Annonce
Mad og drikke

Mors knækbrød

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er godt i gang med at bage knækbrød her i marts. Denne gang får du en opskrift, som betyder meget for mig. Min søde mor bagte nogle, som mindede meget om disse. De var megagode, så disse knækbrød vil jeg dedikere til hendes minde.

Min mor døde 21. december sidste år. Det gør virkelig ondt langt ind i hjertet at miste sine forældre. Min glæde ved madlavning kommer fra dem begge. Så pas på jer selv og bag lidt knækbrød.

30 styk

1 dl solsikkekerner

3 dl hvedemel

1 dl græskarkerner

2 dl hørfrø

1/2 dl chiafrø

1 dl havregryn

2,5 dl vand

1 dl olivenolie

1 tsk. salt

Birkes til pynt

Rør alle ingredienser sammen i en stor skål. Lad det stå i 10 minutter.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Fordel dejen mellem to stykker bagepapir og rul tyndt ud.

Drys med birkes og rul en ekstra gang.

Forskær i firkanter, så de er nemme at brække fra hinanden bagefter.

Bag knækbrødene 18-20 minutter, til de er let gyldne.

Tip: Knækbrød kan også bruges i salat, hvor det er brækket i stykker.

Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Ubudne gæster gik amok i lerduer

Læserbrev For abonnenter

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Annonce