Annonce
Debat

Mon du dur, når du er over 60?

"Når virksomhederne mangler arbejdskraft, så er det tosset, at ældre medarbejdere bliver sorteret fra på forhånd", skriver debattøren. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Det danske arbejdsmarked koger. Det gør det i alle egne af landet, også her hos os i det midt-og vestjyske. Økonomien buldrer af sted, vi har ikke haft bedre vækst de seneste 15 år. Arbejdsløsheden er den laveste i 12 år, og adskillige kontanthjælpsmodtagere er også kommet i arbejde. På trods af Covid-19, og det er godt. Faktisk så godt, at vi alle sammen bør være stolte.

Men nu mangler der arbejdskraft. Det er vanskeligt for produktionsvirksomheder, hoteller, restauranter, busselskaber, hjemmeplejen og så videre at få tilstrækkeligt med arbejdskraft. Og det skal der naturligvis gøres noget ved. Derfor er det også helt uforståeligt, at vi skal lægge øre til, at seniorerne ikke er inviteret med til jobfesten. Kun ca. halvdelen af de +60 årige, som blev fyret under Corona i 2021, er tilbage på arbejdspladsen, mens langt flere yngre er tilbage. Når virksomhederne mangler arbejdskraft, så er det tosset, at ældre medarbejdere bliver sorteret fra på forhånd.

På landsplan – og lokalt – hører vi, at interesseorganisationer og borgerlige politikere højlydt klager over, at ældre meget nedslidte arbejdere nu tillader sig at søge den såkaldte Arne-pension. Der er brug for alle, og ingen bør forlade arbejdsmarkedet før normal pensionstid, lyder det. Er der ikke en kollision her?

Annonce

Seniorer har de seneste 20 år på arbejde tilpasset sig nye tider, omstillet sig, efteruddannet sig og i det hele taget været en stor gevinst for arbejdspladsen. Stabilitet, loyalitet og erfaring er egenskaber, som de +60 årige bærer med sig. Lad os udnytte det, så væksten kan fortsætte med at stige.

Jeg ønsker naturligvis, at virksomhederne får al den arbejdskraft, de har brug for, men jeg vil stærkt opfordre til, at man ser på at få arbejdsfriske ældre tilbage på arbejde, og seriøst overvejer, om man ikke kan få lidt flere arbejdsklare kontanthjælpsmodtagere og langtidsledige i gang, før man sender bud efter tusindvis af udlændinge fra Østeuropa.

Stabilitet, loyalitet og erfaring er egenskaber, som de +60 årige bærer med sig.

Annonce
Hvide Sande For abonnenter

PFOS-sagen: Forsyningsdirektør overrasket over giftstof i Atlantic Sapphire-vandet

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Nye græsgange: Skjern Håndbold skal sælge tidligere anfører Bjarte Myrhols produkt

Navne For abonnenter

En advarsel fra kroppen gjorde udfaldet: Kirkegårdsleder i Ringkøbing takker af efter 48 år

Skjern

Lokal fagforenings-krig fortsætter: Lauge Bonde slæbes i Arbejdsretten

Hvide Sande

Lalandia rydder op efter blæsevejr: - Plastik og  byggeaffald kan komme alle steder fra, men vi tager hånd om det

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Skjern For abonnenter

Farmor var kogekone i Sædding Forsamlingshus, og far har drevet flere restauranter: Mads Bøndergaard har altid vidst, han skulle være kok

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Leder

Dagbladet mener: Mere end svært at se logikken i lukningen af akutklinikken

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Pyt med landskamp på tv: 100 tilskuere valgte at se håndbold live i Rækker Mølle

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Erhvervsnavne: Nyt gulvfirma, nyt transportfirma og seks andre nye selskaber

Ringkøbing-Skjern

Se, om du er med på listen: Her er de 50 mest populære navne i kommunen

Annonce