Sport

Morten Vium Troelsen skifter til Chartres i Frankrig

Morten Vium Troelsen tager på nyt eventyr i Frankrig, når han skifter til Chartres efter denne sæson. Privatfoto

Håndbold: Den tidligere Skjern-spiller Morten Vium Troelsen starter på et nyt eventyr efter sommerferien.

Efter tre succesrige sæsoner i franske US Ivry Handball skifter Morten Vium Troelsen til Chartres, der ligger omkring 100 kilometer syd for Paris, hvor Ivry ligger.

- Det er en klub, der satser stort i fremtiden. I øjeblikket ligger de kun i næstbedste række, men direkte oprykning er kun et enkelt point væk med tre kampe tilbage, så det kikser ikke. Til næste sæson får vi en stor og stærk brasiliansk stregspiller, en serbisk landsholdsspiller, en tuneser fra Barcelona, vores stærke playmaker her i Ivry, landsholdsspillere fra Ukraine, Qatar og Kroatien, og vi henter også den danske målmand Kim Sonne Hansen i tyske Minden. Jeg er meget betaget af projektet, fortæller Morten Vium Troelsen.

Han havde andre muligheder. Et skifte til den franske storklub Montpellier var ganske tæt på, men det blev ikke til noget, lige som et skifte til en østeuropæisk klub med deltagelse i Champions League ikke var specielt interessant i sidste ende. Der var også andre muligheder for den hurtige fløjspiller.

- Nu er det på plads med Chartres, og det glæder jeg mig over. Selv om vi her i denne sæson var i Final 4 i den franske pokalturnering med Ivry, hvor vi blev slået ud af Paris Saint Germain, så har den her sidste sæson ikke været specielt spændende. Nu ser jeg frem til at være med i et meget ambitiøst projekt, fortæller Morten Vium Troelsen.

Fodbold: Fire skader og seks afbud alt i alt kunne ikke ødelægge dagen for Ringkøbing IF, da de lørdag spillede hjemme mod Dalum i U19 liga 1. RIF vandt nemlig 2-1.

- Vores opstilling var rimelig. Og da spillerne spillede meget disciplineret, og de samtidig fightede meget hårdt, så løb vi med sejren, fortalte træner Niels Henrik Larsen.

RIF spillede en udmærket kamp i modvind i første halvleg, der stort set ikke bød på farlige afslutninger.

Efter pausen var RIF farlige på dødbolde, og det blev da også 1-0 efter et hjørnespark. Dalums målmand fik ikke bolden ekspederet langt nok væk, og det udnyttede Christian Pinholt med et fint skud.

Lidt senere erobrede RIF bolden højt oppe på banen. Anders Lauridsen snød et par mand, og det følgende indlæg endte hos Christian Rix, der scorede til 2-0.

- 12 minutter før tid kom Dalum på 2-1. Resten af kampen blev bare fightet hjem, og det var en virkelig fin holdpræstation, sagde Niels Henrik Larsen.

Fodbold: Det lykkedes ikke for Ringkøbing IFs U17 drenge liga 1 at snuppe førstepladsen, da de søndag spillede hjemme mod Kolding. RIF tabte nemlig 4-1 efter 3-1 ved pausen.

- De første 20 minutter var godkendt, men vi fik først en chance efter 17 minutter, hvor det blev 1-0. Patrick Nielsen scorede flot med et lob efter glimrende oplæg fra Jeppe Graversen med en bold i dybden efter god bolderobring, fortalte træner Henrik Jensen.

Resten af første halvleg var mindre god. Det normalt så sikre forsvar vaklede flere gange. Det kostede to scoringer på nogle tilfældigheder og endnu en scoring efter en omstilling til 3-1 efter 37 minutters spil.

- Vi havde aftalt at spille bolden op, men vi sparkede i stedet alt for meget. Derfor ændrede vi taktik til anden halvleg, og spillet blev noget bedre. Men det blev kun til halve chancer. På en friløber lukkede Kolding kampen med et mål til 4-1. Ikke vores bedste kamp, sagde Henrik Jensen.

0/0
Fodbold

Spjald scorede fem mål men fik kun uafgjort

Ringkøbing IF

I oprykningsspillet bliver RIFs fejl straffet hårdt

Håndbold

Oprykningskamp ødelagt af to slemme skader

Skjern Håndbold

En meget lettet Thomas Mogensen

Fodbold

Faster/Hanning udlignede kort før tid mod Lem

Fodbold

Ølstrup holdt målet rent for tredje gang

Fodbold

Tre mål af Dennis Rabjerg var for lidt for Videbæk IF

Fodbold

Kasper Chopart scorede hattrick for Skjern GF