Annonce
Vestjylland

Mod strømmen: Flere 3F'ere er kommet i arbejde siden nedlukningen

Flere store virksomheder inden for fødevareindustrien er med til at holde beskæftigelsen høj hos fagforeningen 3F. Arkivfoto: Morten Stricker
Arbejdsløsheden har været stigende over en bred front siden corona-nedlukningen. Et af de store fagforbund, 3F i Holstebro, kan dog melde om færre ledige i forhold til den dag, hvor statsminister Mette Frederiksen lukkede landet ned.
Annonce

Nordvestjylland: Arbejdsløsheden er steget inden for stort set alle faggrupper i Danmark.

Det gælder også for et af de største forbund, 3F, men afdelingen i Holstebro, der dækker de nordvestjyske kommuner, er en undtagelse.

De seneste tal viser, at der er kommet flere 3F-medlemmer i arbejde, efter at Danmark blev lukket ned sent om aftenen den 11. marts.

Formand for Holstebro-afdelingen i 3F, Flemming Sørensen, glæder sig over udviklingen i Holstebro-området, der har godt 6000 a-kasse medlemmer.

- Da statsministeren lukkede landet ned, havde vi 300 ledige medlemmer i afdelingen. Det aktuelle tal er 264. Det er en meget overraskende og positiv udvikling, siger formanden.

Han lægger ikke skjul på, at han frygtede et helt andet scenario for et halvt år siden.

- Det hele var præget af stor usikkerhed, og der var ingen, der vidste, hvordan det hele ville gå. Vi stod i en situation. vi aldrig havde prøvet før, siger Flemming Sørensen.

Annonce

Fødevarer og byggeri

Den lokale fagforeningsformand er ikke i tvivl om, hvorfor Holstebro-området går imod tendensen.

- Vi har en række store virksomheder inden for fødevareindustrien, hvor produktionen flere steder er øget. Inden for byggeriet er udviklingen også positiv, da der har været stor aktivitet på det område, siger Flemming Sørensen, der netop er blevet genvalgt til en tre-årig periode som formand for 3F på den netop afholdte generalforsamling.


Det er en meget overraskende og positiv udvikling

Flemming Sørensen, formand 3F


De fyrede medarbejdere, der kommer hurtigst tilbage på arbejdsmarkedet, er den gruppe, der er klar til at afprøve sig selv i en ny branche.

- Der er selvfølgelig stor forskel på, hvor hurtigt man kan omstille sig. Det er mest i den ældre gruppe, at man ikke er så vilde med at skifte med kort varsel, siger Flemming Sørensen, der også nævner kortere kursere til opkvalificering som en hurtig vej til at komme tilbag på arbejdsmarkedet, så ledighedsperioden bliver så kort som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce