Tarm

Morsø aflyst: Ministævne på Tanholm

Vilja og ponyen Shila gav en æresrunde med pokalen. Privatfoto

Tarm: Morsø Rideklub måtte aflyse det traditionsrige distriktsstævne i Kristi himmelfartsferien på grund af smittefarlig hesteherpes. Stald Tanholm var meldt til, og det føltes som et stort tomrum at skulle undvære det imødesete stævne.

Derfor bestemte man sig for at holde sit eget interne Mini Morsø stævne på Tanholm for egne og opstaldede heste og ponyer. Der blev lagt et program over tre dage med mere end 60 starter og dertil hygge i shelters og campingvogn.

I hallen var der dressur på planen både fredag og lørdag. Gitte Fredslund, som driver Stald Tanholm, havde lejet en uvildig dommer, som bedømte og gav point. Sekretæren var en af Stald Tanholms medhjælpere, og hun noterede alle resultater ned.

Konkurrence og spænding

Fredag eftermiddag var der spring på marken bag gården. Efter opvarmning kom hestene efter tur på banen. Forhindringerne blev klaret, selv om bommene blev sat højere op i anden runde. Der var flotte rosetter til vinderhestene.

I Cup klassen deltog en hest og tre ponyer. Vilja, som red rigtig flot med ponyen Shila, vandt og fik pokalen. Nummer to blev Josephine med også en rigtig fin præstation. På tredje- og fjerdepladsen kom Trina og Emilia.

Dressur og spring rundede lørdagen af efter alle udfordringer omkring den fælles interesse. Engagement og kærlighed til dyr kom tydeligt frem i alt, der foregik.

0/0
Annonce
Kultur For abonnenter

Knap 3300 underskrifter gjorde indtryk: Kulturformand ”vil gøre alt” for at redde biblioteket

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer