Annonce
Debat

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves - og dog

Annonce

Læserbrev: I Dagbladet kan man i artikel 9. november 2018 læse om en ynkelig borgmester Hans Østergaard, som soleklart har været i vridemaskinen på kommunens største arbejdsplads - Vestas.

Ribe Stifts veto mod Velling Mærsk møllerne ønskes droppet - koste hvad det vil - også sandheden.

For borgmester Hans Østergaard glemmer vist lige at fortælle erhvervsminister Rasmus Jarlov, at kommunen rent faktisk parallelt med Velling Mærsk forsøgs/testområdet er langt med for Vestas at planlægge 11 stk. 230-meter testmøller samt 4 stk. 150-meter målemaster i Lem Kær meget tæt på Vestas. Referat fra Økonomiudvalget beskriver tydeligt planerne.

Vi har aktuelt tilskrevet erhvervsministeren følgende:

"Vedr. Ribe Stifts veto mod 2 forsøgs/testmøller ved Velling Mærsk

Vi ønsker at være sikre på, at Erhvervsministeren er behørigt informeret om, at man p.t. i Ringkøbing-Skjern Kommune parallelt med planlægning af forsøgs/testområde i Velling Mærsk arbejder med tilvejebringelse af et kæmpe Vestas-testområde ved Lem Kær for 11 stk. 230-meter høje vindmøller samt 4 stk. 150-meter målemaster.

Planlægningen af dette testområde, som er beskrevet i referat af møde i Økonomiudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, den 2.10.2018, sker på areal meget tæt på Vestas i Lem og ikke langt fra Velling-Mærsk området.

Ved etablering af testområde i Lem Kær af nævnte størrelse kan der på ingen vis være tungtvejende grunde til at ophæve veto mod de 2 forsøgs/testmøller i Velling Mærsk tæt ved Velling Kirke."

Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen.

At legitimere to såkaldte kæmpemøller i Velling Mærsk som forsøgs/testmøller er et klart forsøg på at omgå Vindmøllecirkulærets bestemmelse om max 150-meter landmøller.

Herved søges der taget hensyn til grådige lodsejere og vindmøllespekulanter - med rette kaldet projekt-profitmagere.

Borgmesteren undrer sig over, at Ribe Stift tidligere har tilbagetrukket nedlagt veto.

Han glemmer også at fortælle, at dette kun skete, fordi Stiftet ved kommunens medvirken blev uhyre hårdt presset at Miljøstyrelsens direktør. Denne plæderede dengang på vegne kommunen og Vestas, at fabrikken nærmest var ved at gå nedenom og hjem, fordi man ikke kunne komme til at teste havvindmøller på planlagte fire stk. 200-meter testmøller i Velling Mærsk.

Efterfølgende er sandheden, at Vestas har droppet Velling Mærsk som testområde for havvindmøller.

Vi har en klar opfattelse af, at Vestas reelt har interesse i Velling Mærsk som udstillingsplatform for kæmpemøller.

Men hvis det skulle være korrekt, at Vestas vil teste vindmøller, så må 11 stk. 230-møller i Lem Kær (hver på størrelse med Storebæltsbroens pyloner) være mere end nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce