Digitalt

Mortal Kombat 11 er fedt for både nye og hærdede fans: Fight!

Raiden laver ged i den i historiedelen af MK 11, der er fremragende underholdning. Her får alle karakterer taletid - og tid til at slås. Men det er onlinedelen, der giver MK 11 lang levetid, og den er heldigvis også virkelig godt skruet sammen. Pr-foto

Multi-platform: Mortal Kombat er tilbage, hele 27 år efter første spil i serien - og det har aldrig været bedre.

I kølvandet på Street Fighers store succes udkom det første Mortal Kombat i 1992, og det var helt fra begyndelsen noget særligt. Mortal Kombat var en modreaktion på Street Fighters farverige og tegneserieagtige grafik. I Mortal Kombat var det rigtige skuespillere, der lavede bevægelserne, som blev optaget, animeret og til sidst udført af spillerne. Det gav spillet et for tiden imponerende realistisk præg, og prikken over i’et var den dystre tone og den overdrevne vold.

Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang og alle de andre vender tilbage, og de har aldrig været bedre animeret. I historiedelen er stemmeskuespillet godt og meget varieret, og de episke kampe ser imponerende flotte ud. Pr-foto

Fatality

Når modstanderen er så godt som besejret og hænger i tovene, kan man i Mortal Kombat udføre et særligt brutalt, afsluttende angreb. En ”Fatality”. Dette angreb maler væggene røde af blod, brækker knogler og fjerner ofte vitale organer fra offeret. Sådan var det i 1992, og sådan er det i 2019 – hvor grafikken i øvrigt er blevet kvalmende realistisk undervejs.

MK 11 holder fast i det realistiske præg, den excessive vold, og selvfølgelig karakterer som Sub-Zero, Liu Kang og Sonya Blade – men dét, der gør MK11 til et af de bedste kamp-spil nogensinde, er kampsystemet.

Fatal Blows

MK 11 holder fast i det unikke kampsystem med to typer slag, to typer spark, blokering og et utal af kombinationer. Det kræver, at man bruger en del tid på at lære karaktererne at kende – men MK 11 introducerer heldigvis også et af de bedste tutorial-systemer, jeg har prøvet. Her kan alle være med.

Kampene er gået en smule ned i tempo, men angreb og kombinationer er så velbalancerede, at det fungerer rigtig godt. Tænk mindre hektisk - mere taktisk. Introduktionen af ”Fatal Blows”, der er lette at bruge, koster modstanderen hele 35 pct. liv, men kun kan bruges én gang pr. kamp, er også en interessant tilføjelse. De gør afslutningen af flere runder ekstra spændende, da man kun kan træde forkert én gang, før det er ovre.

Fight!

MK 11 har en seks timer lang historie, der er medrivende, over-the-top og gennemført klassisk Mortal Kombat. Onlinedelen er også en af de bedre for et kampspil, med stor stabilitet og mange valgmuligheder.

Det er igen muligt at tilpasse sine karakterer i det uendelige med både skins og angreb, men det kræver, at man finder pengepungen frem eller sparer sammen til det ved at spille Towers of Time eller Krypt. Og det er spillets største svaghed. Hvis man vil nørde helt i dybden med MK 11, skal der knokles i timevis for at spare sammen til såkaldte loot-boxes – og det er tilfældigt, om du får noget ubrugeligt bras eller dét, du lige mangler. Det er altså en ommer.

Kernen i MK 11 er dog alt dét, der sker, efter annoncøren siger ”Fight!”. Den del spiller bare, og sammen med lækker lyd, flot grafik, en solid historie og stabilt online, er MK 11 det bedste spil i en i forvejen imponerende serie.

Titel: "Mortal Kombat 11"

Platform: Xbox One, PS4, pc og Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 23. april

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Ildsjælen Frederikke nyder gymnastik og fællesskab: - Når jeg cykler forbi skolerne, vinker børnene til mig

112

Knivstikkeri i Ådum: Fuld mand stak sin kammerat

112

Udrykning i nat til genbrugsplads: Småt brændbart futtede af

112 For abonnenter

Der gælder ingen promilleregler for små både

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

112 For abonnenter

Grim ulykke i havnen var en ener: Meget få sejlere blander alkohol og sejlads

Ringkøbing-Skjern

Efter timelang eftersøgning: Helikopter finder ung sejler i god behold i vandet

Ringkøbing

Slut med sygedagpenge: Jobcentret siger stadig nej til kræftramte Hilde

Annonce