Annonce
Videbæk

Mistede sin far efter hjertetransplantation

<p>Thomas Christensen-Degn vil cykle penge ind til Hjerteforeningen. Det sker på årsdagen for hans fars, Orla Degn, hjertetransplantation. Operationen lykkedes, men en infektion betød, at Orla Degn døde den 1. oktober 2014. Thomas Christensen-Degn har et mål om at køre 500 kilometer på 24 timer. Med de nuværende bidragsydere vil det give 40.100 kr. til Hjerteforeningen. Privatfoto</p>

Thomas Christensen-Degn cykler penge ind til fordel for hjertesagen

I et døgn vil Thomas Christensen-Degn cykle så langt, han kan. Jo længere han cykler, des flere penge kommer der nemlig ind.

Målet er mindst 500 kilometer i løbet af de 24 timer. De mange kilometer skal cykles på en 5,1 kilometer rundstrækning på den gamle Flyvestation Værløse.

Cykelturen er egentlig en indsamling til fordel for Hjerteforeningen. Turen finder sted fra tirsdag den 28. juli klokken 18.00 og 24 timer frem.

Annonce

I det døgn for et år siden fik Thomas Christensen-Degns far, Orla, nemlig indopereret et nyt hjerte.

Thomas Christensen-Degn bor i Brønshøj, men stammer fra Videbæk, hvor hans mor stadig bor.

Hjertetransplantation

»Min far havde på daværende tidspunkt været hjertepatient gennem de seneste 17 år, efter han tilbage i 1997 fik en blodprop i hjertet og faldt om på golfbanen. Min fars tilstand var gennem alle disse år blevet kontinuerligt forværret, og nu var den eneste tilbageværende mulighed en hjertetransplantation. Den 12. maj 2014 modtog vi den glædelige besked, at min far var indstillet til et nyt hjerte, men at tidshorisonten normalt ville være 4-18 måneder, så nu skulle vi bare vente,« fortæller Thomas Christensen-Degn.

Den 28. juli 2014 var han selv på vej til de franske alper for at cykle syv etaper med cykelrytteren Dan Frost, et cykleprojekt som han havde trænet målrettet mod i ti måneder.

Få timer før han skulle afsted ringede Thomas Christensen-Degns mor og fortalte, at der var kommet et donorhjerte. Sammen med sin kone satte Thomas Christensen-Degn straks kursen fra Brønshøj, hvor familien bor, mod Skejby.

»Flere gange under den tre timer lange køretur ringede min far for at sige, at han ikke ville have, at jeg skulle gå glip af den store oplevelse i Alperne, som jeg havde trænet så intenst til. Jeg fortalte ham under alle opkald, at jeg selvfølgelig ville komme til Aarhus og være ved hans side - de franske alper måtte vente,« siger Thomas Christensen-Degn.

»Selve hjertetransplantationen gik fornuftigt. På dette tidspunkt var min fars tilstand kritisk, da det nye hjerte ikke var kommet ordentligt i gang. Min far blev derfor lagt i kunstig koma, hvor han befandt sig de kommende 12 døgn. Det var en af disse dage, hvor idéen til dette projekt Hjertetour opstod,« husker Thomas Christensen-Degn tilbage.

Efter 12 døgn vendte Orla Degn stille og roligt tilbage til livet. Foran stod genoptræning og i 44 døgn så alt lyst ud.

»Min far fik pludselig et svært tilbagefald som følge af en blodforgiftning, som slog kredsløbet helt ud af kurs. Familien blev hurtigt samlet, og fra denne aften var min far ikke længere ved bevidsthed; Den 1. oktober 2014 døde Orla Degn.

Annonce

Projekt Hjertetour

»Jeg vil gerne betale noget tilbage til de mennesker, der har gjort så meget for min far. Jeg vil på årsdagen for min fars hjertetransplantation cykle Hjertetouren 2015 i hans minde, til hans ære og til fordel for Hjerteforeningen. Målet er at cykle så mange kilometer, som jeg kan nå på 24 timer, målet er 500 kilometer. og 30.000 kroner, som doneres ubeskåret til Hjerteforeningen den 1. oktober 2015, på årsdagen for min fars død,« fortæller Thomas Christensen-Degn.

På den tidligere Flyvestation Værløse er der en 5,1 kilometer rundstrækning på de gamle startbaner. Her vil han cykle i 24 timer.

»Man kommer virkelig til at kende den rundstrækning. Jeg håber på god vejr og så vil 500 kilometer ikke være urealistisk,« mener han.

Han har allerede fået tilsagn om bidrag, både med faste beløb, men også kilometerpenge, hvor beløbet er afhængigt af, hvor mange kilometer han når.

Allerede nu har han tilsagn om 25,65 kroner per kilometer, samt 27.823,50 kroner i faste bidrag. Det betyder cirka 40.100 kr. til Hjerteforeningen, hvis målet om 500 kilometer opnås.

Han har fået støtte fra flere sponsorer

Blandt bidragsyderne er flere privatpersoner og butikker i Videbæk, blandt andet fra en gruppe, der kalder sig Tour de Irisalle 1996.

I 1996 var Thomas Christensen-Degn med til at arrangere cykelløb på vejen, cykelløb som stadig står i erindringen hos deltagerne.

Projektet har sin egen hjemmeside: hjertetouren.dk og sin egen Facebook-side, hvor hjertetouren bliver kommenteret.

Annonce
Ringkøbing IF For abonnenter

Klar forstærkning til Ringkøbing IF: Tidligere topscorer er vendt tilbage til klubben

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing IF

En forstærket trup giver optimisme i Ringkøbing IF: Træneren tror på en plads i top fire

Vestjylland For abonnenter

Efter fire måneder åbner ulvezone igen: Noget kan tyde på, at mennesker og ulvehvalpe holdt sig væk - på nær en politianmeldelse

Skjern

Brand i mejetærsker spredte sig til mark

Debat

Klumme: Mellem os sagt - lad os være besværlige for hinanden

Tarm

34-årig mand uden kørekort snuppet i dansk bil med tyske nummerplader: Politiet fandt også stoffer på manden

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Fagchef ved kommunen: - Det er ikke nyt, at vi bruger sikkerhedsvagter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing-Skjern

Seniordans er blevet hårdt ramt af corona: Får 25.000 til nyt projekt

Vestjylland

Ulvedræber truet på livet: Mand dømt for truslerne

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Ringkøbing-Skjern

I weekenden vælter eleverne ind: Forstandere glæder sig til et efterskoleår med færre coronarestriktioner

Videbæk For abonnenter

Plejehjemsleder om brugen af sikkerhedsvagter: - Vi skal også passe på de andre beboere

Videbæk

Billig-arbejdstøj går på opkøb: Nu vil Spjald-virksomheden selv designe arbejdstøj

Annonce