Annonce
Digitalt

Mortal Kombat 11 er fedt for både nye og hærdede fans: Fight!

Raiden laver ged i den i historiedelen af MK 11, der er fremragende underholdning. Her får alle karakterer taletid - og tid til at slås. Men det er onlinedelen, der giver MK 11 lang levetid, og den er heldigvis også virkelig godt skruet sammen. Pr-foto

Multi-platform: Mortal Kombat er tilbage, hele 27 år efter første spil i serien - og det har aldrig været bedre.

I kølvandet på Street Fighers store succes udkom det første Mortal Kombat i 1992, og det var helt fra begyndelsen noget særligt. Mortal Kombat var en modreaktion på Street Fighters farverige og tegneserieagtige grafik. I Mortal Kombat var det rigtige skuespillere, der lavede bevægelserne, som blev optaget, animeret og til sidst udført af spillerne. Det gav spillet et for tiden imponerende realistisk præg, og prikken over i’et var den dystre tone og den overdrevne vold.

Annonce
Scorpion, Sub-Zero, Liu Kang og alle de andre vender tilbage, og de har aldrig været bedre animeret. I historiedelen er stemmeskuespillet godt og meget varieret, og de episke kampe ser imponerende flotte ud. Pr-foto

Fatality

Når modstanderen er så godt som besejret og hænger i tovene, kan man i Mortal Kombat udføre et særligt brutalt, afsluttende angreb. En ”Fatality”. Dette angreb maler væggene røde af blod, brækker knogler og fjerner ofte vitale organer fra offeret. Sådan var det i 1992, og sådan er det i 2019 – hvor grafikken i øvrigt er blevet kvalmende realistisk undervejs.

MK 11 holder fast i det realistiske præg, den excessive vold, og selvfølgelig karakterer som Sub-Zero, Liu Kang og Sonya Blade – men dét, der gør MK11 til et af de bedste kamp-spil nogensinde, er kampsystemet.

Fatal Blows

MK 11 holder fast i det unikke kampsystem med to typer slag, to typer spark, blokering og et utal af kombinationer. Det kræver, at man bruger en del tid på at lære karaktererne at kende – men MK 11 introducerer heldigvis også et af de bedste tutorial-systemer, jeg har prøvet. Her kan alle være med.

Kampene er gået en smule ned i tempo, men angreb og kombinationer er så velbalancerede, at det fungerer rigtig godt. Tænk mindre hektisk - mere taktisk. Introduktionen af ”Fatal Blows”, der er lette at bruge, koster modstanderen hele 35 pct. liv, men kun kan bruges én gang pr. kamp, er også en interessant tilføjelse. De gør afslutningen af flere runder ekstra spændende, da man kun kan træde forkert én gang, før det er ovre.

Fight!

MK 11 har en seks timer lang historie, der er medrivende, over-the-top og gennemført klassisk Mortal Kombat. Onlinedelen er også en af de bedre for et kampspil, med stor stabilitet og mange valgmuligheder.

Det er igen muligt at tilpasse sine karakterer i det uendelige med både skins og angreb, men det kræver, at man finder pengepungen frem eller sparer sammen til det ved at spille Towers of Time eller Krypt. Og det er spillets største svaghed. Hvis man vil nørde helt i dybden med MK 11, skal der knokles i timevis for at spare sammen til såkaldte loot-boxes – og det er tilfældigt, om du får noget ubrugeligt bras eller dét, du lige mangler. Det er altså en ommer.

Kernen i MK 11 er dog alt dét, der sker, efter annoncøren siger ”Fight!”. Den del spiller bare, og sammen med lækker lyd, flot grafik, en solid historie og stabilt online, er MK 11 det bedste spil i en i forvejen imponerende serie.

Titel: "Mortal Kombat 11"

Platform: Xbox One, PS4, pc og Nintendo Switch

Udgivelsesdato: 23. april

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce