Annonce
Ringkøbing

Mor, du er noget af en hippie: Datteren gav Helle Glerup navnet til ny butik i Algade i Ringkøbing

Alt i Hipi bærer Helle Glerups fingeraftryk, selv de ting, hun ikke selv har fremstillet. Foto Poul Osmundsen.
Helle Glerup, folkeskolelærer på Ørnhøj Skole, er nu sprunget ud som indehaver af den anderledes brugskunstbutik Hipi i Algade i Ringkøbing.
Annonce

RINGKØBING: Det var datteren, der gav Helle Glerup ideen til, hvad hun skulle kalde den brugskunstbutik i Algade, hun forleden åbnede.

- Hun plejer altid at sige, at "mor, du er noget af en hippie", siger den 55-årige folkeskolelærer fra Ørnhøj med et smil.

Men Helle Glerup kan nu engang lide at gøre tingene på sin egen måde, så butikken kom til at hedde "Hipi" - et navn, der springer strøggæster i møde med farvestrålende, psykedeliske bogstaver.

Det med at gøre tingene på sin egen måde, præger også udvalget af varer i butikken. De er unikke, for Helle Glerup har selv lavet dem. Som håndgerningslærer med en sløjdoverbygning kan hun lidt af hvert.

Kunder vil kunne møde Helle Glerup bag disken i Hipi, hvor hun er i fuld gang med at lave endnu flere ting til butikken. Foto Poul Osmundsen.

Selv de ting, hun ikke selv har fremstillet, har hun sat sit eget præg på: To flotte lænestole er blevet ombetrukket i klare farver, og billeder og andre ting har i mange tilfælde også været en tur gennem Helle Glerups "omformnings-maskine", så de med garanti ikke findes helt magen til på kloden.

Hele udvalget præges af klare og glade farver.

- Jeg har aldrig været særlig glad for sort, hvidt og gråt, erkender hun.

Annonce

Nu skal det prøves

Helle Glerup elsker sit job som folkeskolelærer, og føler sig også kreativt inspireret af arbejdet med sine elever. Men i årevis har hun haft en drøm...


Jeg har altid godt kunnet tænke mig at få min egen butik med brugskunst, som jeg selv laver. Men først skulle jeg jo have en uddannelse, så kom børnene, arbejdet og alt det andet, så jeg har ikke haft tid og overskud før nu.

Helle Glerup, indehaver af Hipi


- Jeg har altid godt kunnet tænke mig at få min egen butik med brugskunst, som jeg selv laver. Men først skulle jeg jo have en uddannelse, så kom børnene, arbejdet og alt det andet, så jeg har ikke haft tid og overskud før nu, siger hun.

Navnet Hipi skyldtes en datter, der altid har drillet moderen med, at hun var "noget af en hippie". Foto Poul Osmundsen.

Da hun fandt ledige butikslokaler i Ringkøbing lige i hjertet af byen og tæt på Torvet, slog hun til. Og med god hjælp fra familie og venner har hun fået indrettet butikken og fyldt den op med hendes unika-varer.

- At det lige blev Ringkøbing, skyldes selvfølgelig, at der er så mange turister i byen, men også, at jeg synes, at de ting jeg laver, passer godt til de små gader og hele atmosfæren i byen, siger helle Glerup.

- Jeg fortsætter som lærer, men jeg satser på at kunne få tilrettelagt min arbejdstid, så jeg både kan passe butikken og mit job på Ørnhøj Skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Landsbyer arbejder videre med friskoleplaner: - Vi kommer til at stå dårligt uden skole

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce