Fodbold

Morten Agerbo gav Troldhede GIF overraskende sejr

Morten Agerbo var godt tilfreds med at blive matchvinder i sæsonpremieren i serie 4 pulje 60. Foto: John Thomsen
Troldhede GIF har mistet et halvt hold i serie 4. Alligevel åbnede de sæsonen med en sejr på 1-0 ude over Ringkøbing IF 3 på mål af Morten Agerbo. Lem Boldklubs nedrykkere fra serie 3 vandt 3-1 hjemme over Rindum SUs oprykkere fra serie 5.

Serie 4 pulje 60

RIF 3-Troldhede 0-1

0-1 efter 13 minutter ved Morten Agerbo, der fik et langskud rettet lidt af i RIFs forsvar.

- Det skulle have været amerikansk fodbold, hvis vi skulle have scoret. Vi havde mange afslutninger klart over mål. Vi havde kun to åbne chancer, og det var i kampens start. Jeg var sikker på, Jeppe Frydenvang Madsen havde scoret på hovedstød, men Troldhedes målmand (Daniel Løhde) reddede fantastisk. Han stod godt. Vi havde mange muligheder i anden halvleg, hvor vi havde klart mest spil. Det var skuffende, vi ikke fik point, sagde RIFs træner Vejsil Ibrahimovic.

- Den her sejr blev fightet hjem. Vi har mistet fem-seks mand hen over sommeren, og vi var kun 11 mand af sted. Alligevel hentede vi tre point, og det er jeg imponeret over. Vi var godt med i de første minutter, men så overtog RIF spillet. RIF havde også mest spil i anden halvleg, men direkte farlige var de ikke. Vi havde spredte kontraløb, hvor den sidste berøring lige manglede, så åbne chancer fik vi heller ikke. Men vi fik sejren, og det er jeg overrasket over, fortalte Troldhedes Thomas Nymann.

Lem-Rindum 3-1

1-0 i det andet minut ved Malthe Larsen, der scorede sikkert, da han blev spillet fri på en lang stikning.

2-0 efter 13 minutter ved Nicklas Dragsdal på en bold ned bag Rindums forsvar fra Emil Dammark Øllgaard Jensen.

2-1 efter 59 minutter ved Elisha Sylvanus på en returbold efter godt langskud fra Tobias Poulsen.

3-1 efter 90 minutter på pudsigt selvmål. Anders Schmidt fik skud reddet af målmanden, hvor efter bolden sprang ud i hovedet på Dennis Sørensen, der blev noteret for selvmål.

- Vi spillede kun godt i de første 20 minutter. Derfra kunne man se, at vi ikke er i form, og mange havde været til festival i Skanderborg. De sidste 70 minutter var håbløse. Men selv om vi igen har et stort set nyt hold, så blev der altså kæmpet hårdt, og det gav en spinkel sejr, fortalte Lems træner Lars Schmidt.

- Vi er faktisk rimeligt tilfredse. Det sidste mål var træls, men bortset fra det var det ok. Lem har et godt hold, men efter 20 minutter fik vi dem lukket godt ned. Som oprykkere på udebane mod en nedrykker vil jeg sige, at vores indsats var fuldt godkendt, fortalte Rindums holdleder Claus Højhus.

Ølstrup 2-Vinding 1-1

0-1 efter 29 minutter.

1-1 efter 58 minutter ved German på en bold i dybden fra Kenneth Kamp.

- Alt i alt var det nok fint nok. Man kunne godt mærke, vi endnu ikke er i form. Kampen var jævnbyrdig. Skulle der have været en vinder, skulle det have været os. Niels Frederiksen måtte nemlig se målmanden reddede meget flot på straffespark kort før pausen, fortalte Ølstrups træner Jonas Kjeldgaard.

Serie 4 pulje 77

Grindsted-Nr. Nebel 2-1

1-0 i det første minut efter en misforståelse i Nr. Nebels centerforsvar på en lang bold frem.

2-0 efter 30 minutter på flot skud i kontraløb efter en skidt tværbold af Nr. Nebel.

2-1 efter 74 minutter ved Patrick Andersen på indlæg fra Rasmus Jensen.

- I de første minutter skulle vi lige vænne os til fysikken i serie 4. Grindsted lagde et godt pres med mange lange bolde frem, og de var bedst i første halvleg. Vi var til gengæld bedst i anden halvleg. Vi holdt Grindsted fra chancer, og vi havde selv tre-fire gode chancer. Skarpheden manglede dog, så vi fik et smalt nederlag i en kamp, hvor vi nok havde fortjent uafgjort, sagde Nr. Nebels træner Tommy Jepsen.

Oksbøl-Tarm 2-1

1-0 efter seks minutter.

1-1 efter 25 minutter ved Jesper Skak på en tværbold fra Mikkel Præst efter godt pres højt på banen.

2-1 efter 35 minutter.

- Vi skulle lige i gang. De første minutter var ikke gode. Efter pausen havde vi klart mest spil, men vi skabte ikke de åbne chancer, når der var tilløb til muligheder. Men nu er vi i gang, og vi skal nok komme tilbage og hente nogle sejre, sagde Tarms holdleder Philip Maigatter.

Troldhedes målmand Daniel Løhde havde haft en pragtredning i første halvleg, og det fejrede han med en tår vand i pausen. Foto: John Thomsen
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

HydraSpecma investerer i ny fabrik og svensk hovedkontor

Vestjylland

Nørre Vosborgs sensommermarked har vokseværk

Skjern Håndbold For abonnenter

Elvar Jónsson blev både kampens spiller og topscorer i sin debut for Skjern Håndbold

Skjern

Følg med fotografen i marken: Hvad kornet gemte på

Navne For abonnenter

Slut efter 46 år i den kommunale verden: Nu tager jeg et fjolleår

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Vis lidt respekt for - og på - kirkegårdene

Et instagram moment finder man på Bispebjerg Kirkegård, når de japanske kirsebærtræer blomstrer. Så hippe er de lyserøde selfies, at de er nævnt i dagbladet Politikens 'ultimative byguide til nye studerende', som advarer om, at man får travlt i trængslen: "Du er langt fra den eneste, der fifler med at skrive #sakura på din telefon, og det tager tid at sikre det helt rigtige stoiske smil, når du skal fange dit hoppebillede", hedder det i avisens anbefalinger. Kirkegårde er åbne for alle, ikke kun for de sørgende. Men roen og gravfreden er nogle steder ved at blive overdøvet af selfies, solbadning og udflugter med det hele. For tre år siden gik det helt galt, da en to-dreng legede gemmeleg med sine forældre på Vestre Kirkegård i København: En gravsten faldt ned over drengen, som døde. Ulykken har betydet, at kirkeministeriet og arbejdstilsynet har krævet sikring af kirkegårdenes gravmonumenter. Ikke nogen billig øvelse - og økonomi er da også begrundelsen for, at menighedsrådet i No har besluttet at nedlægge sit lapidarium - stedet, hvor sten fra nedlagte grave står opbevaret. Hvis efterladte ikke inden årets udgang har bedt om at få udleveret sløjfede sten, vil de blive sendt til knusning, lyder det på et opslag ved kirken. Det er vel ikke helt urimeligt at spørge, om et enkelt tragisk dødsfald virkelig behøver at føre til destruktion af kulturarv, fordi menighedsråd føler sig økonomisk presset af sikkerhedskrav. Sikkerhedskrav, som vel at mærke ikke ville være nødvendige, hvis folk kunne færdes med helt almindelig pli på kirkegårdene. Det vil sige uden at tumle larmende omkring mellem - eller for den sags skyld på - gravstenene. Kirkegårdene er for både de døde og de levende. Førstnævnte gruppe tager formentlig både selfies og solbadning i stiv arm, men der er alle gode grunde til, at de levende gør sig klart, at kirkegårde er steder, hvor der først og fremmest skal være plads til ro og fordybelse. Hvis det var udgangspunktet for alle kirkegårdsbesøg, ville der næppe være brug for den helt vilde sikring af gravstenene, og vi ville kunne bevare den kulturhistorie, som stenene er enestående eksponenter for. Det er sten med sjæl - og det vil være blodig synd, hvis de skal ofres for ussel mammon og sjælløs mangel på respekt.

Kultur

Venskab og oplevelser for livet: Ringkøbinggarden i træningslejr i Kloster

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Agterlanternen Svend kunne se frem til en lang dag med lidende ultraløbere

Erhverv

Nu får Bente og Niels mere frihed: Købmandsparret i Stadil lukker butikken

Ringkøbing-Skjern

100 svedende hårde kilometer: "Spændende rejse" ventede 80 ultraløbere på vej Ringkøbing Fjord rundt

Annonce