Annonce
Vestjylland

Motion: Børnene er på vej tilbage - de ældre er mere tøvende

Tennisklubben i Holstebro har oplevet medlemsfremgang under coronakrisen. Det er en sport, der tiltrækker folk, fordi den foregår i frisk luft og er uden fysisk kontakt. Foto: Johan Gadegaard
Flere lokale idrætsklubber melder om fremgang efter sommerferien. Til gengæld er de ældre mere tilbageholdende med at komme tilbage efter corona-nedlukningen.
Annonce

Holstebro: Før sommerferien viste en række undersøgelser, at danskerne dyrkede markant mindre motion på grund af coronapandemien.

Langt de fleste sportsklubber lå i foråret øde hen på grund af restriktioner og forsamlingsforbud.

Men nu tyder meget på, at børn og unge er på vej tilbage i de lokale idrætsforeninger for at dyrke fodbold, gymnastik og tennis. Til gengæld er de ældre aldersgrupper og pensionisterne mere tøvende og forsigtige med comeback til idræt i foreninger på grund af smitterisikoen.


Den største udfordring er helt klart at få seniorerne tilbage. De er mere forsigtige.

Henrik Louring


Hos Vestjysk Gymnastikforening (VGF 89), der primært har børn og unge blandt medlemmerne, er der tale om den største medlemsfremgang på ti år.

- Vi er 200 medlemmer flere end for et år siden. Det er den største fremgang  i den periode, hvor jeg har været formand. Vi glæder os over fremgangen, men vi undrer os over det, selv om vi har et godt program. Coronaen ser ikke ud til at have ramt os. Vore medlemmer tager godt imod de restriktioner og begrænsninger, der følger med, siger gymnastikforeningens formand Jesper Juhl.

Hos en af byens største fodboldklubber, Mejdal-Halgaard, er medlemmerne også kommet tilbage.

- Vi ligger på det samme niveau som sidste år med et lille plus, så det glæder vi os over. Vi har også fået flere årgange med, og der er også godt gang i vores old boys-afdeling. Vi har de største udfordringer omkring omklædningsforholdene, hvor der er store begrænsninger, siger formand Carsten Jakobsgaard Jespersen.

Annonce

Den største udfordring

Hos DGI Vestjylland følger man udviklingen i motionsvaner og aktivitetsniveau i klubberne meget tæt.

- Mit indtryk er, at der tegner sig et broget billedet. Børn og unge er godt i gang igen, selv om der kan være stor forskel på de enkelte sportsgrene. Den største udfordring er helt klart at få seniorerne tilbage. De er mere forsigtige. Vi ved heller ikke, om de selv dyrker sport, selv om de ikke kommer i foreningen. Det gælder også for andre aldersgrupper, siger Henrik Louring, der er direktør i DGI Vestjylland.

Organisationen har netop holdt et større møde for de involverede i senioridrætten for at finde frem til, hvordan man får de ældre tilbage.

- Det sociale fællesskab i foreningerne betyder meget i den aldersgruppe, så det er vigtigt, at vi får dem til at være aktive i foreningerne igen, siger Henrik Louring.

De mest populære sportsgrene blandt ældre er svømning, gymnastik og petanque.

Annonce

Flere til tennis

Der er enkelte sportsgrene, der direkte har vundet på coronakrisen. En af dem er tennis.

Den tendens mærker de i Holstebro Tennisklub.

- Vi har fordoblet vores medlemstal fra 100 til 200. Fordelen for os har været, at tennis om sommeren er en udendørssport, og der er meget begrænset fysisk kontakt, lyder det fra formanden Per Ole Schnetler, der ærgrer sig over, at klubbens økonomi er så lille, at der ikke er råd til at holde omklædningsrummene åbne, da udgifterne til rengøring er for store.

Tennis er blevet en attraktiv sport under coronakrisen, da smittefaren er minimal. Foto: Johan Gadegaard

I tennisklubben forventer de også flere medlemmer, når klubben indvider udendørsbaner til den fremadstormende sport, padel, der er en ketsjersport, der er en blanding af tennis og squash.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Lærervikar smittet med corona: Ringkøbing Skole sender flere end 100 hjem

Ringkøbing-Skjern

Minkavlere sværtet uden grund: Statens Seruminstitut sendte ikke spørgeskema til avlernes e-bokse

Hvide Sande

Smitte på minkfarm nær Søndervig: Stribe af farme fra Vonå til slusen i Hvide Sande falder inden for døds-zonen

Annonce