Annonce
112

Morgentrafikken ramt af to færdselsuheld med under en halv times mellemrum

Morgentrafikken bød på to færdselsuheld. Arkivfoto: Michael Bager

RINGKØBING/ÅDUM: Onsdag morgen bød på ikke færre end to uheld i hver sin ende af Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det første uheld skete nær Ådum kl. 07.04 i krydset, hvor Vindingvej, Barslundvej og Odderupvej møder hinanden. En kvinde, der kørte ad Vindingvej overholdt ikke sin vigepligt, da hun kørte ind i krydset og ramte en anden bil, der kom fra Barslundvej. Den blev ført af en kvinde, som havde et barn med i bilen. Alle tre involverede måtte på sygehuset efter sammenstødet. Politiet oplyser dog, at der ikke er livstruende skader.

Det andet uheld skete mindre end en halv time senere, hvor en bilist svingede til venstre fra Herningvej mod Skraldhedevej nær Ringkøbing. Bilisten havde dog ikke set sig ordentlig for og ramte frontalt en anden bil, der kom ad Herningvej. En person blev kørt på sygehuset efter sammenstødet.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Der skal være tid til lektier: Lærke har sat ét af sine tre fritidsjob på pause

Annonce