Annonce
Debat

Mit hjerte er fyldt med taknemmelighed efter at Mejeriet er åbnet op

Indgangen til Mejeriet i Tarm. Foto: Else Jensen
Annonce

Nogen er rigtig gode til at planlægge og gøre ting i god tid. Jeg har eksempelvis en veninde som altid sender fødselsdagskort, som lander i postkassen flere dage før fødselsdagen. Andre er gode til at gøre ting, når det er på høje tid.

Jeg ligger vist nærmest den sidste gruppe. Jeg vidste jo godt, at det snart måtte være min tur til at skrive en klumme igen, men så længe det ikke dukkede op i kalenderen, var der andre ting, det lige skulle gøres inden. For nogle dage siden begyndte jeg så at tænke på, hvad temaet skulle være - og det blev ved med at kredse om: ”Hvad hjertet er fuldt af, løber munden over med.”

Da vi, når du læser dette, lige har fejret indvielsen af ”Mejeriet åbner op,” vil de, der kender mig, være helt klar over, at det hjertet - og hovedet - har været fyldt op med i et godt stykke tid, er indvielsen, koncerten med Leonard Cohen Affair og ferniseringen på Kunsten inviterer indenfor. De tre ting er blevet placeret på samme dag - den 4. september - de to første var planlagt til den 17. april, men så kom covid19 og lukkede døren - og vi måtte som andre flytte vores koncerter og andre aktiviteter til senere på året.

Heldigvis er det oftest sådan, at når en dør lukkes - åbnes en anden. Da den første tid med corona var gennemlevet hjemme bag lukkede døre, kunne de frivillige lige så stille fortsætte arbejdet med at færdiggøre ”Mejeriet åbner op.” Vi fik således flere ting gjort færdige, end vi havde fået gjort i april, selv om de sidste uger op til en fest som oftest får effektiviteten til at stige. Blandt andet har vi fået anlagt de skønneste terrasser og en udendørs scene med udgang fra sal og billedværksted.

Jeg er imponeret over fagfolks kunnen - og har nydt at få indsigt i arbejdsgange og håndværk på et højt plan. Vildt at se en kæmpe traktor jævne vores nye græsplæne på ganske kort tid! Lige så vildt var det for et års tid siden at se en meget tung jernbjælke blive ført ind i huset gennem et lille hul i muren - og sådan kunne jeg blive ved.


Det, hjertet derfor er fyldt op med nu, er taknemmelighed - kæmpe stor taknemmelighed for, at så mange tager del, bakker op, gi’r en hånd, kommer forbi og i det hele taget deltager i det liv, der udspilles i Mejeriet.


I den anden ende af skalaen - med lige så stor betydning - har jeg set frivillige male, føre ledninger, slæbe sten, sætte radiatorer op osv. osv. - ligesom jeg har set samarbejde mellem lønnede og ulønnede fungere optimalt for at få mest muligt ud af de midler, vi har fået tildelt.

Det, hjertet derfor er fyldt op med nu, er taknemmelighed - kæmpe stor taknemmelighed for, at så mange tager del, bakker op, gi’r en hånd, kommer forbi og i det hele taget deltager i det liv, der udspilles i Mejeriet. Det fællesskab og den foretagsomhed, der trives og gror, kan som skrevet i min første klumme ikke gøres op i penge.

Inden jeg gik i gang med at skrive, googlede jeg lige: ”Hvad hjertet er fuldt af…” og fandt ud af, at det er et bibelcitat. Det første, der dukkede op, var citatet brugt som overskrift på en læseværdig prædiken af Hanne Jul Jakobsen. Jeg vil tillade mig at citere hende for dette: ”Vi har ikke andet at give, end det der er i vores hjerte. Vi har ikke andre ord, end dem vi har i vores hjerte”

Lige nu er det taknemmelighed, der fylder mit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce