Fodbold

Morten Martinsen reddede Videbæk IF

Videbæk IFs Morten Martinsen behøvede kun ti minutter på banen for at score to gange og sikre uafgjort 2-2 mod Grindsted i serie 2. Arkivfoto: Chresten Bergh
Med to scoringer efter 89 og 92 minutter sikrede Morten Martinsen Videbæk IF 2-2 hjemme mod topholdet Grinsted i serie 2 pulje 21.

Videbæk: Morten Martinsen blev Videbæk IFs helt store helt onsdag aften, hvor den lille angriber med scoringer efter 89 og 92 minutter sikrede Videbæk IF 2-2 hjemme mod topholdet Grindsted IF.

Hjemmeholdet spillede en skidt første halvleg, hvor de reelt var tættest på en scoring med en tackling på Dennis Rabjerg, hvor bolden gik centimeter forbi mål til hjørnespark. Resten af tiden sparkede Videbæk planløst bolden rundt, og det var få gange, der var noget, der lignede angrebsspil.

Men nu var Videbæk også hurtigt blevet rystet. Grindsted startede kampen med lange bolde hen over Videbæks forsvar. Tredje gang gav det bonus, da det i tredje minut blev til en chance, som blev udnyttet smukt med en halvflugter over målmand Frederik Markussen. Senere havde Grindsted en ny fin stikning, hvor de ramte stolpen.

Grinsted var bedst, og de startede anden halvleg med et fint hovedstød efter hjørnespark, men Frederik Markussen reddede flot.

Kort efter fik Henrik Thorsager en gigantisk chance tæt under mål, efter Grindsteds målmand havde tabt bolden efter et hjørnespark. Men to skæverter gjorde, at Henrik Thorsager brændte det, han selv kaldte den største chance, han nogen sinde havde brændt.

- Så begyndte jeg at miste troen på det. Den chance kunne man nærmest ikke brænde, fortalte Videbæks træner Ruben Nielsen.

Efter en advarsel til Give satte Videbæk sig på kampen.

- Vi besluttede os for at satse de sidste minutter, så vi satte Morten Martinsen i front i stedet for en forsvarer. Det plejer at gå skidt, når vi går over til tre mand i forsvaret, og det gjorde det igen, for kort efter var vi ikke på plads, og så blev det 2-0. Så hang vi med hovedet, fortalte Ruben Nielsen.

Videbæk begyndte at hælde mange lange bolde frem i angrebet mod Danni Berthelsen. Det gav en løs bold, som Jesper Lystbæk sendte videre til Morten Martinsen, som flot vippede bolden over målmanden til 2-1.

Og sandelig ikke om det også var recepten til udligning. En løs bold fra Jesper Lystbæk til Morten Martinsen gav en lidt heldig scoring til 2-2.

- Det var optimalt for os at få point ud af den kamp. Især når vi havde spillet så skidt, som vi gjorde før pausen. Morten Martinsen mente godt nok, at han ville have scoret fire mål, hvis han var kommet på banen ti minutter tidligere, men sådan siger han så meget, lød det fra en tilfreds Ruben Nielsen.

Serie 2 pulje 21

Videbæk IF-Grindsted IF 2-2

Mål: 3. minut: 1-0. 85. minut: 2-0. 89. minut: 2-1 ved Morten Martinsen. 92. minut: 2-2 ved Morten Martinsen. En advarsel til Videbæks Lasse Gade efter 45 minutter og en til Grindsted efter 63 minutter. Videbæk skiftede Danni Berthelsen ind for Lasse Gade efter 55 minutter, efter 70 minutter kom Tobias Kynde på banen for Nikolaj Haahr Olesen, og efter 82 minutter kom Morten Martinsen på banen for Tommy Jensen.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Nyt samarbejde skal højne kvaliteten i turismeerhvervene

112

Fire blev bortvist fra Skolebyen

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Ringkøbing

Helle Krogh har skabt et hyggeligt kontorfællesskab over biografen

Videbæk For abonnenter

Partifælle og højhusnabo: Dårlig stil, at inhabil KD’er deltog i gruppemøder om højhussag

Læserbrev

Kære forældre. Det er lykken at have en håndværker i familien

Debat: Cirka 100.000 unge fra blandt andet Midtjylland er nu gået i gang med deres muligvis sidste år i folkeskolen, inden de skal til at vælge deres videre uddannelsesvej. Og overvejelserne er mange både hos de unge selv og deres forældre. For hvad er det bedste valg, og hvilken retning skal man vælge for at få de bedste job- og karrieremuligheder? For de fleste unge – 72 procent i 2018 – bliver kursen traditionelt sat mod gymnasiet og endnu tre år med teoretisk undervisning som forberedelse til en efterfølgende, akademisk uddannelse. For en langt mindre del – 20,1 procent i 2018 – falder valget på en erhvervsuddannelse, som er skræddersyet til at udstyre de unge med nogle helt konkrete færdigheder, der sender dem direkte ud på arbejdsmarkedet. Men hvorfor er der ikke flere unge, der søger mod erhvervsskolerne? En stor del af forklaringerne skal formentlig findes i rendyrket vanetænkning – ikke mindst hos forældrene. Gymnasiet betragtes som det ”finere” valg, især hvis man er bogligt dygtig, mens erhvervsuddannelserne er for dem, ”der ikke kan komme på gymnasiet”. Og i takt med at Danmark har udviklet sig til et videnssamfund, er det blevet stadig mere naturligt for mange unge at vælge gymnasiet. Det til trods for, at tal fra de senere år viser, at op mod en femtedel af alle dem, der tager en studentereksamen, stadig ikke er begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har fået huen på hovedet. Alligevel er der tale om vaner og fordomme, som kan være svære at gøre op med. Men det er nødvendigt, hvis vi ikke om ganske få år skal stå med en akut mangel på dygtige faglærte. Samtidig er der meget langt fra de traditionelle forestillinger om det fysisk nedslidende og lavbetalte kæft, trit og retning-liv som håndværker til den virkelighed, man møder eksempelvis i nutidens tekniske brancher som el, industri og vvs. Her er der tale op højt specialiseret arbejde, hvor man både som lærling og udlært eksempelvis kommer til at stå i spidsen for den grønne omstilling eller den teknologiske udvikling indenfor eksempelvis automatisering og robotteknologi. Det er fag, hvor man kan se frem til et bredt udvalg af job-, karriere- og videreudddannelsesmuligheder – og til en løn, der lige fra starten langt overgår det, man får med mange akademiske uddannelser. Arbejdet som for eksempel elektriker, vvs-energispecialist eller industritekniker er topmoderne fag, hvor det gælder om at have både hoved og hænder skruet rigtigt på. Noget, der også går igen på mange andre erhvervsuddannelser. Samtidig har netop virksomhederne i de tekniske brancher åbnet op for et rekordhøjt antal lærlinge. En tendens, der ser ud til at fortsætte. Derfor, kære forældre og unge: Der er ingen grund til, at hverken unge eller deres forældre bruger det sidste folkeskoleår på at følge den slagne kurs mod gymnasiet. I stedet er der brug for at slippe vanetænkningen og åbne øjnene for erhvervsskolernes tilbud og muligheder. Vi har brug for jer!

Ringkøbing

Naturkraft fejrer rejsegilde med gourmethotdogs

Erhverv For abonnenter

Havmøllepark åbnet: Så er der strøm til kronebilen, skoleelevernes mobiler og statsministerens grønne visioner

112

Politiet efter en række indbrud i håndværkerbiler: Hold godt øje med afsidesliggende steder

Videbæk

Højhusnaboer giver ikke op

Annonce