Annonce
Ringkøbing

Mor til fire: - Det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted

Ulla Rokkjær er som udgangspunkt tryg ved at sende hendes to ældste piger, Silke og Rose, i skole, når skolen vurderer, at den kan åbne. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Selvom skoler og institutioner åbner, mener Ulla Rokkjær fra Vedersø ikke, at hun er forpligtet til at sende sine børn afsted. Hun er dog også så tryg ved, at ledelsen på Stadil-Vedersø Friskole, hvor hendes børn går, tager de rette beslutninger.

STADIL-VEDERSØ: Statsministerens melding mandag aften om, at skoler og institutioner delvis kan begynde at åbne igen efter 15. april har fået mange børnefamilier og forældre til tasterne landet over.

Nogle har ondt i maven, mens andre stille knytter næverne over, at børnene atter kan sendes afsted.

I Vedersø har familien Rokkjær endnu ikke taget stilling til, om deres fire piger på 2, 5, 8 og 10 år bliver sendt i henholdsvis skole, børnehave og dagpleje, når de åbner igen.

- Allerførst vil jeg vide, hvornår de skal sendes afsted. Jeg har ikke fået noget at vide fra lokalpolitikerne. Vores skoleleder har heller ikke fået noget at vide. Jeg har slet ikke informeret mine børn, for de har ikke brug for de her udsving. De har brug for et anker og stabilitet. Nu har de fundet ind i en rytme herhjemme, siger Ulla Rokkjær og fortsætter:

- Vi bor priviligeret. Vi har højt til himlen og langt til nærmeste naboer, så der er masser af plads, og hvis vi bliver trætte af hinanden, går vi bare ud. Jeg har ikke nået at tage stilling til, om jeg faktisk sender dem afsted, for jeg har ikke fået at vide, om de skal sendes afsted, siger Ulla Rokkjær med henvisning til, at skoler først åbner, når kommunalbestyrelsen vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt for eleverne at komme på skolerne.

Annonce

Har et ansvar

Ulla Rokkjær er meget bevidst om, at hun og hendes familie selv har et valg. Hun mener ikke, at hun er tvunget til at sende sine børn tilbage til hverdagen, som den var før coronakrisen, bare fordi det er muligt.

- Jeg går meget op i, hvad jeg kan gøre noget ved, og hvad jeg ikke kan gøre noget ved. Jeg kan ikke gøre noget ved, at Mette (Frederiksen, red.) siger, at børnene kan komme afsted. Det er hun i sin gode ret til at sige, for hun er statsminister. Men i sidste ende tænker jeg faktisk, det er op til mig at vælge, om jeg sender mine børn afsted, siger Ulla Rokkjær.

Hendes tre ældste døtre er tilknyttet børnehuset og skolen på Stadil-Vedersø Friskole, mens den yngste er i dagpleje. De tre ældste regner hun med at sende afsted, hvis kommunen og friskolen vurderer, at det er forsvarligt at åbne.

- Hvis skoleledelsen er tryg ved, at vi sender vores børn afsted, så er jeg også helt tryg. For i sidste ende er det dem, der står for det, og de har også et ansvar for at sige fra, hvis de ikke er trygge ved det, mener Ulla Rokkjær, der dog er mere i tvivl om, hvorvidt den yngste kommer afsted.

- Det er nok hende, jeg er mest tilbøjelig til at sige, at jeg holder hjemme. Hun skal starte i børnehave til sommer, og hun har jordens allerbedste, skønneste og mest vidunderlige dagplejemor, og jeg ved, at hun ikke ville kunne trøste de små på to meters afstand. Og jeg ved, hvor store udfordringer der er med de små snotnæser. Hun gør alt, hvad hun kan, og alligevel kan det ikke undgås. Så af hensyn til dagplejemoderen overvejer jeg at holde hende hjemme, siger Ulla Rokkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce