandt andet sammen med en ændret prioritering af opgaver og en ny lovbekendtgørelse om trafikregulering.

De 33 deltagere på mødet onsdag aften fik blandt andet et godt indblik i de udfordringer, der venter.

Ligeledes blev det pointeret, at det haster med at få frivillige uddannet, så de bliver klædt godt på til at trække en skriggul vest over hovedet.

- Nu skriver vi ud til foreningerne, og vi satser på at kunne tilbyde en uddannelse over to dage i starten af august, tilføjer Leif Lundstrøm.

Nu skriver vi ud til foreningerne, og vi satser på at kunne tilbyde en uddannelse over to dage i starten af august

Leif Lundstrøm, event- og idrætskonsulent, DGI Vestjylland

Annonce

Måske økonomisk gevinst

Ifølge event- og idrætskonsulenten hos DGI Vestjylland kan der være foreninger, der måske ønsker at få uddannet en håndfuld trafikofficials, som bliver i egne rækker. Men DGI ser altså gerne, at der bliver etableret et egentligt korps:

- Hvordan, vi lige får det formaliseret, det kræver lidt mere arbejde. Vi vil gerne have kommunerne med ind over, så det måske kan blive gebyrfrit at deltage på sådan et kursus, siger Leif Lundstrøm.

Han siger videre, at DGI er klar til at betale et obligatorisk kursus i førstehjælp for de kommende trafikofficials, mens Ringkjøbing Landbobank har budt sig til som sponsor af diverse udstyr til korpset.

Ifølge Leif Lundstrøm kan det også komme på tale, at de klubber og foreninger, der bidrager til sådan et korps, kan få en økonomisk gevinst ud af det - eksempelvis, hvis de hjælper med at holde styr på trafikken ved arrangementer af kommerciel karakter.

DGI Vestjylland dækker kommunerne Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer og Lemvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern Håndbold For abonnenter

Glem alt om held og marginaler: Skjern spillede bedre end verdensklassehold – nu jagter de gruppespil

Danmark

På kanten af kaninhullet

Vestjylland

Åbner ny butik i havnebyen

Annonce