Sport

Morten Vium Troelsen skifter til Chartres i Frankrig

Morten Vium Troelsen tager på nyt eventyr i Frankrig, når han skifter til Chartres efter denne sæson. Privatfoto

Håndbold: Den tidligere Skjern-spiller Morten Vium Troelsen starter på et nyt eventyr efter sommerferien.

Efter tre succesrige sæsoner i franske US Ivry Handball skifter Morten Vium Troelsen til Chartres, der ligger omkring 100 kilometer syd for Paris, hvor Ivry ligger.

- Det er en klub, der satser stort i fremtiden. I øjeblikket ligger de kun i næstbedste række, men direkte oprykning er kun et enkelt point væk med tre kampe tilbage, så det kikser ikke. Til næste sæson får vi en stor og stærk brasiliansk stregspiller, en serbisk landsholdsspiller, en tuneser fra Barcelona, vores stærke playmaker her i Ivry, landsholdsspillere fra Ukraine, Qatar og Kroatien, og vi henter også den danske målmand Kim Sonne Hansen i tyske Minden. Jeg er meget betaget af projektet, fortæller Morten Vium Troelsen.

Han havde andre muligheder. Et skifte til den franske storklub Montpellier var ganske tæt på, men det blev ikke til noget, lige som et skifte til en østeuropæisk klub med deltagelse i Champions League ikke var specielt interessant i sidste ende. Der var også andre muligheder for den hurtige fløjspiller.

- Nu er det på plads med Chartres, og det glæder jeg mig over. Selv om vi her i denne sæson var i Final 4 i den franske pokalturnering med Ivry, hvor vi blev slået ud af Paris Saint Germain, så har den her sidste sæson ikke været specielt spændende. Nu ser jeg frem til at være med i et meget ambitiøst projekt, fortæller Morten Vium Troelsen.

Fodbold: Fire skader og seks afbud alt i alt kunne ikke ødelægge dagen for Ringkøbing IF, da de lørdag spillede hjemme mod Dalum i U19 liga 1. RIF vandt nemlig 2-1.

- Vores opstilling var rimelig. Og da spillerne spillede meget disciplineret, og de samtidig fightede meget hårdt, så løb vi med sejren, fortalte træner Niels Henrik Larsen.

RIF spillede en udmærket kamp i modvind i første halvleg, der stort set ikke bød på farlige afslutninger.

Efter pausen var RIF farlige på dødbolde, og det blev da også 1-0 efter et hjørnespark. Dalums målmand fik ikke bolden ekspederet langt nok væk, og det udnyttede Christian Pinholt med et fint skud.

Lidt senere erobrede RIF bolden højt oppe på banen. Anders Lauridsen snød et par mand, og det følgende indlæg endte hos Christian Rix, der scorede til 2-0.

- 12 minutter før tid kom Dalum på 2-1. Resten af kampen blev bare fightet hjem, og det var en virkelig fin holdpræstation, sagde Niels Henrik Larsen.

Fodbold: Det lykkedes ikke for Ringkøbing IFs U17 drenge liga 1 at snuppe førstepladsen, da de søndag spillede hjemme mod Kolding. RIF tabte nemlig 4-1 efter 3-1 ved pausen.

- De første 20 minutter var godkendt, men vi fik først en chance efter 17 minutter, hvor det blev 1-0. Patrick Nielsen scorede flot med et lob efter glimrende oplæg fra Jeppe Graversen med en bold i dybden efter god bolderobring, fortalte træner Henrik Jensen.

Resten af første halvleg var mindre god. Det normalt så sikre forsvar vaklede flere gange. Det kostede to scoringer på nogle tilfældigheder og endnu en scoring efter en omstilling til 3-1 efter 37 minutters spil.

- Vi havde aftalt at spille bolden op, men vi sparkede i stedet alt for meget. Derfor ændrede vi taktik til anden halvleg, og spillet blev noget bedre. Men det blev kun til halve chancer. På en friløber lukkede Kolding kampen med et mål til 4-1. Ikke vores bedste kamp, sagde Henrik Jensen.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Redningsaktion på fjorden: Lys fra mobiltelefon reddede ung sejler

Skjern

Mand omkom i solouheld i morges: Blev erklæret død på stedet

Ringkøbing

Vandringsmænd slog deres egen rekord: Fynboer indsamlede 85.553 kroner til kritisk syge børn

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Annonce